Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
7. 4. 2015,
13.16

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor Prva liga Telekom Slovenije večni derbi Andraž Šporar Nemanja Mitrović

Torek, 7. 4. 2015, 13.16

7 let, 12 mesecev

Olimpija sporoča, da je napočil čas za zmago nad Mariborom

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V sredo se obeta nov praznik slovenskega klubskega nogometa. Olimpija bo drugič v tem letu pričakala Maribor. "Zdaj smo bolje uigrani," sporoča Darko Karapetrović, ki napoveduje odkrit boj za zmago.

Nogometaši Olimpije so v soboto naredili nekaj, kar v zadnjih letih ni bil prav pogost pojav. Znižali so zaostanek za vodilnim Mariborom in izkoristili njegov domač spodrsljaj proti Krki (2:2). Zdaj za vijolicami zaostajajo "le" še devet točk.

Spomin na tesen poraz na marčevskem derbiju v Stožicah (0:1), ki ga je po napaki vratarja Aleksandra Šelige odločil zadetek Welleja Ndiayeja, je še živ. Ljubljančani so prepričali, da so se iz poraza nekaj naučili in da bodo tokrat bolj namučili Štajerce. "Zdaj smo bolje fizično pripravljeni, bolje uigrani, po zmagi nad Zavrčem pa vlada pri nas zelo dobro ozračje. Dobro smo videti na igrišču," ne skriva dobre volje trener Darko Karapetrović.

Leta 2015 je izgubil le enkrat, prav na večnem derbiju v Stožicah. Odkar je prvi trener Olimpije, še čaka na prvo zmago nad Mariborom. Če bi jo dočakal v sredo zvečer, bi se prednost Maribora pred zeleno-belimi stopila na šest točk, položaj pri vrhu lestvice pa nekoliko zgostil, saj bi se "velika četvorka" tekmovalne sezone 2014/15 (Maribor, Domžale, Celje in Olimpija) znašla še nekoliko bližje.

Šporar je že pozabil na poškodbo

"Zdaj smo bolje pripravljeni, noge pa niso več tako težke, kot so bile na prvem letošnjem derbiju," je priznal obrambni steber Nemanja Mitrović, ki ga v sredo zvečer čakajo dvoboji z mariborskimi napadalci. Maribor ima najboljšega strelca Prve lige Telekom Slovenije Marcosa Tavaresa (13 zadetkov), pri vrhu razpredelnice je tudi Luka Zahović (10), ki bi moral pred kratkim debitirati v dresu mlade izbrane vrste, a mu je to preprečila poškodba stopala.

Izkazala se je za manj zahtevno, tako da je že nastopil v soboto proti Krki, na isti dan pa se je proti Zavrču na igrišču predstavil tudi njegov nesojeni soigralec v mladi reprezentanci Andraž Šporar. "Na poškodbo stegenske mišice sem že pozabil. To je bila velika nesreča, ki pa se pač dogaja v športu," sporoča prvi strelec zmajev, ki je v tej sezoni dosegel devet zadetkov. Med strelce se je vpisal tudi na atraktivnem večnem derbiju v Ljudskem vrtu, ki se je jeseni končal brez zmagovalca (3:3).

Proti Zavrču je zaigral prvič po nesrečni tekmi z Mariborom, na kateri je z igrišča odšepal po desetih minutah. "Na večnem derbiju bodo odločale malenkosti," napoveduje 20-letni Ljubljančan, ki je zelo zadovoljen s formo soigralcev in predstavo proti Zavrču (3:1). "Res bi bilo lepo zabiti proti Mariboru," je priznal Šporar. Na prvem letošnjem derbiju je bil osmoljenec, zdaj želi izkusiti drugo plat (ne)sreče.

Mitrović: Zmagal bo tisti, ki bo storil manj napak

Trener Karapetrović se bo o tem, ali bo Šporarja uvrstil v začetno enajsterico, odločil na dan tekme. "Na treningih deluje dobro, proti Zavrču pa je odigral 30 minut. Bomo videli," je pojasnil strateg.

Z zmago nad Zavrčem, ki v 1. SNL na gostovanju v Ljubljani še ni osvojil niti točke, je zadovoljen tudi branilec Mitrović. "V nekaterih trenutkih tekme smo igrali dobro, proti Mariboru pa moramo tako igro kazati vseh 90 minut. Zmagal bo tisti, ki bo storil manj napak."

Četrtega marca je odločila tista, ki jo je storil izkušeni vratar Šeliga. Celjan je pred derbijem edini, ki v taboru Olimpije čuti manjše zdravstvene težave. Ima bolečine v gležnju. Drugih težav v zmajevem gnezdu ni, tako da bo lahko Karapetrović v ogenj poslal najmočnejšo zasedbo.

Maribor bo želel popraviti vtis s tekme s Krko

"Na tekmi želimo zmagati. Maribor je močna in kakovostna ekipa. Verjetno je domačo tekmo s Krko vzela preveč zlahka, a nas ta rezultat ne sme preslepiti," ga je malce začudil neodločen rezultat na sobotni tekmi v Ljudskem vrtu (2:2). Ve, da je Maribor zmožen pokazati veliko več.

"Maribor ima večletne izkušnje z igranjem v Evropi, proti nam pa bo želel popraviti vtis s tekme proti Krki," je dodal Mitrović in napovedal viteški boj za vsako žogo. Če bo na tribune privabil toliko gledalcev, kot se jih je v Stožicah zbralo pred dobrim mesecem (okrog osem tisoč), bo to pravi spektakel.

Ne spreglejte