Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
19. 8. 2015,
14.12

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Marijan Pušnik Zlatko Zahović NK Maribor NK Maribor Blessing Eleke

Sreda, 19. 8. 2015, 14.12

6 let, 6 mesecev

Olimpijo bo ta teden okrepil otrok madridskega Reala

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Trener Olimpije Marijan Pušnik je že prejšnji teden razkril, da je na preizkušnji argentinski nogometaš. Dobili smo informacije, da gre za Lucasa Ontivera, ki je povsem blizu podpisa pogodbe.

Lucas Ontivera je nogometaš turškega Galatasarayja, s katerim ima pogodbo sklenjeno do leta 2018. Turki so zanj lani odšteli kar dva milijona evrov, a se v tem času ni izkazal, zato so ga posojali najprej v Gaziantepspor in potem, v drugi polovici sezone, še na Madžarsko, v Honved. Nikjer, kjer je bil, ni igral veliko.

Gre za krilnega napadalca, ki lahko igra tudi v napadu. Je levičar, najbolje se seveda znajde na levi strani napada. Pri 20 letih ima še veliko časa za dokazovanje nespornega talenta. Morda temu majhnemu, vsega 168 centimetrov visokemu nogometašu to uspe prav pri Olimpiji. Ljubljančane je v dneh, odkar je tukaj, namreč prepričal. Še ta teden naj bi z njim sklenili pogodbo. Po informacijah, ki jih imamo, bo v Olimpijo posojen, po koncu sezone ga bodo lahko Ljubljančani odkupili za okoli pol milijona evrov, kot nam je prišepnil naš vir.

Ontivera, rojen v Catamarci v Argentini, je v Evropi sicer od svojega 12. leta starosti. Takrat ga je medse zvabil madridski Real. Član španskega velikana je bil tri leta, pozneje je imel podpisane pogodbe še z londonskim Tottenhamom, italijansko Genoo, argentinskim Independientejem in urugvajskim Fenixom.

Zlatko Zahović dobiva bitko z Olimpijo za sijajnega Nigerijca

Morda še bolj zanimivo za navijače Olimpije je to, kaj se dogaja na relaciji Nova Gorica – Ljubljana – Maribor. V tem trikotniku se borijo podpis pogodbe s trenutno najboljšim strelcem prvoligaškega tekmovanja, napadalcem Gorice Blessingom Elekejem. Ni skrivnost, da si vsega 19-letnega napadalca, ki je v tej sezoni zabil že pet golov, močno želijo tako v Mariboru kot tudi v Ljubljani.

Gorica, ki nujno potrebuje denar, ga je seveda pripravljena prodati. Po informacijah, ki jih imamo, pa je Eleke trenutno bližje Mariboru. Zlatko Zahović, ki ima trenutno sicer veliko dela z izbiro novega trenerja, naj bi bil bolj prepričljiv, a prav gotovo tudi v Ljubljani niso rekli zadnje. Ga bo Ranko Stojić, športni direktor Olimpije, prehitel?

Takšnega razpleta si v Ljubljani želijo tudi zato, ker bi z napadom, ki bi ga sestavljali Andraž Šporar in nigerijska naveza Ezekiel Henty – Eleke, resno napovedali pohod na naslov državnega prvaka, na katerega čakajo že kar 20 let.

Ne spreglejte