Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 11. 2020,
15.14

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

liga prvakinj Pomurje

Sreda, 18. 11. 2020, 15.14

3 leta, 5 mesecev

liga prvakinj

Pomurke po letu 2014 znova med elito v ligi prvakinj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Pomurje Ženski Nogomet | Pomurke so se po šestih letih spet uvrstile med elito. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Pomurke so se po šestih letih spet uvrstile med elito.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Slovenski ženski nogometni klub Nona Pomurje Beltinci se je še drugič v zgodovini, prvič po letu 2014, uvrstil v šestnajstino finala elitne lige prvakinj. Za napredovanje med 32 najboljših ekip v Evropi so v Gornji Radgoni varovanke Sandija Bauerja premagale madžarski Ferencvaros s 4:1 (2:0).

Slovenske prvakinje so tako po zmagi nad črnogorsko Breznico (3:0) zdaj ugnale še madžarske prvakinje, pri katerih je igrala slovenska reprezentantka Lara Ivanuša. Trikrat je bila uspešna Kaja Korošec, enkrat pa Špela Kolbl.

Pomurke so v prvem polčasu s pridom izkoriščale predvsem neodločnost Madžark v obrambni vrsti. Tam so gostje izgubile ogromno žog, prednost slovenskih predstavnic pa bi lahko bila po polčasu celo višja od dveh zadetkov.

Prvega je v 27. minuti dosegla hitra Kolblova, ki je v kazenskem prostoru izkoristila nepazljivost dveh madžarskih branilk, vzela žogo in natančno merila v bližnji kot. Po novi odvzeti žogi na sredini igrišča so si slovenske prvakinje devet minut kasneje priigrale še enajstmetrovko, ko je Kolblovo v kazenskem prostoru podrla Evelin Fenyvesi. Strel z bele točke je uspešno realizirala Koroščeva.

Slovenske prvakinje so nato še trikrat stresle vratnico. Za malenkost so bile nenatančne Luana Zajmi, Kolblova ter poleg slednje še najnevarnejša nogometašica domačih, 16-letna Nina Kajzba, ki je poleg tega zapravila še tri soočenja ena na ena s švedsko vratarko Chandro Bednar.

Kazen je sledila v 53. minuti, ko je po prekršku vratarke Ive Kocijan daleč stran od svojih vrat sodnica še drugič pokazala na belo točko. Madžarke so prek kapetanke Evelin Mosdoczi znižale in nato skušale priti do izenačenja, a so bile Pomurke v obrambi suverene.

Po drugem rumenem kartonu Dorottye Czeller pri gostjah je v 73. minuti neposredno s prostega strela za mirno nadaljevanje drugič na tekmi zadela Koroščeva, ki je po sijajnem preigravanju v 80. minuti zadela za "hat-trick".

V zadnjem, drugem krogu kvalifikacij nastopata še dve Slovenki. Avstrijski St. Pölten Mateje Zver bo gostil bolgarski CSKA, litovska Gintra Universitetas Maje Zajc pa norveški klub Valerenga. V 1. krogu se je od tekmovanja poslovila Timea Rojnik s slovaško Slovan Bratislavo.

Dvaindvajset zasedb si je že zagotovilo mesto v šestnajstini finala tekmovanja, ostalih deset bodo dali današnji in četrtkovi obračuni. Šestnajstina finala bo na sporedu od 8. decembra naprej, žreb parov pa bo 24. novembra.

ŽNK Pomurje Beltinci, Hibernian, liga prvakinj
Sportal Pomurske nogometašice začele z odliko
Ne spreglejte