Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 3. 2015,
11.18

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nissan advertorial Luis Suarez David Alaba Luuk de Jong Willian Stephan Lichtsteiner

Petek, 20. 3. 2015, 11.18

2 meseca, 1 teden

Pet junakov, ki niso skoparili s spektakularnimi goli (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pet najlepših golov četrtega kroga lige prvakov so po mnenju skupne žirije Evropske nogometne zveze (UEFA) in Nissana dosegli nogometaši Barcelone, Bayerna, Chelseaja, Juventusa in PSV.

Tudi v tej evropski sezoni poteka Nissanova akcija Gol tedna, v kateri si lahko prislužite nagrado. Oddati morate le glas za najlepši zadetek tedna. V četrtem krogu skupinskega dela lige prvakov ni manjkalo všečnih golov, za najlepše pa so poskrbeli nogometaši Barcelone, Bayerna, Chelseaja, Juventusa in PSV iz Eindhovna.

Kdo bo zbral največ glasov in postal strelec zadetka tedna? Odločitev bo znana pred dvoboji 5. kroga skupinskega dela lige prvakov, do takrat pa lahko glasujete za svojega favorita in sodelujete v nagradni igri. Spoznajte pet kandidatov!

Vrnil se je po operaciji srca in zablestel

Med njimi je tudi Luis Suarez. Urugvajski zvezdnik, ki blesti pri Barceloni, je v tej sezoni že osvojil naziv strelca gola tedna. V 2. krogu so Katalonci po njegovi mojstrovini strli odpor Kamplovega Bayerja (2:1) in se približali cilju, preboju med 16 najboljših. Južnoameričan se je na domači tekmi proti Bateju izkazal v 59. minuti, ko je prelisičil obrambo beloruskega prvaka ter z natančnim in neubranljivim strelom povišal vodstvo na 2:0. Na koncu je Barcelona na krilih Brazilca Neymarja odpravila tekmece iz Borisova s 3:0.

Nemški prvak Bayern je v sredinem derbiju 4. kroga skupinskega dela lige prvakov nadigral Arsenal in se mu z visoko zmago (5:1) maščeval za nedavni poraz v London, sploh svoj edini v tej sezoni. Bavarski stroj je poteptal Otočane, za najlepši trenutek srečanja pa je tik pred koncem prvega polčasa s svojo "zlato" levico poskrbel Avstrijec David Alaba. Češkega vratarja Petra Čecha je premagal s fantastičnim strelom z razdalje. S tem je postavil končni rezultat uvodnega polčasa (3:0), na koncu pa je v mreži topničarjev sredi Münchna odmevala petarda.

PSV Eindhoven se je z domačo zmago nad sosedi iz Wolfsburga (2:0) vrnil v igro za napredovanje v osmino finala. Piko na i imenitnemu večeru rdeče-belih je v 85. minuti z dovršenim lobom postavil Luuk de Jong in spravil navijače nizozemskega prvaka na noge. Nizozemec je izkoristil lepo podajo Andresa Guardada in elegantno premagal vratarja volkov.

Chelsea se je po skromnih rezultatih v zadnjih tednih znašel v velikih težavah. Če ne bi premagal kijevskega Dinama, bi se kriza še podaljšala. Ni veliko manjkalo, da bi se, tako pa si je lahko Jose Mourinho vsaj za trenutek oddahnil. Modri so premagali ukrajinskega prvaka z 2:1, odločilen zadetek pa je sedem minut pred koncem prispeval Willian. Brazilski as je mojstrsko izvedel prosti strel in prisilil ukrajinskega vratarja k predaji. Londončani so po zlata vredni zmagi v skupini prehiteli Dinamo, tako da na lestvici zaostajajo le še za vodilnim Portom.

Stara dama je ostala neporažena na vročem gostovanju v Mönchengladbachu. Juventus je remiziral z 1:1, zadetek za izenačenje pa je v izdihljajih prvega polčasa prispeval Stephan Lichtsteiner. Švicarski desni bočni branilec, ki se je vrnil po operaciji srca, je prikazal zavidljivo raven tehničnega znanja, saj je premagal vratarja Borussie z izvrstnim volejem.

Ne spreglejte