Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 8. 2016,
16.21

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Lukas Podolski

Ponedeljek, 15. 8. 2016, 16.21

6 let, 6 mesecev

Lukas Podolski ima dovolj

Poljak, ki je za Nemce zabil 48 golov, se je poslovil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Lukas Podolski je nemškega nogometnega selektorja Joachima Löwa obvestil, da ne bo več nastopal za elf. "Povedal sem mu, da od danes naprej ne bom več igral za nacionalno selekcijo," je Podolski objavil na Instagramu. Enaintridesetletni Podolski je še zapisal, da je napočil čas, da se posveti drugim rečem, seveda tudi družini.

"To je bila zelo težka odločitev. Igranje za reprezentanco je bilo vedno nekaj, kar je bilo zelo blizu mojemu srcu. Sem pa opazil, da so se moje prioritete med premorom po evropskemu prvenstvu zelo spremenile. Vse ima svoj rok trajanja in moje sodelovanje z nemško nogometno zvezo se je končalo," je poudaril nekdanji igralec Kölna, Bayerna iz Münchna in Arsenala Podolski, ki je v nemškem dresu v zadnjih dvanajstih letih zbral 129 nastopov in doživel tudi najpomembnejši trenutek, ko je v finalu svetovnega prvenstva v Braziliji pred dvema letoma skupaj z moštvom osvojil naslov svetovnega prvaka.

"Ob tem slovesu me prežemajo zelo močna čustva. Sem zelo ponosen na vse, kar sem lahko doživel ob igranju nogometa za reprezentanco. Teh občutkov, sreče, strasti in ekipnega duha, se ne da primerjati z ničemer," je še zapisal na Poljskem rojeni napadalec, ki si trenutno služi kruh v Turčiji v vrstah Galatasaraya.

Skupaj z Miroslavom Klosejem sta zabijala kot po tekočem traku

Leta 2014 je bil svetovni prvak. | Foto: Leta 2014 je bil svetovni prvak. Podolski je za elf zabil 48 golov, nazadnje pa je bil skupaj z nemško selekcijo letos v Franciji na evropskem prvenstvu, na katerem pa je večino časa preživel na klopi, na igrišče je za krajši čas, kot nadomestni igralec v 72. minuti, šel le v peti tekmi osmine finala evropskega prvenstva, ko so Nemci v Lillu s 3:0 (2:0) premagali Slovaško.

O slovesu je prek Instagrama in Twitterja obvestil svoje najbolj zveste sledilce in navijače: "Bilo je čudovito, bilo je super in bilo mi je v čast."

Tako Podolski kot Miroslav Klose, ki se je upokojil po mundialu leta 2014, sta imela velik vpliv na nemško moštvo, tako na igrišču, pa tudi zunaj njega, zlasti v spreminjanju pogledov, glede na to, da sta oba bila rojena na Poljskem.

"Od poljskega fanta, ki je kot otrok prišel v Nemčijo s praktično ničemer, le z žogo, ki jo je stiskal po pazduho, do junaka, ki je dvignil pokal svetovnih prvakov. To je več od vsega, kar sem kadarkoli sanjal," je še zapisal Podolski, ki je po Bastianu Schweinsteigerju še drugi nemški reprezentant, ki se je poslovil letos. Tako Podolski kot Schweinsteiger sta bila še zadnja člana izvirne enajsterice, ki je nastopila na svetovnem prvenstvu leta 2006, ki je bilo na domačih tleh v Nemčiji.

Ne spreglejte