Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
8. 8. 2018,
14.00

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,70

Natisni članek

Ivan Lendrić Liga Europa Filip Valenčič NK Olimpija NK Olimpija Aleksandar Linta

Sreda, 8. 8. 2018, 14.00

5 let, 8 mesecev

Tabor Olimpije pred srečanjem s HJK Helsinki

Trener Olimpije ne išče izgovorov

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,70
Aleksandar Linta, Rok Kronaveter | Aleksandar Linta bo skušal v četrtek zmagati prvič kot prvi trener Olimpije. | Foto zajem zaslona

Aleksandar Linta bo skušal v četrtek zmagati prvič kot prvi trener Olimpije.

Foto: zajem zaslona

''Potrebujemo čas, a ga žal nimamo na voljo. Tega se zavedamo. A v tem ne smemo iskati opravičil ali izgovorov,'' je začasni trener Olimpije Aleksandar Linta poudaril, da ima na voljo premalo časa, da bi lahko zeleno-beli orkester uglasbil po svojih željah. V četrtek ga čaka zelo pomembna tekma v Evropi. Prihaja finski prvak HJK Helsinki, kmalu pa naj bi prišel tudi nov napadalec, Hrvat Ivan Lendrić.

Olimpija pričakuje evropsko tekmo s finskim prvakom HJK Helsinki v nehvaležnem položaju. Na domačem prvenstvu sploh še ni zmagala, kar je povod za vedno večje nezadovoljstvo navijačev, v Evropi pa bi ji lahko napredovanje prek polprofesionalne severnoirske ekipe nekoliko zameglilo občutek resnične zahtevnosti igranja v kvalifikacijah za evropsko ligo.

Danijel Miškić
Sportal Olimpija ostala brez igralca, ki je odpotoval v Rusijo

Prodanih 2.500 vstopnic

Zmaji so v nedeljo remizirali v Stožicah s Celjem (2:2). | Foto: Vid Ponikvar Zmaji so v nedeljo remizirali v Stožicah s Celjem (2:2). Foto: Vid Ponikvar Slaba novica je ta, da začasni trener Aleksandar Linta nima na voljo dovolj časa, da bi bolj čvrsto uigral zasedbo po svojem okusu, v boljšo voljo pa ga je spravilo spoznanje, da bodo za dvoboj s finskimi prvaki kandidirali vsi najboljši nogometaši Olimpije, pri gostih s severnega dela Evrope pa ne bo najboljšega igralca finskega prvenstva, nekdanjega zmaja Filipa Valenčiča!

Dvoboj, za katerega je do srede okrog 12. ure pošlo okrog 2.500 vstopnic, tako da prireditelji pričakujejo podoben obisk kot na ''deževni'' evropski uverturi proti Qarabagu, ko se je v Stožicah zbralo 6 tisoč gledalcev, se bo začel v četrtek zvečer. Sparina bo sredi vročinskega udara, ki je zajel tudi Slovenijo, morda zaveznik Ljubljančanom. Finci niso vajeni igranja v takšnih razmerah, a je Linta, ki je nekaj časa v karieri deloval na Islandiji in se prepričal v sistematično delavnost severnjakov in njihovo nepopustljivost, prepričan, da to ne bo pomanjkljivost za goste iz Helsinkov, če se bodo na to psihološko pravočasno navadili.

Darko Milanič
Sportal Milanič razkril, kako jo želi zagosti Škotom #video
Milan Mandarić Zlatko Zahović
Sportal Olimpija in Maribor izvedela, koga morata izločiti za tri milijone evrov

Lendrić prihaja v Ljubljano

Ivan Lendrić (v sredini) je igral tudi v Avstriji. | Foto: Sportida Ivan Lendrić (v sredini) je igral tudi v Avstriji. Foto: Sportida Olimpija bo v kratkem predstavila novega napadalca, tako poroča bosanski portal SportSport.ba. V Stožice prihaja 27-letni Hrvat Ivan Lendrić. Nekdanji up splitskega Hajduka dobro pozna Prvo ligo Telekom Slovenije, saj je pred leti branil barve celjskega kluba. V prejšnji sezoni se je dokazoval v drugi francoski ligi pri Lensu, s katerim po koncu sezone 2017/18 ni našel skupnega jezika in se z njim razšel.

Pred sedmimi leti je bil najboljši strelec prvenstva BiH, ko je za Zrinjski dosegel 16 zadetkov, v tujini pa je igral v BiH (Zrinjski in Željezničar), v Belgiji (Zulte Waregen), Avstriji (Kapfenberg), Italiji (Südtirol), Moldaviji (Milsami), Grčiji (Kerkyra) in Franciji (Lens). Splitčan je hrvaški dres nosil v vseh mlajših reprezentančnih ekipah, prejšnji mesec pa je bil nekaj časa v igri za sklenitev dogovora s škotskim klubom Hibernian.

Do prve zmage na klopi Olimpije?

Bo Milan Mandarić pr(o)edal Olimpijo v arabske roke? | Foto: Žiga Zupan/Sportida Bo Milan Mandarić pr(o)edal Olimpijo v arabske roke? Foto: Žiga Zupan/Sportida Linta se v Sloveniji še ni navadil na zmage. Olimpijo je kot začasni prvi trener, predsednik Milan Mandarić mu bo omogočil vodenje ekipe vsaj še prihodnji teden, tako je napovedal po napredovanju v 3. krog kvalifikacij za ligo Europa, vodil dve tekmi. Obe sta se končali z remijem. Najprej v Belfastu (1:1), nato v domačem prvenstvu proti Celju (2:2). Srb bi si želel, da bi končno izkusil sladkost zmage.

Proti Fincem bi prinesla še dodaten razlog za zadovoljstvo, saj bi bila Olimpija na pragu največjega evropskega uspeha, saj bi si zagotovila play-off za preboj v skupinski del. To bi bil velikanski uspeh, tudi s finančnega vidika, saj bi zmaji prejeli tri milijone evrov. V času, ko se igralci sprašujejo, ali bo Olimpija resnično dobila novega lastnika, portal 24ur.com je pred kratkim namignil, da bi lahko Mandarić pr(o)edal Olimpijo v roke arabskim lastnikom, sledi torej za zmaje zelo pomembna tekma.

Olimpija Celje PLTS
Sportal Olimpiji ni uspelo niti v tretje, Celje vstalo od mrtvih #video

Lahko pomaga, da bi Olimpija podaljšala evropsko sezono, nato v play-offu naletela na slabšega iz dvoboja kvalifikacij za ligo prvakov med Crveno zvezdo in Spartakom iz Trnave (prva tekma v Beogradu se je končala z 1:1), lažje bi se tudi pozabilo na skromen začetek na domačem prvenstvu, posledici stresnih menjav tako na igralskih kot na trenerskih položajih.

Rad bi videl ponovitev prvega polčasa proti Celju

Issah Abass je odslužil evropsko kazen. | Foto: Vid Ponikvar Issah Abass je odslužil evropsko kazen. Foto: Vid Ponikvar ''Ta tekma bo velik izziv. Veselim se takšnih tekem, verjamem, da tudi igralci. Tekmec je kakovosten, a verjamem, da ga lahko premagamo. V življenju sem bil vedno optimist, to sem tudi tokrat,'' je Linta izrazil željo, da bi Olimpija vknjižila zmago in si priigrala ugodno izhodišče za povratno srečanje na Finskem.

''Zadovoljen bi bil z zmago, lahko pa se tudi zgodi, da igramo slabo, pa zmagate, ali pa da igramo dobro, pa izgubimo. Mene bi zadovoljila kombinacija tega, da igramo dobro in zmagamo,'' je razkril cilj 42-letni Srb, ki ima z Olimpijo sklenjeno pogodbo za dve leti, a je njegova usoda še nejasna, saj je trenutno le začasni prvi trener.

Rad bi videl, da bi njegovi izbranci odigrali v četrtek podobno kot v prvem polčasu srečanja proti Celju. ''To je model, h kateremu težim. Potrebujemo pa žal čas. To je proces, ne moremo uspeti čez noč,'' je ponovil, kako ga je v nedeljo zadovoljila predstava Olimpije v prvem polčasu proti Celju (2:1). V nadaljevanju ni šlo vse po načrtih, tako da so tekmeci s knežjega mesta izenačili, v zadnjih minutah pa je vratar Aljaž Ivačič reševal točko (2:2).

Milan Mandarić
Sportal "Nisem vedel, da obstaja toliko trenerjev, ki jih zanima vodenje Olimpije" #video

V igri za nastop tudi Abass

V domači ekipi v tem trenutku ni zdravstvenih težav. Pripravljen je tudi Ganec Issah Abass, ki je po izključitvi v uvodnem krogu proti Qarabagu odslužil evropsko kazen, tako da bo lahko kandidiral za srečanje s Finsko. ''Glavna odlika HJK je ekipna moč, sodelovanje. Ogledali smo si veliko evropskih tekem, odkrili kar nekaj vrlin, a kaj več ne bi izdal. Moram razmišljati tudi o naši igri,'' je opisal tekmeca, ki ima po 22 krogih, to bi bila lahko velika prednost finskih prvakov, v prvenstvu pred najbližjim tekmecem kar deset točk naskoka.

Na zadnji evropski tekmi Olimpije je bilo v začetni postavi kar sedem Slovencev. Koliko jih bo v četrtek proti Fincem? | Foto: SPS/NK Olimpija Ljubljana Na zadnji evropski tekmi Olimpije je bilo v začetni postavi kar sedem Slovencev. Koliko jih bo v četrtek proti Fincem? Foto: SPS/NK Olimpija Ljubljana

Linta je pozval navijače Olimpije, da se v četrtek odzovejo povabilu v čim večjem številu in pridejo v Stožice, hkrati pa napovedal, da bi se jim lahko igralci oddolžili za podporo z dobro igro. Dvoboj med Olimpijo in HJK Helsinki se bo začel v četrtek ob 20. uri.

Marijan Pušnik
Sportal Po nedeljski eksploziji remija v Velenju in Novi Gorici #video

Valenčič ostaja na Finskem

Filip Valenčič je pred leti nosil dres Olimpije. | Foto: Vid Ponikvar Filip Valenčič je pred leti nosil dres Olimpije. Foto: Vid Ponikvar Nekdanji napadalec Olimpije Filip Valenčič v zadnjem času trenira z ekipo, a zaradi nesoglasij s trenerjem, začela so se v začetku sezone, ko je na eni izmed tekem zavrnil vstop v igro s klopi, ne bo kandidiral za evropsko tekmo v Ljubljani. Ne bo pripotoval v Slovenijo, kjer bi se lahko družil z nekdanjimi soigralci, ki še vedno nosijo dres Olimpije. To bi bila lahko velika prednost za Olimpijo.

Ni igral niti proti BATE Borisovu, kjer je bil HJK prekratek (0:0 v gosteh, 1:2 doma) in izpadel. Valenčič je bil v prejšnji sezoni razglašen za najboljšega igralca prvenstva, finski novinarji pa so nam pojasnili, da bo najverjetneje v zimskem prestopnem roku zamenjal delodajalca.

 

Ne spreglejte