Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
18. 8. 2018,
17.43

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,86

2

Natisni članek

poletni prestopni rok Neymar Florentino Perez Real Madrid PSG Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo

Sobota, 18. 8. 2018, 17.43

5 let, 8 mesecev

Prestop stoletja: Real s "pomočjo" Uefe in 300 milijonov evrov do Neymarja?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,86

2

Florentino Perez | Predsednik Reala Florentino Perez še čaka z najbolj zvenečo poletno okrepitvijo. | Foto Reuters

Predsednik Reala Florentino Perez še čaka z najbolj zvenečo poletno okrepitvijo.

Foto: Reuters

Španski klubski velikan Real Madrid je v poletnem prestopnem roku izgubil najboljšega igralca. Navijači so po odhodu Cristiana Ronalda pričakovali, da bo vodstvo kluba odgovorilo z nakupom katerega izmed zvenečih imen. Časa počasi zmanjkuje, a je predsednik Florentino Perez po poročanju katalonskega Sporta našel rešitev. S ''pomočjo'' Uefe in rekordne ponudbe bi lahko v Madrid pripeljal Brazilca Neymarja.

V Angliji in Italiji se je že končal poletni prestopni rok, v Španiji pa bo mogoče okrepiti moštva še do konca meseca. Tako ima Real Madrid, aktualni evropski prvak, še priložnost, da svoje vrste okrepi s katerim izmed zvenečih imen, s katerimi bi lažje zakrpal vrzel po odhodu najboljšega strelca Cristiana Ronalda.

Sportal Niti Cristiano Ronaldo se ni izognil krstu #video

Navijači niso najbolj zadovoljni s pasivnostjo klubske uprave, ki še ne ve, ali bi na štadion Santiago Bernabeu pripeljala katero izmed pregrešno dragih okrepitev, ki jih ne manjka v evropskih klubih. Odhoda trenerja Zinedina Zidana, ki ga je nasledil nekdanji španski selektor Julen Lopetegui, in prvega asa belih baletnikov Ronalda sta prinesla nekaj sprememb.

Real Madrid v poletnem prestopnem roku:

Prihodi:
Vinicius Junior (Brazilija, Flamengo) 45 milijonov evrov
Thibaut Courtois (Belgija, Chelsea) 35
Alvaro Odriozola (Španija, Athletic Bilbao) 30
Andrij Lunin (Ukrajina, Zorja Lugansk) 8,5
Fabio Coentrao (Portugalska, Sporting Lizbona) konec posoje
Martin Odegaard (Norveška, Heerenveen) konec posoje

Odhodi:
Cristiano Ronaldo (Portugalska, Juventus) 117 milijonov evrov
Omar Mascarell (Španija, Schalke) 10
Lucas Torro (Španija, Eintracht Frankfurt) 3,5
Philipp Lienhart (Avstrija, Freiburg) 2
Mateo Kovačić (Hrvaška, Chelsea) posoja
Theo Hernandez (Španija/Francija, Real Sociedad) posoja
Achraf Hakimi (Maroko/Španija, Borussia Dortmund) posoja

Modrić ostaja v Madridu, a ...

Real je v evropskem superpokalu izgubil proti Atleticu. | Foto: Reuters Real je v evropskem superpokalu izgubil proti Atleticu. Foto: Reuters Da se sezona 2018/19 morda ne bo razpletla po najboljših željah, je nakazal zadnji obračun, evropski superpokal, v katerem je Real po podaljšku priznal premoč Oblakovemu Atleticu (2:4) in ostal brez evropske lovorike, s katero je ponavadi v zadnjih letih vstopal v sezono. Predsednik Florentino Perez je pod vse večjim pritiskom. Po svetovnem prvenstvu, na katerem je blestel Luka Modrić in bil izbran za najboljšega igralca, se je na veliko razpredalo o želji milanskega Interja, da bi Dalmatinec nadaljeval kariero v Italiji. Real je stopil v akcijo in kapetanu hrvaške reprezentance obljubil višjo plačo, Modrić pa naj bi ostal zvest belemu dresu.

Vodstvo Reala je prejšnji mesec resda zatrjevalo, da ne pride v poštev nakup Neymarja, niti Kyliana Mbappeja. ''Real Madrid in PSG imata odličen odnos. Če bi Real hotel kupiti katerega izmed njegovih igralcev, bi najprej o tem obvestil pariški klub,'' so zapisali Madridčani.

Sassuolo Inter
Sportal Handanović poražen, Kurtić zabil za zmago #video

Uefa preiskuje poslovanje PSG

Predsednik Reala Florentino Perez in predsednik Uefe Aleksander Čeferin sta bila soseda v častni loži štadiona v Talinu na evropskem superpokalu. | Foto: Getty Images Predsednik Reala Florentino Perez in predsednik Uefe Aleksander Čeferin sta bila soseda v častni loži štadiona v Talinu na evropskem superpokalu. Foto: Getty Images Da pa bi se lahko Brazilec vseeno hitro vrnil v špansko prvo ligo, kjer je pred selitvijo v Pariz nosil dres Barcelone, je poskrbel zapis katalonskega športnega dnevnika Sport. Po njegovem poročanju je predsednik Reala pripravljen za Neymarja odšteti rekordnih 300 milijonov evrov in Brazilcu nameniti vlogo prvega zvezdnika, ki je bila v zadnjih letih rezervirana za CR7. Adut Pereza bi lahko bile možne sankcije Evropske nogometne zveze (Uefa), ki bi lahko doletele Parižane zaradi nespoštovanja finančnega ferpleja. O tem se bo odločalo konec avgusta.

Uefa zadevo preiskuje, če pa bi ugotovila, da PSG krši pravila, bi moral francoski prvak hitro zaslužiti s prodajo igralcev. Morda se prav zaradi tega pri kupovanju novih igralcev tako obotavlja Real. Morda bo usoda njegovega sklepanja kupčij z Neymarjem in Parižani odvisna prav od poročila komisije, ki ji predseduje Slovenec Aleksander Čeferin in se trudi vzpostaviti ravnotežje pri evropskih klubskih velikanih glede vloženih sredstev, nakupov in prodaj. Če bi Real kupil Neymarja za 300 milijonov evrov, bi bil to z naskokom največji prestop vseh časov. Za zdaj je pod rekord podpisano prav ime brazilskega asa, ki ga je PSG lani odkupil od Barcelone za 222 milijonov evrov.

Jan Oblak
Sportal Jan Oblak je spisal zgodovino! Atletico je Realu prisolil krepko zaušnico.

Največji prestopi vseh časov:

  1. Neymar 222 (Barcelona –> PSG, 2017/18)
  2. Kylian Mbappe 135 (Monaco –> PSG, 2018/19)
  3. Philippe Coutinho 125 (Liverpool –> Barcelona, 2017/18)
  4. Cristiano Ronaldo 117 (Real Madrid –> Juventus, 2018/19)
  5. Ousmane Dembele 115 (Borussia Dortmund –> Barcelona, 2017/18)

Bi lahko Neymar zapustil vrste PSG zgolj po enem letu? | Foto: Reuters Bi lahko Neymar zapustil vrste PSG zgolj po enem letu? Foto: Reuters

Neymar ni edini kandidat za nakup na seznamu poletnih želja Reala. Na njem so še Danec Christian Eriksen (Tottenham), o tem poroča španski Don Balon, pa Argentinec Mauro Icardi (Inter), Brazilec Rodrigo (Valencia), Nemec Timo Werner (RB Leipzig), pa celo napadalec iz Dominikanske republike Mariano Diaz (Lyon), še vedno pa ni pozabljen Poljak Robert Lewandowski (Bayern).

Se na Park princev seli Marchisio?

PSG bi se lahko v kratkem okrepil z izkušenim zveznim igralcem, dolgoletnim članom Juventusa in italijanskim reprezentantom Claudiom Marchisiem, ki se je nedavno na presenečenje javnosti razšel z zebrami in kot prosti igralec išče novega delodajalca. Obstaja možnost, da bi se v Parizu pridružil donedavnemu soigralcu Gianluigiju Buffonu.

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte