Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 6. 2024,
12.40

Osveženo pred

1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

italijansko prvenstvo serie A AC Milan Paulo Fonseca

Četrtek, 13. 6. 2024, 12.40

1 mesec

Sierie A

Paulo Fonseca uradno novi trener Milana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,04
Paulo Fonseca | Paulo Fonseca | Foto Reuters

Paulo Fonseca

Foto: Reuters

Portugalski nogometni strateg Paulo Fonseca je tudi uradno postal novi glavni trener italijanskega prvoligaša Milana, je drugouvrščena ekipa pretekle sezone potrdila na svoji spletni strani. Enainpetdesetletnik je z milanskim klubom podpisal triletno pogodbo.

Paulo Fonseca je svojo trenersko pot začel leta 2005 v mladinskih selekcijah kluba Estrela da Amadora, preden je prešel v nižje portugalske lige. Med elitno druščino je debitiral na klopi Pacosa de Ferreire, s katerim se je uvrstil v kvalifikacije za ligo prvakov.

Leta 2013 se je trener, ki ima tudi mozambiški potni list, pridružil Portu in tam osvojil svojo prvo lovoriko, portugalski superpokal. Po vodenju Brage, ki jo je v sezoni 2015/16 popeljal do naslova v portugalskem pokalu, je sedel na klop ukrajinskega Šahtarja iz Donecka.

V najuspešnejšem obdobju v Ukrajini je osvojil sedem lovorik, med drugim po trikrat pokalni in državni naslov, ter zbral 103 zmage na 139 tekmah. Leta 2019 se je prvič preizkusil v Italiji, ko je takrat vodil Romo, s katero je prišel do polfinala evropske lige 2021.

Pred prihodom v Milan je nazadnje vodil francoski Lille, kjer je bil dve sezoni. Pri Milanu bo nasledil Stefana Piolija, ki je izgubil službo ob koncu letošnje sezone po petih letih vodenja milanskega kluba.

AC Milan  Olivier Giroud
Sportal Atalanti četrto mesto, Udinese se je rešil, Inzaghiju nagrada za trenerja sezone
Stefano Pioli
Sportal Stefano Pioli in Milan vsak svojo pot
Bologna Juventus
Sportal Juventus iz prepada do remija

 

Ne spreglejte