Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
12. 1. 2016,
21.15

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Blessing Eleke Nejc Vidmar NK Olimpija NK Olimpija ND Gorica NK Domžale

Torek, 12. 1. 2016, 21.15

6 let, 6 mesecev

Olimpiji prva velika okrepitev, kaj pa slovenski rekorder?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Vse kaže, da bodo navijači jesenskega nogometnega prvaka Olimpije kmalu le dočakali prvo okrepitev. V Ljubljano prihaja Nigerijec Blessing Eleke.

Že nekaj časa nazaj smo pisali o tem, da je drugi najboljši strelec prvega dela slovenskega prvenstva Blessing Eleke tik pred prestopom v Olimpijo, vmes je prišel nov trener Marko Nikolić, odšel je argentinski nogometaš Lucas Ontivero, a Ljubljančani Nigerijca kar niso dočakali.

Zdaj ga očitno bodo. Po pisanju spletnega portala Nogomania strelec 12 prvenstvenih golov v tej sezoni v dresu Gorice v sredo prihaja v Ljubljano, kjer bo opravil še zadnje podrobnosti in podpisal pogodbo z Olimpijo.

Po naših informacijah sta bila Olimpija in Gorica glede prestopa, ki naj bi bil vreden za slovensko ligo rekordnih 800 tisoč evrov, dogovorjeni že nekaj časa, a se je zapletalo predvsem pri zastopniku 19-letnega napadalca, ki je zavlačeval in verjetno upal, da – morda tudi kje drugje, saj obstajajo tudi snubci iz tujine – za svojega varovanca iztrži še več denarja.

Kakorkoli že. Okrepitev, ki so jo po odhodu najboljšega strelca in kapetana moštva Andraža Šporarja navijači Olimpije dolgo čakali, je očitno pred vrati. Dokler prestop ne bo uradno potrjen, se sicer lahko še kaj zaplete, a bilo bi veliko presenečenje, če se Eleke, ki ga ni na treningih Gorice, v naslednjih dneh ne bi preselil v Ljubljano.

Z Nejcem Vidmarjem se zapleta

Drugačna je zgodba okoli drugega nogometaša, ki si ga pri Olimpiji nadvse želijo. Slovenski reprezentant Nejc Vidmar je za zdaj še oddaljen od Olimpije. S prestopom najboljšega vratarja slovenske lige, ki je tudi rekorder po številu zaporednih minut brez prejetega gola, pri Domžalah zavlačujejo in Ljubljančanom nočejo popustiti.

Kako se bo zgodba razpletla, bo moralo biti znano kmalu, a po naših informacijah obstaja malo možnosti, da bo 26-letni Ljubljančan – ne glede na razplet zgodbe z Olimpijo – v drugem delu sezone še naprej branil vrata Domžal.

Ne spreglejte