Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
29. 8. 2014,
19.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

serie A Juventus Boštjan Cesar AC Milan Inter Fiorentina Samir Handanović Josip Iličić Jasmin Kurtić Chievo Valter Birsa Palermo Siniša Anđelković Aljaž Struna Carpi Vid Belec

Petek, 29. 8. 2014, 19.53

8 let

Po velikem spodrsljaju Interja je Napoli navdušil in skočil na vrh

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V nedeljo je Inter Samirja Handanovića v italijanskem prvenstvu doma presenetljivo klonil proti Sassuolu in prvo mesto prepustil Napoliju, ta je visoko zmagal v gosteh pri Frosinoneju.

Inter je izgubil še drugič v zadnjih treh prvenstvenih tekmah. V času nedeljskega kosila je v Milanu gostil Sassuolo in igral slabo. Še najboljši v vrstah do tega kroga vodilnega prvoligaša je bil Samir Handanović, ki je z nekaj sijajnimi obrambami poskrbel, da Milančani niso prejeli gola. Zdržal je vse do sodnikovega podaljška, ko je sodnik pokazal enajstmetrovko v korist Sassuola. Z bele točke je bil natančen Domenico Berardi in poskrbel, da je Inter zdrsnil v prvega mesta. Z njega ga je namreč zrinil Napoli, ki je navdušil in v gosteh Frosinone premagal s 5:1. Ob Milančane je z istim številom točk skočil tudi Juventus, ki se je po katastrofalnem začetku sezone vključil v boj za vrh. Torinčani so zmagali v gosteh pri Sampdorii in v Genovi prišli že do devete zaporedne prvenstvene zmage.

V nedeljo je bilo na delu še nekaj slovenskih nogometašev v prvi italijanski ligi. Jasmin Kurtić, ki je prav na dan tekme praznoval 27. rojstni dan, je igral 83 minut pri porazu Atalante v Bergamu proti Genoi z 0:2.

Chievo Valterja Birse in Boštjana Cesarja je zmagal z 1:0 v gosteh pri Bologni. Prvi je igral 75 minut, drugi pa vso tekmo.

Palermo je z istim rezultatom zmagal v gosteh pri Veroni. Do treh točk je Sicilijancem pomagal tudi Siniša Anđelković, izkušeni branilec je bil na igrišču od prve do zadnje minute. Aljaž Struna tokrat ni dobil priložnosti za igro. Tekmo si je ogledal z gostujoče klopi za rezervne nogometaše.

Že v soboto je imela priložnost, da skoči na prvo mesto, tudi Fiorentina Josipa Iličića, a je ni izkoristila. Doma je proti Laziu izgubila z 1:3. Slovenski reprezentant, ki je v zadnjem času navduševal in zadel na štirih prvenstvenih tekmah pred tem, je zaradi utrujenosti tekmo začel na klopi in na igrišče prišel po 59 minutah igre. Poskrbel je za podajo za edini gol Firenčanov in vnovič potrdil izjemno formo.

Vid Belec je Carpiju pomagal do zmage z 2:1 nad Udinesejem.

Ne spreglejte