Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 3. 2014,
10.33

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija NK Koper NK Krško NK Zavrč NK Domžale NK Krka NK Celje NK Rudar ND Gorica

Nedelja, 2. 3. 2014, 10.33

7 let, 12 mesecev

Olimpija izkoristila spodrsljaj Maribora in pobegnila na +6

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Olimpije so v Stožicah premagali Koper in najbližjemu zasledovalcu Mariboru spet pobegnili na šest točk. Slovenski prvaki so namreč v soboto klonili proti Celju.

Ljubljančani so se prvič predstavili pod vodstvom trenerja Marka Nikolića in prišli do lepe zmage nad kanarčki in pred zahtevnim gostovanjem v Mariboru (5. marca) povečali prednost pred vijolicami, ki so si privoščile nepričakovan spodrsljaj proti Celju.

V prvem polčasu je za zmaje zadel Miha Zajc, končnih 2:0 pa je le štiri minute po prihodu v igro postavil Miroslav Radović.

V Novem mestu je Krka s 3:1 premagala Domžale in poskrbela za še drugo veliko presenečenje kroga. Za Novomeščane je dva zadetka dosegel Josip Fuček, prvega za 1:0 pa prispeval mladi Miha Kostanjšek. Edini zadetek za goste je dosegel 18-letni Senad Jarović. Mladi napadalec je natančno meril z glavo.

Celjani utišali Ljudski vrt

Branilci naslova so si zelo želeli pred večnim derbijem z Olimpijo premagati štajerske sosede in v mestu ob Dravi zadržati nogometno evforijo, ki sta jo prinesla začetek spomladanskega dela in prihod Milivoja Novakovića. A odvilo se ni po njihovih željah. Mariborčani so od 57. minute igrali celo z igralcem več, na koncu pa so ostali brez ene same točke. Celjani so po zadetku Milana Sprema v drugi minuti sodnikovega podaljška poskrbeli za veliko presenečenje in pomagali Olimpiji, da ji bodo vijolice še vedno gledale v hrbet.

Poleg tekme v Mariboru so bili nogometaši aktivni tudi v Novi Gorici in Velenju. Goričani so v tekmi z Zavrčem remizirali (2:2), Krško pa je z zadetkom Luke Volariča slavil pomembno zmago v derbiju začelja v Velenju. Novinci v prvoligaški druščini so prišli do treh točk z igralcem manj.

Ne spreglejte