Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
8. 7. 2013,
1.16

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Andrej Razdrh

Ponedeljek, 8. 7. 2013, 1.16

4 leta, 10 mesecev

Potrti Razdrh je prepričan: potrebujemo le eno zmago

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Zelo potrt je bil trener Olimpije Andrej Razdrh po zaušnici, ki jo je njegova ekipa dobila od Maribora v superpokalu.

Z velikim optimizmom so navijači Olimpije pričakovali nedeljski superpokal v Celju. Zavedali so se vseh težav Maribora, bili prepričani, da lahko po dolgih letih pridejo do prve lovorike, a ko se je tekma začela, so apetiti hitro splahneli. Od prve do zadnje minute so Mariborčani gospodarili na zelenici in povsem zasluženo prišli do zmage s 3:0. "Čestitam Mariboru, ki si je absolutno zaslužil zmago. Čim prej moramo pozabiti na to tekmo in se pripraviti na nove izzive, ki so pred nami. Upam, da se bomo pobrali in uspešno štartali v novo sezono,'' je po tekmi povedal Andrej Razdrh in dodal: ''V prvem polčasu smo prejeli dva zadetka po dveh taktičnih napakah, kar nas je pokopalo. V drugem delu igre sem pričakoval, da bomo bolj nevarni, a nas sploh ni bilo na igrišču.''

Ker Olimpija tokrat ni pokazala praktično ničesar, pred tekmo pa so Ljubljančani odločno najavljali, da prihajajo po lovoriko, se trener slovenskega podprvaka ni mogel izogniti vprašanju o morebitnem podcenjevanju Mariborčanov zavoljo vsega, kar se je vijoličastim zgodilo v zadnjem tednu (odhod športnega direktorja Zlatka Zahovič, prodaja Roberta Berića, poraz proti Kaiserslauternu z 0:7 …). ''Da bi podcenjevali Maribor? Kje pa! Kaj takega si mi nismo mogli in si še vedno ne moremo privoščiti. Ne verjamem, da so moji nogometaši podcenjevali nasprotnika. Maribor je zelo kakovostna ekipa. Dogajanje iz zadnjih dneh in en visok poraz tega ne moreta spremeniti,'' je prepričan 36-letni trener.

En poraz ne pomeni, da je Olimpija slaba

Porazi na prijateljskih tekmah, med drugim tudi poloma proti ukrajinskemu Metalurgu in hrvaški Rijeki z 0:4, zdaj še prepričljiv poraz na prvi uradni tekmi v novi sezoni. Navijači Olimpije, vsaj zdi se tako, s strahom pričakujejo nadaljevanje sezone, pred katero imajo Ljubljančani sicer zelo visoke cilje.

''Ne bi rekel, da je vse tako črno, kot se zdi. Mogoče se navzven zdi, da je, a dejstvo je, da je bila tekma proti Mariboru naša prva uradna v tej sezoni. Po eni tekmi govoriti, da je Olimpija slaba, pa ne bi bilo pošteno. Bilo bi neumno. Prepričan sem, da smo boljši, kot marsikdo misli. Verjetno potrebujemo le en pozitiven izid in vse skupaj se bo obrnilo na bolje. Verjamem, da že kar v soboto,'' pred prihajajočim začetkom nove prvenstvene sezone, ki Olimpijo pelje na sobotno tekmo v Stožice, kjer bodo gostovali Velenjčani, pravi trener Ljubljančanov.

Ne le novinci, slabi so bili vsi

Tokrat je priložnost za igro od prve minute ponudil vsem trem novincem, ki so v klub prišli poleti. Branilcu Davorju Bagariću, napadalcu Enisu Đurkoviću in vezistu Zajku Zebi, ki je ob debiju v zelenem dresu povsem razočaral. ''Ne le novinci, slabo so igrali vsi. Prav z nikomer ne morem biti zadovoljen. Na splošno je moja ekipa igrala slabo. Novinci zagotovo niso izstopali. Ne v slabem in seveda niti v dobrem,'' je za konec še povedal vodja strokovnega štaba Olimpije, ki ga v teh dneh verjetno boli glava od vseh vprašanj, ki si jih zastavlja. Pred vrati pa je začetek prvenstvene in tudi evropske sezone … Se bo kaj spremenilo na bolje?

Ne spreglejte