Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 5. 2024,
21.00

Osveženo pred

3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Club Brugge

Nedelja, 26. 5. 2024, 21.00

3 tedne

Belgijsko prvenstvo

Po drami prvak Belgije Club Brugge

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Club Brugge | Po tekmi je bila na zelenici prava norija. Brugge je slavil belgijski naslov. | Foto Guliverimage

Po tekmi je bila na zelenici prava norija. Brugge je slavil belgijski naslov.

Foto: Guliverimage

Ekipa Club Brugge je po zadnjem krogu postala belgijski nogometni prvak, 19. v svoji zgodovini. V zadnjem krogu je doma remizirala proti svojemu sosedu Cercle de Brugge z 0:0. Za novo krono je v dramatični končnici potrebovala le točko iz tega obračuna.

prvak Bayer Leverkusen
Sportal Mesto se je treslo, Bayer proslavil dvojno krono #video

Rezultati zadnjega kroga, zmaga Uniona Saint-Gilloiseja z 2:0 proti Genku in poraz Anderlechta s 3:1 proti Antwerpnu, so Bruggeu omogočili, da je na lestvici prvo mesto osvojil pred ekipo Uniona, ki je zaostala za eno točko, Anderlecht je bil tretji s štirimi točkami zaostanka. Modro-črni pa so zelo trepetali v dvoboju z mestnimi tekmeci, prejeli so namreč gol v 83. minuti, a je bil na koncu razveljavljen zaradi prepovedanega položaja, o čemer se bo v Belgiji zagotovo še razpravljalo.

Ker ni bilo jasno, kdo bo prvak, je pokal čakal na helikopterju, da so ga lahko po koncu obeh tekem hitro pripeljali na pravi stadion. | Foto: Guliverimage Ker ni bilo jasno, kdo bo prvak, je pokal čakal na helikopterju, da so ga lahko po koncu obeh tekem hitro pripeljali na pravi stadion. Foto: Guliverimage Naslov prvaka je za gazele pravi mali čudež, saj so ob koncu rednega dela prvenstva med osemnajstimi klubi z 51 točkami za ekipo Uniona (70) zaostajale za 19 točk. V končnici se je nato pomerilo šest najbolje uvrščenih ekip, neuspešen začetek Uniona, v tem zadnjem delu je nanizal štiri zaporedne poraze, pa je ekipi "Blauw en Zwart" omogočil preobrat. Klubu s sedežem na stadionu Marien Forestu v Bruslju pa se je že tretje leto zapored naslov izmuznil.

Za tolažbo je moštvo, ki ga vodi Nemec Alex Blessin, pred desetimi dnevi slavilo zmago v belgijskem pokalu, prvič po 110 letih za enega najstarejših klubov v Belgiji. Union je od leta 2018 v lasti britanskega poslovneža in igralca pokra Tonyja Blooma, ki je tudi lastnik angleškega prvoligaša Brightona. V sezoni 2018/19 je bil trener Uniona Slovenec Luka Elsner.

Ne spreglejte