Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 4. 2013,
22.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jürgen Klopp Borussia Dortmund

Četrtek, 11. 4. 2013, 22.02

8 let

Pri Borussii se zavedajo, da so najbolj zaželen tekmec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Glede na igralski kader, zgodovino kluba in tudi rezultate v tej sezoni bo Borussia Dortmund verjetno najbolj zaželen tekmec na petkovem žrebu polfinala lige prvakov.

Z veliko mero sreče se je Borussia prebila med najboljša štiri moštva v tej sezoni lige prvakov. Le kanček manj bi jo imela in v petkovem bobnu žreba polfinala elitne evropske nogometne lige bi se znašla Malaga, sicer debitantka v tekmovanju. Z dvema goloma v sodnikovem podaljšku povratne tekme so se naprej prebili nemški prvaki, ki to od minulega konca tedna naprej pravzaprav niso več (Bayern si je naslov zagotovil šest krogov pred koncem prvenstva). Nad dosežki v Evropi v tej sezoni so seveda navdušeni, a zdaj, ko so prišli tako daleč, se seveda ne nameravajo ustaviti. Z zanimanjem pa bodo seveda spremljali vesti iz Nyona, kjer bo opravljen žreb polfinala. Koga si želijo?

''Očitno je, da bomo v petkovem žrebu najbolj zaželen nasprotnik. Real, Barcelona in tudi Bayern si prav gotovo želijo, da bi se za finale pomerili proti nam. Pravzaprav sem vesel, da je tako. To je za nas lahko le plus. Zato mi je vseeno, koga nam bo namenil žreb,'' pred žrebom pravi trener Borussie Jürgen Klopp, ki je odgovoril tudi na izjave predsednika Bayerna Ulija Hoenessa. Ta je rekel, da si v polfinalu želi prav Borussio. ''To je njegova pravica. Glede na to, kaj je Bayern dosegel v tej sezoni, in tudi glede na to, koliko je pokazal v obeh četrtfinalnih tekmah proti Juventusu, bi bil v paru z nami seveda favorit. Tega mi ni težko priznati. Seveda pa jasno povem tudi to, da bomo ne glede na to, koga nam bo namenil žreb, odločno krenili po finale. Smo v polfinalu, seveda si želimo, da bi storili še korak naprej. In seveda tudi verjamemo, da nam lahko uspe,'' je še povedal nemški trener, ki ni v najboljših odnosih z ljudmi iz Bayerna. V preteklosti jih je že večkrat zbodel. Če se bo Borussia za finale res merila proti Bayernu, bo imel veliko priložnosti, da v smeri bavarske prestolnice usmeri še kakšno ''strupeno'' puščico.

Ne spreglejte