Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 12. 2017,
13.09

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Peter Bosz Peter Stöger Borussia Dortmund

Nedelja, 10. 12. 2017, 13.09

6 let, 4 mesece

Peter Bosz odšel, prišel je Peter Stöger

Prejšnji teden odslovljen pri Kölnu, danes trener Borussie Dortmund

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Peter Stöger | Foto Reuters

Foto: Reuters

Po novem razočaranju, sobotnem domačem prvenstvenem porazu proti Werderju, so pri Borussii Dortmund odslovili nizozemskega trenerja Petra Bosza. Izbira njegovega naslednika je zanimiva. Novi trener slovitega kluba je postal Avstrijec Peter Stöger, ki so ga prejšnji teden odslovili pri najslabšem nemškem prvoligašu Kölnu.

Peter Bosz, ki je v prejšnji sezoni navduševal na klopi Ajaxa in Amsterdamčane v zelo mladi zasedbi, ki je igrala sijajno, popeljal do finala lige Europa, je letos poleti na klop Borussie Dortmund sedel z velikimi pričakovanji, a močno razočaral.

Začel je sicer sijajno. Borussia je na prvih šestih prvenstvenih tekmah šestkrat zmagala ob spektakularni razliki v zadetkih 21:2. Toda potem so sledili nerazumljiv padec in številni slabi rezultati. Borussia je tako po 15 prvenstvenih krogih šele na sedmem mestu, v ligi prvakov je osvojila samo dve točki in izpadla.

V prvenstvu ni zmagala že kar osem tekem zapored. Po sobotnem porazu v Dortmundu z 1:2 so se pri Borussii pričakovano odločili za trenersko menjavo in odslovili 54-letnega Bosza.

Peter Bosz je v Dortmundu zdržal vsega pet mesecev. | Foto: Reuters Peter Bosz je v Dortmundu zdržal vsega pet mesecev. Foto: Reuters

Nepričakovano je dočakal največjo priložnost

Že danes so imenovali novega trenerja, z izbiro pa nekoliko presenetili. Novi trener Borussie je postal Peter Stöger. Avstrijec, nekdanji trener dunajske Austrie, GAK in Wiener Neustadta, je bil v zadnjih štirih letih trener Kölna.

Pri tem klubu, ki je trenutno prikovan na zadnje mesto nemške prve lige, so ga prejšnji teden odslovili, potem ko je na prvih 13 tekmah te sezone zbral vsega dve točki.

Zanimivo, le teden dni pozneje je 51-letni Dunajčan dočakal daleč največji izziv na svoji dozdajšnji trenerski poti. Do konca sezone je podpisal pogodbo z osemkratnim nemškim prvakom, ki se lahko pohvali tudi z evropskim naslovom iz leta 1997.

Ne spreglejte