Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
17. 12. 2014,
17.06

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

San Lorenzo papež Frančišek

Sreda, 17. 12. 2014, 17.06

1 leto, 8 mesecev

Papež danes ne bo privoščil zmage Novozelandcem

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Real Madrid se je pričakovano uvrstil v finale klubskega svetovnega prvenstva, danes bomo dobili še drugega finalista. Argentinski San Lorenzo ali novozelandski Auckland City? To je zdaj vprašanje.

Prvak Oceanije Auckland City je v Maroku na sijajnem popotovanju. Ne turističnem, temveč nogometnem. V kvalifikacijah klubskega svetovnega prvenstva je po enajstmetrovkah izločil maroški Moghreb Tetouan, v četrtfinalu pa z 1:0 odpravil še afriškega prvaka, alžirski Setif, rezultat je bil 1:0.

Klub, ki je le polprofesionalen, se je prvič v šestih nastopih na tem tekmovanju prebil med najboljše štiri in je zdaj pred najtežjo nalogo v vsega deset let trajajoči zgodovini kluba. "Uživamo, tudi tokrat bomo. Seveda se zavedamo, da je San Lorenzo favorit, a poskušali bomo narediti vse, da ga presenetimo. Kdo ve, kaj se bo zgodilo," pred najbolj pomembno tekmo v zgodovini kluba sporoča angleški branilec John Irving, ki je poskrbel za zmagoviti zadetek v četrtfinalu.

Radi bi postali prvi iz Argentine

San Lorenzo, njegovo ime je v širšo javnost poslal tudi papež Frančišek, Argentinec je velik navijač aktualnega južnoameriškega prvaka, bo danes odigral prvo tekmo na tem prvenstvu. Vlogo favorita sprejema, a se hkrati zaveda, da bi bilo lahko vsako podcenjevanje nasprotnika usodno.

"Zdaj smo tukaj, kjer si želi biti vsak. Svetovno klubsko prvenstvo je tekmovanje, kamor se uvrstijo le redki. Seveda pa tukaj ne želimo le sodelovati. Želimo si pustiti svoj pečat. Osredotočeni smo na nalogo, ki je pred nami, in izjemno motivirani," je povedal trener San Lorenza Edgardo Bauza, čigar klub brani sloves Južne Amerike.

Njeni predstavniki so do zdaj štirikrat osvajali naslov svetovnega klubskega prvaka. Vselej je to uspelo Brazilcem. Leta 2000 je šel do konca Corinthians, leta 2005 São Paulo, leto za tem Internacional in predlanskim spet Corinthians. Lahko zdaj San Lorenzo postane prvi argentinski predstavnik z zvenečo lovoriko? Najprej bo moral preskočiti novozelandsko oviro, potem ga v velikem finalu čaka veliko težji zalogaj. Evropski prvak, madridski Real, ki je v polfinalu zlahka odpravil mehiški Cruz Azul.

Ne spreglejte