Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
11. 12. 2014,
14.03

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Manuel Pellegrini Samir Nasri Pablo Zabaleta nogomet liga prvakov liga prvakov Roma

Četrtek, 11. 12. 2014, 14.03

3 leta, 6 mesecev

Pellegrini: Dokazali, da Man City ni samo Agüero (video)

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Čeprav Man Cityju pred zadnjim krogom lige prvakov, ko so sinjemodri gostovali v Rimu pri Romi, niso pripisovali veliko možnosti, je angleški prvak suvereno opravil svojo nalogo in napredoval.

Manchester City je v Rim odpotoval brez prvega strelca Sergia Agüera, Yaye Toureja in kapetana Vincenta Kompanyja, a se vseeno še drugič zapored v ligi prvakov prebil iz skupine.

Za sinjemodre je pri sinovih volkulje štela le zmaga, ki sta jim jo v drugem polčasu priborila Samir Nasri in Pablo Zabaleta.

"Naša predstava je bila izjemna. Vesel sem zadetka, saj sem po operaciji potreboval nekaj časa, da sem se vrnil. Zdaj sem popolnoma zdrav," je bil po napredovanju vesel Francoz, ki je ob odsotnosti nekaterih ključnih mož pohvalil ekipni duh. "Brez Toureja in Agüera je bilo zelo pomembno pokazati, da smo ekipa, ki diha kot eno. In res je bilo tako. Vsem smo dokazali, da nas ni pametno prehitro odpisati," je dodal Nasri.

Harta rešila tudi vratnica

Treba je dodati, da so imeli Angleži tudi veliko sreče. Pri vodstvu z 1:0 je po strelu Kostasa Manolasa Joeja Harta rešila tudi vratnica in ostalo je pri vodstvu gostov. Kdo ve, kako bi se tekma odvila v tem primeru. Toda zgodilo se je nekaj drugega, le nekaj minut pozneje je Man City vodstvo povišal na 2:0 in srečanje je bilo odločeno. "Nekateri so nas zaradi poškodb nekaterih naših ključnih igralcev že odpisali. A mi smo verjeli v svoje sposobnosti, verjeli smo, da lahko zmagamo v Rimu tudi brez njih," je nekaj besed dodal tudi eden izmed junakov srečanja Hart.

"Kritike so bile neupravičene"

Igro in pristop svojih varovancev je pohvalil tudi trener Manuel Pellegrini, ki je zaprl usta vsem tistim, ki so govorili, da je City le Agüero: "Zaupal sem svojim igralcem, ki so to zaupanje več kot upravičili. Vsem smo dokazali, da Man City ni ekipa, ki bi jo vlekel en sam igralec, zato so bile vse kritike neupravičene. Vesel sem, da se nam je uspelo uvrstiti v izločilne boje, več o ligi prvakov pa bomo rekli februarja. Za nekaj mesecev hočem pozabiti na ligo prvakov in se osredotočiti na premier ligo, kjer želimo ujeti Chelsea."

Glede na to, da so sinjemodri zasedli drugo mesto v skupini, jim bo žreb v osmini finala namenil vsaj na papirju težjega nasprotnika. Vse, česar si sinjemodri ne želijo, je le Real, Barcelona in morda še Atletico iz Madrida, medtem ko Monaco, letošnja Borussia Dortmund in Porto ne bi smeli biti prevelika ovira.

Ne spreglejte