Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
19. 2. 2014,
11.41

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Manuel Pellegrini Barcelona Manchester City Jonas Eriksson

Sreda, 19. 2. 2014, 11.41

2 leti, 10 mesecev

Pellegrini po porazu proti Barceloni jezen na sodnika

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Trener Manchester Cityja Manuel Pellegrini je po domačem porazu na prvi tekmi osmine finala lige prvakov proti Barceloni (0:2) dejal, da so za negativen rezultat v prvi meri zaslužni delivci pravice.

Bogati angleški klub je dvoboj s katalonskim velikanom izgubil z 0:2 in si bistveno zmanjšal upanje na napredovanje. V prvem polčasu na Etihadu ni bilo zadetkov, nato pa je branilec Martin Demichelis v argentinskem obračunu nepravilno ustavil Lionela Messija. Švedski sodnik Jonas Eriksson se ni obotavljal, branilcu Cityja pokazal rdeči karton, nato pa tudi na belo točko. To pa je razjezilo gostitelje, saj ostajajo prepričani, da je bil prekršek storjen zunaj kazenskega prostora: ''Tekmo je odločil sodnik. Na tekmi me je spremljal občutek, da nima enakovrednega kriterija za obe ekipi. V naši akciji pred prvim zadetkom je Busquets storil prekršek nad Navasom. Sodnik je bil zelo blizu, oddaljen je bil le tri metre, a ni nič zapiskal. Pozneje pa Demichelis ni storil prekrška nad Messijem v kazenskem prostoru,'' je bil Čilenec kritičen do delivca pravica.

Nekdanji trener madridskega Reala, Villarreala in Malage, ki se je v španskem prvenstvu pogosto srečeval s Katalonci, je dodal, da je bilo s takšnimi sodniškimi napakami težko pričakovati kaj več, saj je bila na drugi strani zelo močna Barcelona.

Pellegrini se je tudi vprašal, ali je Evropska nogometna zveza (UEFA) s tem, ko je za sodnika določila Šveda, nemara storila napako, saj je imel Eriksson v preteklosti že določene težave z Barcelono (ni dosodil nekaterih kazenskih strelov na tekmi z Milanom).

''Ponavljam, sodnik je odločil tekmo,'' je našel prvega krivca za boleč poraz, s katerim se je Manchester City znašel v nehvaležnem položaju, saj bo na povratni tekmi v Kataloniji potreboval čudež, če bo želel v ligi prvakov napredovati med najboljših osem.

Ne spreglejte