Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
27. 1. 2014,
18.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nejc Pečnik NK Maribor NK Maribor

Ponedeljek, 27. 1. 2014, 18.06

8 let

Pečnik zatresel mrežo tudi Triglavu, nekdanji up Milana v Domžalah, Olimpija zavezala kravato

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Priprave slovenskih prvoligaških klubov se nadaljujejo. Za zdaj se vsi pripravljajo še v domovini, kmalu pa se jih bo nekaj odpravilo v toplejše kraje. Kako so se izkazali v zadnjih dneh?

Državni in jesenski prvaki so v soboto napolnili mrežo tretjeligaškega kluba iz Beltincev, ki ga vodi nekdanji nogometaš Maribora Goran Gutalj. Na igrišču z umetno travnato podlago v Lendavi se je prvega zadetka v vijoličastem dresu razveselil izkušeni branilec Marko Šuler, 19. rojstni dan pa je z golom začinil mladi srbski up Ranko Moravac. Med strelce sta se vpisala še Dejan Mezga in Nusmir Fajić.

Zavrčani so gostovali v hrvaški prestolnici pri drugoligašu, ki ga vodi nekdanji strateg Primorja Vjekoslav Lokica. V zahtevnih igralnih razmerah sta se kluba razšla brez zmagovalca. Pri Zavrču so manjkali Fink, Kelenc, Šafarić in Golubar, zaradi poškodbe pa je igrišče hitro zapustil še Sandi Čeh. Prvi gol v dresu slovenskega prvoligaša je dosegel hrvaški novinec Karlo Težak. Zavrč bo spet aktiven v sredo, ko se bo v Kidričevem pomeril proti Aluminiju.

Vrtnice nedeljskega srečanja v Novigradu niso začele najbolj prepričljivo. Dalmatinski klub je že po 14 minutah vodil z 2:0, a so nato izbranci Luigija Apollonija preobrnili rezultat in do konca prvega polčasa dosegli tri zadetke. V 23. minuti je zadel v polno Luca Berardocco, na 2:2 je v 40. minuti izenačil Daniele Bazzoffia, zmago pa je minuto pred koncem prvega polčasa zagotovil Massimo Coda. Prvič so za Gorico nastopili vratar Ivan Cacchioli ter igralci v polju Francesco Finocchio, Gonzalo Mastriani in Yves Benoit Bationo. Gorica se bo v sredo v Novigradu pomerila z Osijekom.

Velenjčani so v Rovinju remizirali s hrvaškim prvoligaškim klubom Slaven Belupo. Padlo je kar šest zadetkov, večina v drugem delu. Knapi so na začetku drugega dela pred Christiana Bubalovića hitro izenačili na 1:1, nato ponovno prejeli zadetek, a je z dvema goloma Ivan Firer poskrbel za vodstvo. Tekmec iz Koprivnice je v zadnjih minutah le izenačil, trener Jernej Javornik pa je na igrišče poslal tudi nekaj nadarjenih mladincev (Omerovića, Gavranovića in Bukška). ''Tekma je dosegla svoj namen, dve mešani ekipi na težkem terenu, mislim, da smo lahko zadovoljni,'' je zaupal velenjski strateg.

Nogometaši Olimpije so v nedeljo na igrišču v športnem parku Kodeljevo z umetno podlago nadigrali tretjeligaša iz Ivančne Gorice. Po tesnem vodstvu iz prvega polčasa sta se razigrala Filip Valenčič ter novinec Marko Zalaznik in se dvakrat vpisala med strelce. ''To mi vliva dodaten motiv, da se naslednjič še bolj izkažem,'' je po dvoboju povedal nekdanji nogometaš drugoligaškega kluba Kalcer Radomlje. Trojica igralcev na preizkušnji, ki je nastopila na tekmi z Ivančno Gorico, ostaja v klubu. Tudi Mitja Novinič, nekdanji slovenski up na Apeninskem polotoku. Zeleno-bela odprava bo v četrtek odpotovala na Hrvaško. Z moštvom po odpravljeni poškodbi stopala trenira tudi Andraž Šporar, počasi se vrača Nik Omladič, ki si je na tekmi z Medvodami poškodoval gleženj, Antonio Delamea Mlinar pa zaradi poškodbe mišice ne bo treniral še dober teden.

Na prijateljski tekmi v Krškem, kjer je počila domžalska petarda, so zaradi poškodbe manjkali Erik Janža, Marko Kovjenić, Rudi Požeg Vancaš in napadalec Joshua Parker. Devetnajstletni up Nemanja Maksimović še nima urejene dokumentacije, s papirji naj bi bilo vse v redu v torek. Za Domžalčane je zaigral tudi Sandro Bloudek, ki je na preizkušnji. Nekdanji up slovenskega nogometa in Milana je jeseni igral v Kidričevem. ''Veseli me, da je pristop na primerni ravni in da se vsi zavedamo, kje so naše pomanjkljivosti in kakšen način igre želimo imeti,'' je povedal trener Luka Elsner. Naslednja prijateljska tekma je načrtovana za petek, ko bodo v Domžalah gostovale Radomlje.

Nogometaši Celja so se konec prejšnjega tedna na igrišču na umetni podlagi na štadionu Olimp pomerili s hrvaškim drugoligašem Interjem iz Zaprešića. Srečanje se je končalo brez zmagovalca, izbrance Miloša Rusa pa čaka nov preizkus konec tedna, ko se bodo pomerili s kranjskim Triglavom. "To je obdobje, ko rezultati tekem še niso v ospredju. Pomembno je, da razvijamo svojo igro in smo vse bolj pripravljeni,'' je po remiju priznal kapetan Sebastjan Gobec. Pri Celjanih je dober vtis pustil Andrejević, igralec na preizkušnji.

Dvoboj na koprski Bonifiki med slovenskim in srbskim klubom je sodil najboljši slovenski nogometni sodnik Damir Skomina. Crvena zvezda je v prvem polčasu napolnila mrežo gorenjskih orlov, tretji gol je dosegel slovenski reprezentant na začasnem delu Nejc Pečnik in tako spravil v dobro voljo trenerja Slavišo Stojanovića. V drugem delu je najprej Luka Majcen zapravil strel z bele točke, v naslednjem napadu pa je častni gol za Triglavane dosegel Kamerunec Dinnyuy Kongnyuy.

Novomeščani so na igrišču z umetno travo v dolenjski prestolnici premagali Medvode, te so prejšnji teden remizirale z Olimpijo, tokrat pa trdo prodale kožo še izbrancem Adnana Zildžovića. Prvič je v dresu Krke nastopil nekdanji up hrvaškega nogometa in Hajduka Mario Carević. Končni rezultat je postavil njegov rojak, najboljši strelec Krke v jesenskem delu Josip Marošević. V začetku februarja se bodo Dolenjci skoraj zagotovo za nekaj dni preselili na Primorsko.

Ne spreglejte