Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 10. 2020,
18.19

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Koronavirus Nogometna zveza Slovenije

Sreda, 21. 10. 2020, 18.19

3 leta, 6 mesecev

Prekinjena tudi vsa nogometna tekmovanja z izjemo prvih lig ter moške 2. SNL

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
NZS | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

 Nogometna zveza Slovenije je po vladnem sprejetju Odloka o začasnih omejitvah pri izvajanju športne dejavnosti za športnike in izvajanje športnih tekmovanj potrdila, da se bodo pod njenim okriljem nadaljevala prvoligaška tekmovanja in članska moška druga liga, vsa druga tekmovanja pa so do nadaljnjega prekinjena. Odlok bo začel veljati v četrtek.

odbojka žoga
Sportal Od četrtka za 14 dni prekinjena vsa odbojkarska tekmovanja

Odlok o omejitvi je povezan z vse slabšo epidemiološko sliko glede novega koronavirusa v državi. Čeprav bo večina tekmovanj prekinjena, pa je proces športne vadbe še naprej dovoljen: športnikom z nazivom olimpijskega, svetovnega, mednarodnega in perspektivnega razreda ter poklicnim športnikom, starejšim od 15 let, ki so vpisani v razvid poklicnih športnikov pri ministrstvu, pristojnemu za šport.

Športna rekreativna dejavnost je dovoljena, če so udeleženci člani istega gospodinjstva, pri individualnih športih ter pri športih z največ šestimi udeleženci, pa če je pri vadbi mogoče neprekinjeno vzdrževati najmanj tri metre medsebojne razdalje.

V kolektivnih športnih panogah je dovoljeno izvajanje tekmovanj v najvišji kakovostni ravni nacionalnega, regionalnega, mednarodnega oziroma evropskega tekmovanja v športnih panogah hokej na ledu, košarka, nogomet, odbojka in rokomet.

trening slovenske nogometne reprezentance, Stožice, San Marino | Foto: Grega Valančič/Sportida Foto: Grega Valančič/Sportida

Pri NZS pojasnjujejo, da to pomeni nadaljevanje tekmovanj v prvi moški in ženski nogometni ligi, v prvi futsalski ligi ter tudi v moški drugi nogometni ligi. "Vsem športnikom, ki sodelujejo v omenjenih tekmovanjih, je dovoljen proces športne vadbe - treningi ekip so dovoljeni v skladu s 3. točko 3. člena odloka," pravijo pri NZS.

Vse tekme bodo brez gledalcev in ob striktnem upoštevanju priporočil NZS in Nacionalnega inštituta za javno zdravje za preprečevanje in zajezitev okužbe s covidom-19.

"Ostala tekmovanja pod okriljem NZS, tako v nogometu kot v futsalu, se prekinejo do nadaljnjega. Koledar vseh tekmovanj, ki so do nadaljnjega prekinjena, ter morebitne spremembe tekmovalnih sistemov bodo znani naknadno, in sicer po tem, ko bo znano, kdaj se tekmovanja lahko nadaljujejo, so zaključili pri NZS.

Ne spreglejte