Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 11. 2022,
4.00

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55

2

Natisni članek

dobrodelnost Anglija Bukayo Saka Katar 2022 Zgodbe, ki jih piše Katar 2022

Torek, 22. 11. 2022, 4.00

1 leto, 5 mesecev

Zgodbe, ki jih piše Katar 2022

Pred 498 dnevi je jokal in bil tarča rasističnih opazk, zdaj je vse drugače #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55

2

Bukayo Saka | Pred 498 dnevi je jokal, ko je v finalu evropskega prvenstva proti Italiji zgrešil kazenski strel, v ponedeljek je 21-letni angleški nogometaš Bukayo Saka proslavljal. Na tekmi proti Iranu je mrežo vratarja Irana zatresel kar davkrat. | Foto Guliverimage

Pred 498 dnevi je jokal, ko je v finalu evropskega prvenstva proti Italiji zgrešil kazenski strel, v ponedeljek je 21-letni angleški nogometaš Bukayo Saka proslavljal. Na tekmi proti Iranu je mrežo vratarja Irana zatresel kar davkrat.

Foto: Guliverimage

21-letni angleški nogometaš in napadalec Arsenala Bukayo Saka je 498 dni po zgrešenem kazenskem strelu v finalu evropskega prvenstva proti Italiji, v Katarju opravil popravni izpit in dvakrat zadel na tekmi proti Iranu. Anglija je na svojem uvodnem obračunu letošnjega svetovnega prvenstva s kar 6:2 razbila Iran, Saka je zadel za vodstvo z 2:0 in 4:0. 

Angleški nogometni reprezentant Bukayo Saka, z 21 leti drugi najmlajši v reprezentanci treh levov, je v manj kot 500 dneh od zgrešene enajstmetrovke v finalu evropskega prvenstva leta 2021, zaradi katere je postal tarča spletnih trolov in rasističnih opazk, še enkrat dokazal, da zna in zmore.

Na uvodni tekmi Anglije na svetovnem prvenstvu v Katarju je na tekmi proti Iranu zabil dva gola (za 2:0 in 4:0) in se znebil morebitne slabe energije na velikih tekmovanjih. 

Po tekmi se je zahvalil vsem, ki mu stojijo ob strani in verjamejo vanj. "Ljubezen moje družine, soigralcev in naroda mi je pomagala, da sem se vrnil tja, kjer se dobro počutim. Lepo je čutiti toliko ljubezni. To mi je vlilo vero, da vsakokrat, ko dobim priložnost, da oblečem dres Anglije, iz sebe iztisnem 110 odstotkov, da je narod lahko ponosen."

Nesrečni kazenski strel v finalu lanskega evropskega prvenstva je pozabljen. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Nesrečni kazenski strel v finalu lanskega evropskega prvenstva je pozabljen. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Športnik, ki ne pozabi na druge

Saka ni zgolj izjemen nogometaš, postal je eden najpomembnejših členov angleškega Arsenala, je tudi eden tistih športnikov, ki ne pozabijo na tiste, ki imajo manj sreče v življenju. 21-letni napadalec je združil moči s humanitarno organizacijo BigShoe in v okviru njihove pobude sofinanciral kar 120 operacij otrok v Nigeriji, od koder prihajajo njegovi predniki.

Kot poroča DailMail, so operacije opravili v sredini oktobra, prav vse pa so bile uspešne. Saka je ob tem dejal, da se počuti blagoslovljenega, da je v položaju, kjer lahko s takšnimi potezami prispeva k boljšemu življenju otrok.

Veselje po zadetku za vodstvo Anglije 2:0.  | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Veselje po zadetku za vodstvo Anglije 2:0. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

"Še vedno se počutim zelo povezanega z Nigerijo. Zame je zelo pomembno, da uporabim svoje sposobnosti, da pozitivno vplivam, kjer lahko. Zame je pomembno, da ima vsak otrok enake možnosti za uresničitev svojih sanj. Če lahko karkoli naredim, da bi pomagal, si to res želim. Veseli me, ko vidim otroke in njihove starše srečne. Želim narediti vedno več in pomagati čim več otrokom."

Anglija v Katarju igra v skupini B. Po zmagi nad Iranom (6:2) jo čakata še tekmi proti ZDA (25. 11.) in Walesu (29. 11.).

Preberite še:

SP 2022: ZDA : Wales
Sportal Bale Valižanom, ki so čakali 64 let, priskrbel točko!
Katar 2022 policija
Sportal Prvi zaseg mamil v Katarju, potnik pred sodišče
Sportal Nemci na protestu proti krvavemu SP v Katarju prižgali 20 tisoč sveč #video
Sportal Drzna poteza: angleška poročevalka storila to, česar kapetan ni smel #video
Iran SP
Sportal Iranski nogometaši niso peli himne, v domovini prekinili prenos #video
Novice V Angliji z avtomobilom zapeljal v množico, umrla dva človeka

 

Ne spreglejte