Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
29. 7. 2014,
22.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Branko Ilić Partizan Beograd slovenska nogometna reprezentanca

Torek, 29. 7. 2014, 22.28

8 let

Po izraelski katastrofi uresničil otroške sanje v Beogradu

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ko je Branko Ilić kot deček spoznaval lepote nogometa, je sanjaril o tem, da bi nekoč nosil dres beograjskega Partizana. Zdaj ko je star 31 let in dolgoletni reprezentant, so se mu sanje uresničile.

Slovenija, Španija, Rusija, Ciper, Izrael, zdaj pa še Srbija. Seznam držav, v katerih si je Branko Ilić služil nogometni klubski kruh, se je razširil, selitev v srbsko prestolnico pa je postregla še z nečim, kar je osrečilo srce 31-letnega Ljubljančana. Končno je oblekel črno-beli dres beograjskega Partizana in s podpisom dveletne pogodbe uresničil otroške sanje.

Partizan je njegov klub od majhnega, plačna nedisciplina v Izraelu

"Prejel sem ponudbo Partizana, ko pa me je nato poklical še trener Marko Nikolić in me osebno povabil v klub, sem vedel, da je to to. To je bilo zame najbolj pomembno, saj sem tako vedel, da me klub res želi. Partizan je moj klub od majhnega, seveda sem bil presrečen, ko sem lahko zaigral zanj. Ko sem debitiral na kvalifikacijski tekmi na Ferskih otokih (Partizan je zmagal s 3:1, op. p.), sem bil presrečen," ne skriva zadovoljstva slovenski reprezentant, ki se je tako iz nemirnega Izraela preselil v Beograd.

Ko je zapuščal Tel Aviv, je tam vladalo še razmeroma mirno stanje. To je bilo pred nekaj meseci, ko se je končala sezona izraelskega prvenstva, slovenski branilec, ki lahko igra na različnih igralnih položajih, pa je doživel neljubo presenečenje.

"Neverjetno. Grenko finančno izkušnjo sem doživel že na Cipru in nisem si mislil, da bo podobno tudi v Izraelu. Govorili so mi, da bo vse krasno ter da klubi nobenemu nogometašu ne dolgujejo denarja, saj imajo vnaprej pripravljena jamstva za vsako pogodbo. A ni bilo tako. Po koncu sezone je ogromno nogometašev zapustilo klub, vsem so želeli spremeniti pogodbe. Z vodstvom kluba se o tem nisem preveč pogovarjal, saj sem že vnaprej vedel, da mojih pogojev ne bi sprejeli. Zadnjih nekaj mesecev so nas izplačevali tako, kot se jim je zahotelo. Na koncu smo na srečo le našli kompromis, dobil sem proste papirje, tako da smo se razšli zadovoljni," je pojasnil dolgoletni slovenski reprezentant, ki se bo s Partizanom v tej sezoni potegoval za vstop v skupinski del lige prvakov.

Postal je sedmi slovenski nogometaš, ki je oblekel dres Partizana. Pred njim so se v črno-belo družino vpisali Srečko Katanec, Džoni Novak, Darko Milanič, Zlatko Zahović, Danijel Marčeta in Safet Jahić.

Iliću je pri tem, da se čim hitreje prilagodi na soigralce, pomagalo tudi to, da je nekatere soigralce spoznal že v času, ko je igral v Rusiji. Zdaj se bo trudil, da otroške sanje, ki jih je uresničil v Beogradu, trajajo čim dlje. V ligi prvakov še ni zaigral. Morda se mu posreči prav letos. V dresu kluba, za katerega je navijal še kot deček ...

Ne spreglejte