Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 10. 2019,
14.10

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,62

1

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca kvalifikacije za evropsko prvenstvo Euro 2020 Matjaž Kek Jan Oblak Jan Oblak

Petek, 11. 10. 2019, 14.10

4 leta, 6 mesecev

Odmevi iz slovenskega tabora po porazu v Skopju

Jan Oblak: Vsi smo krivi, ne smemo kazati s prstom drug na drugega

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,62

1

Jan Oblak | Jan Oblak je še drugič zapored v tem kvalifikacijskem ciklusu nosil kapetanski trak in prejel dva zadetka. | Foto Reuters

Jan Oblak je še drugič zapored v tem kvalifikacijskem ciklusu nosil kapetanski trak in prejel dva zadetka.

Foto: Reuters

Slovenska nogometna reprezentanca se je iz Skopja vrnila praznih rok in polna razočaranja zaradi predstave ob porazu proti Severni Makedoniji. V slovenskem taboru so vsi poudarjali, da so bili preslabi za kaj več, a hkrati dodajajo, da verjamejo v boljšo igro v nedeljo proti Avstrijcem v Stožicah.

Italija
Sportal Italijani že na evropskem prvenstvu, Španci le do točke na Norveškem

Slovenci, ki so izgubili z 1:2, so na igrišču delovali povsem drugače kot na primer na septembrskem obračunu s Poljsko, ki so jo premagali in ukanili na vseh ravneh igre.

Kek upa, da s(m)o dovolj samokritični

Matjaž Kek ni bil zadovoljen z izvedbo varovancev.
 | Foto: Reuters Matjaž Kek ni bil zadovoljen z izvedbo varovancev. Foto: Reuters "Najprej je treba biti objektiven, samokritičen, se sprijazniti s tem, kar smo pokazali, tega pa ni bilo veliko. Če ni bil navdih teh 1.500 ali dva tisoč navijačev, ki so prišli v Skopje, če ni bil dovolj velik izziv mesto kakovostne Severne Makedonije na lestvici, potem bomo morali res dobro stakniti glave. Razočaran sem, ampak upam, da smo dovolj samokritični," je na vprašanje o tem, kako ekipo spet dvigniti na pravo raven, dejal Matjaž Kek.

Pravi, da so padli na realna tla, ampak da so boljši, kot so pokazali v Skopju. Da so bili preslabi, priznava tudi Jan Oblak in poudarja, da si česa več od poraza niso zaslužili.

Franco Foda
Sportal Avstrijski selektor razkril drzen cilj za Stožice

"Treba je dvigniti glave gor, si pogledati v oči, biti realen in ne kazati s prstom drug na drugega, ker smo vsi krivi za to, kar se je zgodilo. V nedeljo pa je že nova tekma, verjamem, da bomo stopili skupaj in se pokazali v veliko boljši luči. Upam, da bomo dobili tri točke, ki bodo najpomembnejše v kvalifikacijah," poudarja zvezdnik madridskega Atletica.

Z 20 točkami zagotovo na Euru

Rene Krhin si je poškodoval stegensko mišico ob nepravem času. | Foto: Reuters Rene Krhin si je poškodoval stegensko mišico ob nepravem času. Foto: Reuters Da bodo bržčas res najpomembnejše, govori dejstvo, da morajo Kekovi izbranci do konca kvalifikacij dobiti vse tri tekme, če želijo EP 2020. Ob nedeljski tekmi z Avstrijo Slovenijo nato novembra čakata še domači obračun z odpisano Latvijo in gostovanje pri Poljski, ki je s 16 točkami vodilna v skupini in najbližje želenemu cilju.

Najboljši scenarij za slovensko vrsto bi bile torej tri zmage, ki bi pomenile 20 točk in tudi preboj na EP, saj bi jo v tem primeru prehitela kvečjemu ena reprezentanca, na EP pa napredujeta najboljši dve iz vsake izmed skupin.

Če so bili septembra na "popolni" tekmi s Poljsko motivacijski dražljaji tudi v obliki Roberta Lewandowskega in drugih zvezdnikov, jih v nedeljo prav tako ne bi smelo manjkati.

Severna Makedonija
Sportal Makedonci so se po bolečem porazu Slovenije spomnili na Bojana Križaja

V igri je najprej zmaga, v igri je razprodan stadion, v igri je tudi Avstrija, ki ima dve točki več od Slovenije, hkrati pa so prav slovenski reprezentanti z zadnjih dveh tekem proti Avstrijcem še marsikaj dolžni.

Krhin najverjetneje izgubljen za nedeljo

Kekova četa bo v nedeljo lovila četrto zmago v kvalifikacijah za EP 2020. | Foto: Reuters Kekova četa bo v nedeljo lovila četrto zmago v kvalifikacijah za EP 2020. Foto: Reuters Še vedno sta sveža poraza iz Celovca, eden junija v teh kvalifikacijah z 0:1, drugi pa marca 2018 z 0:3. Takrat je svoje znanje pri zmagovalcih med drugimi kazal David Alaba, ki pa ga zaradi poškodbe - tako kot še nekaj njegovih kolegov - ne bo na tekmi s Slovenijo. Ta bo na drugi strani skoraj zagotovo pogrešala Reneja Krhina, ki je v četrtek moral iz igre zaradi poškodbe stegenske mišice.

"Na EP ne prideš z 11 igralci, temveč jih vedno potrebuješ 23. Vsi morajo biti pripravljeni," se je selektor Avstrije Franco Foda navezal na težave s poškodovanimi igralci in nadaljeval: "A v mislih imamo velik cilj, zato se je treba temu podrediti. Le kot ekipa smo lahko uspešni in to trenutno tudi kažemo."

V Avstriji upajo, da bodo ostali neporaženi še na šesti tekmi zaporedoma, s čimer bi se sami približali evropskemu prvenstvu. Do konca bodo nato namreč igrali še s Severno Makedonijo doma in Latvijo v gosteh.

Slovenija Navijač Makedonija
Sportal Scenarij, ki bi mu zaploskala vsa Slovenija!
Matjaž Kek
Sportal Matjaž Kek je v uri in pol padel nekaj nadstropij nižje
Severna Makedonija - Slovenija: Eljif Elmas vs Jan Oblak
Sportal Je Elmas pokopal slovenske sanje o Euru?
Slovenija Makedonija Matjaž Kek
Sportal Slovenija ujetnica jugoslovanskega kompleksa
Ne spreglejte