Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 8. 2017,
15.11

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

Wayne Rooney Gareth Southgate kvalifikacije za SP 2018

Sreda, 23. 8. 2017, 15.11

6 let, 6 mesecev

Presenečenje z Otoka: Wayne Rooney nikoli več za Anglijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90
Wayne Rooney | Foto Reuters

Foto: Reuters

Novica, ki se še kako dotika slovenske nogometne reprezentance, prihaja z Otoka. Najboljši strelec v zgodovini Anglije Wayne Rooney je sporočil, da je končal reprezentančno pot.

Jutri ob 12. uri bo selektor Slovenije Srečko Katanec sporočil, na katere nogometaše bo računal na septembrskih tekmah nadaljevanja kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 proti Slovaški v gosteh in Litvi doma. Danes pa z Otoka prihaja presenetljiva novica iz vrst tekmecev Slovenije v kvalifikacijski skupini F.

Anglija v prihodnosti ne bo mogla več računati na svojega najboljšega strelca v zgodovini Wayna Rooneyja. Strelec 53 reprezentančnih golov na 119 nastopih, ki ga na zadnjih tekmah Anglije zaradi slabe forme pri Manchester Unitedu ni bilo zraven, je bil v načrtih selektorja Garetha Southgata za tekmi proti Malti in Slovaški, a je njegovo vabilo zavrnil.

Težka odločitev, o kateri je dobro premislil

"Zelo sem vesel, da me je selektor poklical in mi rekel, da me želi nazaj. To cenim, a dolgo časa sem razmišljal in se odločil, da se bom upokojil od reprezentančnega nogometa. To je bila težka odločitev, a sem se o njej pogovoril z družino in trenerjem v klubu. Igranje za Anglijo je bilo zame vedno nekaj posebnega. Vedno, ko sem bil kapetan, sem bil počaščen. Zahvalil bi se vsem, ki so mi pomagali," je ob tem v izjavi za javnost zapisal 31-letni napadalec, ki je poleti po 13 letih zapustil Manchester United in se vrnil v svoj prvi klub Everton, pri katerem se je na prvih dveh prvenstvenih tekmah izkazal z dvema goloma.

Nase je že kot najstnik močno opozoril na evropskem prvenstvu leta 2004. | Foto: Reuters Nase je že kot najstnik močno opozoril na evropskem prvenstvu leta 2004. Foto: Reuters

Nase je opozoril že kot najstnik

Kar 14 let je Rooney igral za Anglijo in bil tudi njen kapetan. Kot 18-letnik je zablestel na evropskem prvenstvu 2004 na Portugalskem, kjer je zabil štiri gole. Igral je na treh svetovnih in treh evropskih prvenstvih.

Nazadnje je dres Anglije oblekel novembra lani, ko je kot kapetan Angležem pomagal do kvalifikacijske zmage nad Škoti s 3:0.

Ne spreglejte