Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
24. 12. 2013,
11.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Matko Obradović Nejc Vidmar Alex Cordaz Jasmin Handanović

Torek, 24. 12. 2013, 11.23

8 let

Prestavljeni večni derbi preprečil Handanoviću delitev prvega mesta

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Od prve do zadnje minute jesenskega dela, skratka vseh 1800 minut, so na zelenicah Prve lige Telekom Slovenije prebili le trije nogometaši - vsi med vratnicami. Jesen so torej zaznamovali vratarji.

Jesenski del je postregel z 20 krogi in prestavljenim derbijem med Olimpijo in vodilnim Mariborom, ki sta tako za razliko od drugih odigrala le 19 tekem. V uvodnem delu tekmovalne sezone 2013/14 so bili najbolj dejavni trije vratarji, ki v očeh trenerjev Domžal, Gorice in Krke veljajo za nenadomestljive.

Največ razlogov za zadovoljstvo je imel Italijan Alex Cordaz, ki je z vrtnicami osvojil četrto mesto in postavil temelj za dobro popotnico za preboj v Evropo. Nejc Vidmar bo z Domžalami prezimil na sedmem mestu, Hrvat Matko Obradović pa je s Krko osvojil predzadnje, deveto mesto, tako da se mu obeta krčevit boj za obstanek. Tako je prevlada vratarjev med igralci, ki v klubu predstavljajo največjo stalnico, popolna, saj je med enajstimi igralci, ki so v jesenskem delu odigrali več kot 1700 minut, kar sedem vratarjev.

Brez svojega vratarskega predstavnika so na razpredelnici ostali le Zavrč, Olimpija in Triglav. Še najbolj enakomerno je vratarske minute porazdelila Olimpija, saj je Elvisu Džafiću pripadlo 1036, Aleksandru Šeligi pa 674 minut.

Radujko prvi med nogometaši v polju

Če med nogometaši, ki so v jesenskem delu zbrali največ minut, ni igralcev ljubljanskega kluba, pa sta na seznamu dva njegova nekdanja kapetana. Oba branita barve velenjskega Rudarja. Dalibor Radujko se lahko izmed vseh prvoligaških udeležencev, ki igrajo v polju, pohvali z največjo minutažo, blizu je tudi David Kašnik, poveljnik obrambe knapov.

Zbral je enako število minut kot celjski vratar Matic Kotnik, ki ga je v jesenskem delu za 44 minut nadomestil mladostni 40-letnik Amel Mujčinović. Sledi še en član Javornikove čete, prvi vratar Rudarja Matjaž Rozman, ki mu je do popolne minutaže zmanjkalo le 45 minut. Za kratek čas ga je med vratnicama zamenjal nekdanji up Maribora Matej Radan.

Vratarsko prevlado dopolnjujeta Handanović in Nenezić

Pri vijolicah status prvega vratarja trdno drži Jasmin Handanović. Če bi že jeseni luč sveta ugledal večni derbi v Stožicah, bi se najverjetneje tudi sam lahko pohvalil s 1800 minutami. Prevlado vratarjev na lestvici zaokrožuje Igor Nenezić, ki je zaznamoval odličen koprski izkupiček, nagrajen z naslovom jesenskega podprvaka. Gorenjec pa bo zaradi operacije leve rame odsoten nekaj mesecev, tako da je vprašljivo, ali bo v polni pripravljenosti dočakal nadaljevanje prvenstva.

Več kot 1700 minut sta zbrala še Marko Krajcer (Celje) in Boris Sambolec (Zavrč). Zadnji je med vratnicama največ časa gledal Gregorja Finka, na treh tekmah Zavrča pa je priložnost dobil Luka Bešenić. Pri kranjskem Triglavu je prvi vratar Žan Pelko zbral 1350 minut.

Ne spreglejte