Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 11. 2014,
23.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nani NK Maribor NK Maribor Sporting Lizbona

Torek, 25. 11. 2014, 23.43

8 let

Po porazu v Lizboni v zadnjem krogu za ligo Europa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Maribora so v 5. krogu lige prvakov (skupina G) v gosteh izgubili proti Sportingu iz Lizbone z 1:3 (1:2).

Vijoličasti so v portugalski prestolnici odločali o svoji usodi pred zadnjim krogom skupinskega dela lige prvakov. Zmaga bi obema ekipama rešila dilemo o napredovanju v skupini, poraz pa ta vrata zaprl. Tekma se je končala v korist domačih, medtem ko so Mariborčani kljub boljši igri v drugem polčasu ostali brez najmočnejšega klubskega tekmovanja v Evropi.

Domači so uresničili načrt in pritisnili že od prve minute naprej. V drugi minuti so prvič resno zagrozili mariborski obrambi, a je Adrian Silva streljal čez kazenski prostor Maribora. V 6. minuti je Nani prosti strel s 25 metrov nameril neposredno v roke Jasminu Handanoviću. Štiri minute kasneje so gostitelji že povedli.

Jefferson je z levega roba kazenskega prostora po tleh podal pred gol, Handanović je bil prekratek, Carlos Mane pa zadel za 1:0. Aleš Mejač je pri podaji nespretno posredoval in za nekaj minut v statistiki Uefe ostal kot strelec gola v lastno mrežo. V 19. minuti je Cedric z 18 metrov streljal močno v levi spodnji kot mariborskih vrat, a je Handanović žogo odbil v kot.

Minuto pozneje je za prvi mariborski strel na portugalska vrata s 30 metrov poskusil Dare Vršič, a Rui Patricio ni imel težav z branjenjem. Mane je spet nevarno meril v 23. minuti, ko je Handanović nespretno stekel iz vrat pri tem padel, Mane pa je zatresel prečko praznih vrat. V 26. minuti je Vršič z leve strani podal čez kazenski prostor, a nekoliko predaleč, tako da je Luka Zahović lahko meril le za gol.

V 34. minuti so bili domači znova nevarni, Handanović pa je bil najvišji v skoku. Le minuto kasneje so domači kronali svojo terensko premoč. Nani se je poigral z gostujočo obrambo, preigraval v kazenskem prostoru in nato v zvezdniškem slogu zabil mimo Jasmina Handanovića. Tri minute pred koncem prvega polčasa je Aleš Mejač po levi strani podal pred gol, Zahović je malce zamudil, Jefferson pa slabo posredoval in dosegel avtogol.

Drugi polčas se je zaradi izpada električne energije na stadionu Jose Alvalade in s tem vnovičnega ogrevanja reflektorjev nadaljeval s 45-minutno zamudo. Po krajšem 10-minutnem ogrevanju se je tekma nadaljevala, takrat nekoliko bolje za Mariborčane, ki jih je v napadu okrepil Agim Ibraimi. V 56. minuti je s precejšnje razdalje poskusil Željko Filipović, a streljal preko gola.

Minuto kasneje je dvoboj z domačim vratarjem ena na ena izgubil Zahović. V 65. minuti so domači povišali na 3:1. Mejač je na sredini izgubil žogo, gostitelji so napako izkoristili, med strelce pa se je vpisal Islam Slimani. Ta je bil spet nevaren dve minuti kasneje, a je Handanović njegovo namero prebral.

V 67. minuti je Ibraimi na levi strani lepo našel Filipovića, ta pa je poskusil premagati domačega vratarja s preveč medlim strelom. Prosti strel domačih z 20 metrov v 74. minuti se je od mariborskega živega zidu odbil v kot. Mariborčani se kljub visokemu zaostanku niso predali, trener Ante Šimundža je v napad poslal še Mendyja, a to ni spremenilo moči na igrišču.

Na drugi strani se je v 81. minuti spet z obrambo izkazal Handanović, ki je ustavil strel neoviranega Andreja Carrilla. Nani je bil spet sam pred mariborskimi vrati v 85. minuti, Handanović pa je vknjižil še eno obrambo. Mendy je v sodnikovem podaljšku skušal znižati zaostanek gostov, a ni bil uspešen, izid se ni več spremenil, za kar se gre zahvaliti še eni dobri obrambi Handanovića v zadnjih sekundah tekme.

V skupini G ima vodilni Chelsea po petih tekmah in današnji visoki zmagi proti Schalkeju s kar 5:0 že enajst točk, drugi Sporting sedem, Schalke je tretji s petimi, Maribor pa ostaja četrti s tremi.

Ne spreglejte