Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
10. 4. 2019,
11.40

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26

Natisni članek

Manchester City Fabian Delph Mauricio Pochettino UEFA liga prvakov Harry Kane Tottenham liga prvakov

Sreda, 10. 4. 2019, 11.40

1 leto

Poškodba Harryja Kana

Kruti udarec za Tottenham, ki moli za zdravje prvega zvezdnika

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26
Harry Kane | Harry Kane je moral z igrišča v 58. minuti. | Foto Gulliver/Getty Images

Harry Kane je moral z igrišča v 58. minuti.

Foto: Gulliver/Getty Images

Nogometaši Tottenhama so drago plačali torkovo zmago nad Manchester Cityjem (1:0), s katero so se približali polfinalu lige prvakov. Na prvem četrtfinalnem dvoboju lige prvakov je najboljši napadalec Tottenhama Harry Kane utrpel poškodbo gležnja in prekrasni novi štadion v Londonu zapustil s pomočjo bergel. Trener Mauricio Pochettino se boji, da se je za angleškega zvezdnika sezona že končala.

Cristiano Ronaldo
Sportal Barcelona na Otoku do minimalne prednosti, v Amsterdamu brez zmagovalca

Navijači Tottenhama so novi štadion, ki je klub stal več kot milijardo evrov, v torek zapuščali z mešanimi občutki. Ponosni so bili na predstavo ljubljencev, ki so se odlično kosali s favoriziranim Manchester Cityjem in ga premagali z 1:0, hkrati pa se zaskrbljeno spraševali, kako dolga bo odsotnost najboljšega igralca Harryja Kana.

To ni prva poškodba gležnja v tej sezoni

Harry Kane je naletel na Fabiana Delpha. | Foto: Reuters Harry Kane je naletel na Fabiana Delpha. Foto: Reuters Najboljši strelec lanskega svetovnega prvenstva v Rusiji in kapetan angleške reprezentance je na igrišču prebil 58 minut, nato pa moral v bolečinah iz igre. Usoden je bil prekršek Fabiana Delpha. Zgodilo se je dramatično zaporedje dogodkov. Kane se je zapodil proti Delphu in si pri tem zvil gleženj, branilec Cityja je nato udaril žogo, takoj za tem pa še nevarno pohodil gleženj reprezentančnega soigralca in poskrbel za hudo poškodbo 25-letnega napadalca Tottenhama.

Najboljši strelec v tej sezoni najuspešnejšega londonskega kluba je obležal, zelenico pa zapustil šele s pomočjo zdravnika in fizioterapevta, ko je proti slačilnici odskakljal na eni nogi. Kane si je poškodoval levi gleženj in najverjetneje obnovil poškodbo, zaradi katere je v tej sezoni že manjkal dva meseca. Njegov trener je prepričan, da ga Delph ni poškodoval namerno. O tem je z nogometašem Cityja nekaj besed spregovoril tudi po koncu dvoboja.

Prvič po petih letih brez 20 zadetkov?

Reprezentančni soigralec je pohodil gleženj prvega zvezdnika Tottenhama in kapetana angleške izbrane vrste. | Foto: Reuters Reprezentančni soigralec je pohodil gleženj prvega zvezdnika Tottenhama in kapetana angleške izbrane vrste. Foto: Reuters "Zelo žalostno. To je velik udarec za nas, pogrešali ga bomo. Morda v tej sezoni sploh ne bo več zaigral," je bil po dvoboju z Manchester Cityjem, na katerem je stanovskemu kolegu Josepu Guardioli zadal bolečo zaušnico (1:0), slabe volje Mauricio Pocchetino. Več bo znanega po podrobnih zdravstvenih pregledih, ki bodo opravljeni danes. Poškodovani Anglež je zapustil štadion s pomočjo bergel, poškodovano nogo pa je imel zavito v zaščitni čevelj. Če se bo poškodba izkazala za hujšo, bo sezona zanj že končana.

Angleško prvenstvo se bo uradno končalo 12. maja, liga prvakov pa v začetku junija, s finalom v Madridu. Kane bi tako prvič po sezoni 2013/14 končal sezono angleškega prvenstva brez vsaj 20 doseženih zadetkov. Do zdaj jih je zbral 17, na lestvici najboljših strelcev pa si deli tretje mesto. Prvi strelec tekmovanja je sicer Sergio Agüero (19), ki je v torek zapravil največjo priložnost za zadetek Cityja, strel z bele točke.

Južnokorejski junak: Nikoli se ne predamo

Tottenham si je na prvi četrtfinalni tekmi lige prvakov zagotovil tesno, a dragoceno prednost. To je dosegel po zaslugi edinega strelca na tekmi, Južnega Korejca Sona Heung Mina, pa tudi vratarja Huga Llorisa, ki je v prvem polčasu ubranil strel z bele točke Sergiu Agüeru. "Kot ekipa se nikoli ne predamo, ampak borimo do zadnje sekunde. Zaslužili smo si zmago," je dejal presrečni Azijec.

Manchester City ostaja favorit

Pred Tottenhamom so najpomembnejši dnevi sezone. Po slavnostnem odprtju štadiona Tottenham Hotspur, v katerega so vložili več kot milijardo evrov, se londonski klubski velikan dokazuje na dveh frontah. V angleškem prvenstvu je na četrtem mestu, ki ga želi ohraniti in si s tem zagotoviti nastop v najprestižnejšem tekmovanju tudi v prihodnji sezoni, v Evropi pa se spogleduje z zgodovinskim dosežkom, in sicer velikim prebojem med štiri najboljše v ligi prvakov.

Je sezona za Harryja Kana že končana? | Foto: Reuters Je sezona za Harryja Kana že končana? Foto: Reuters

"Zadovoljen sem s predstavo in pristopom, a nas še vedno čaka veliko dela. Manchester City ostaja favorit za evropski naslov, zato nas čaka zahtevna naloga na povratni tekmi," je dejal argentinski strateg. Povratna tekma bo na Etihadu že prihodnji teden.

Ajax Amsterdam
Sportal Nizozemski hurikan grozi Cristianu Ronaldu
Ole Gunnar Solskjaer
Sportal Nad zvezdnika Barcelone s strahovi iz otroštva
Ne spreglejte