Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 11. 2015,
14.53

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Borut Pahor kopačke slovenska nogometna reprezentanca

Torek, 17. 11. 2015, 14.53

6 let, 7 mesecev

Pahor po evforiji leta 2009 daje novo obljubo: kopačke bi čistil tudi nocoj (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Predsednik države Borut Pahor je slovenskim nogometašem, ki so se z zmago nad Rusijo leta 2009 uvrstili na svetovno prvenstvo, v garderobi čistil nogometne čevlje. Jih bo moral tudi nocoj?

[OBLJUBA] #srcebije #kopacke #krtaca

Posted by Borut Pahor on Tuesday, November 17, 2015

V uradu predsednika države Boruta Pahorja so danes na uradnem profilu na Facebooku objavili videoposnetek, ki obuja spomine na nogometno evforijo pred šestimi leti.

Takrat je Pahor, ko je bil še v vlogi predsednika vlade, po zmagi nad Rusijo v dodatnih kvalifikacijah in po uvrstitvi naše izbrane vrste pod vodstvom Matjaža Keka na svetovno nogometno prvenstvo v Južni Afriki, slovenskim nogometašem v garderobi čistil nogometne čevlje. In to kljub temu, da se mnogi med njimi s tem niso strinjali, češ, da ne želijo biti del političnih predstav.

Pahor bi obljubo izpolnil tudi nocoj

Da se namerava lotiti tovrstne čistilne akcije je Pahor napovedal že oktobra 2009, po zmagi slovenske reprezentance nad slovaško izbrano vrsto v Bratislavi. Češ, da bo obljubo izpolnil v primeru, da se Sloveniji uspe uvrstiti na svetovno prvenstvo v Južni Afriki. Kot so nam potrdili v uradu predsednika države, je to obljubo Pahor pripravljen izpolniti tudi danes.

A kot je razbrati iz komentarjev pod posnetkom, kaj takega letos niti ne bo potrebno. Ker, da predstave slovenskih nogometašev v kvalifikacijskem obdobju ne zbujajo optimizma in sanjarjenja o zmagi nad Ukrajino in posledično uvrstitvi na evropsko nogometno prvenstvo leta 2016.

Naj se gre raje družit z gospodarstveniki in podpiše zakon o minimalni plači ali da naj gre brezdomcem umivat bose noge in podobno, so predlagali komentatorji, ki so se razpisali pod posnetkom.

Ne spreglejte