Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
29. 11. 2016,
13.01

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

1

Natisni članek

Stefano Pioli Fiorentina Inter Josip Iličić Samir Handanović Mauro Icardi nogomet italijansko prvenstvo

Torek, 29. 11. 2016, 13.01

6 let, 6 mesecev

Po zmagi Interja nad Fiorentino (4:2)

Pozabite Messija in Ronalda: osovraženi Argentinec najboljši v Evropi #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

1

Mauro Icardi Inter | Foto Reuters

Foto: Reuters

Inter je v derbiju 14. kroga italijanske lige premagal Fiorentino (4:2) in s četrto zaporedno domačo zmago, če štejemo še tisto v ligi Europa, za točko prehitel vijolice. Pri zmagi je znova blestel argentinski golgeter Mauro Icardi, ki je trenutno najbolj vroč napadalec v Evropi.

V derbiju, na katerem sta sodelovala dva Slovenca, Samir Handanović je branil za Inter, Josip Iličić pa igral v napadu Fiorentine, smo videli šest zadetkov, štiri v mreži Fiorentine, dvakrat pa je moral po žogo v svojo mrežo tudi Handanović.

Česa takega niso videli že 26 let

''Želimo navdušiti  naše navijače,'' je pred tekmo dejal trener domačih Stefano Pioli, njegovi izbranci pa so tekmo res odprli fantastično. V prvih 19 minutah so kar trikrat zatresli mrežo nasprotnika, kar pri Interju v italijanski serie A niso videli že vse od leta 1990, ko je proti Bologni zablestela nemška naveza Jürgen Klinsmann in Lotar Matthäus.

Inter se v nadaljevanju tekme popustil in gostom dovolil, da se jim povsem približajo. Že v prvem polčasu je na 1:3 znižal Nikola Kalinić, v drugem polčasu pa je kljub igralcu manj, v zadnjih sekundah prvega dela je bil izključen Gonzalo Rodriguez, zadel še slovenski reprezentant Josip Iličić (2:3). Tukaj je izjemno slabo posredoval tudi slovenski vratar Handanović, vseeno pa ta napaka na koncu ni bila usodna. Vroči Mauro Icardi je v sodnikovem podaljšku potrdil zmago črno-modrih (4:2) in poskrbel, da se je Pioli na klopi Interja veselil prve zmage.

Vrhunci s tekme:

Ko igrajo kot ekipa, so zmožni velikih stvari

''Igrali smo dobro, sploh na začetku tekme. Ko je naš pristop pravi, ko igramo kot ekipa in pomagamo drug drugemu, imamo velik potencial, da smo uspešni. A problem nastane, ko prenehamo igrati tako, takrat nastopijo težave. Videl sem nekaj res odličnih stvari in tudi slabe, ki jih bomo skušali v prihodnje popraviti,'' je bil po tekmi vesel Pioli.

Dopolnil ga je tudi Icardi, ki je bil spet daleč najboljši pri Interju. K zmagi je prispeval dva zadetka in podajo. ''Imamo težavo, da ne znamo zadržati prednosti. Ko imamo krizo, gre vse preveč podaj nazaj, in to se do zdaj ni izkazalo za najbolj pametno potezo. Proti Napoliju črnih minut ne bo smelo biti,'' opozarja Icardi, ki je trenutno najbolj vroč nogometaš v Evropi. Čeprav so navijači Interja po tisti aferi pred dobrim mesecem, ko je Icardi izdal avtobiografijo, dejali, da je  zanje mrtev, je dejstvo, da milanski velikan brez njega ne more.

Trener Interja Stefano Pioli je videl dobre in slabe stvari, a zmaga je zmaga. | Foto: Reuters Trener Interja Stefano Pioli je videl dobre in slabe stvari, a zmaga je zmaga. Foto: Reuters

Icardi najboljši v Evropi

''Sem napadalec in moja naloga je, da zadevam,'' je kratko in jedrnato povedal argentinski golgeter, ki je po statistiki, če gledamo samo najboljših pet evropskih lig, najbolj nevaren napadalec. V letošnji sezoni serie A je sodeloval pri kar 16 zadetkih Interja, kar je celo več od Lionela Messija in Cristiana Ronalda v španskem prvenstvu. Za Icardijem je drugi najboljši napadalec Borussie Pierre-Emerick Aubameyang.

Najboljši napadalci v petih najboljših evropskih ligah:

1. Mauro Icardi (Inter) 12 golov, 4 podaje
2. Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund) 13 golov, 1 podaja
3. Diego Costa (Chelsea)  10 golov, 4 podaje
4. Edinson Cavani (PSG) 13 golov, 0 podaj
5. Cristiano Ronaldo (Real Madrid) 10 golov, 2 podaji
6. Lionel Messi (Barcelona) 9 golov, 3 podaje

* - všteti samo zadetki in podaje v domačem prvenstvu. 

Josip Iličić je bil najboljši posameznik Fiorentine. Trener Paulo Sousa je bil kljub porazu zadovoljen.  | Foto: Guliverimage/Getty Images Josip Iličić je bil najboljši posameznik Fiorentine. Trener Paulo Sousa je bil kljub porazu zadovoljen. Foto: Guliverimage/Getty Images

Iličić najboljši, Handanović najslabši

Kako sta se na zanimivem obračunu odrezala slovenska nogometaša? Handanović je bil zaradi napake, ki je vodila v zadetek Iličića pri Interju, ocenjen za najslabšega moža v domači ekipi, zanimivo, Jojo pa je na drugi strani najboljši posameznik Fiorentine. Dosegel je zadetek in prejel daleč najvišjo oceno pri vijolicah.

Ne spreglejte