Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 3. 2015,
11.18

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nissan Lionel Messi Lionel Messi Luis Suarez Leroy Sane Branislav Ivanović Nani Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Francesco Totti Aaron Ramsey Hector Herrera

Petek, 20. 3. 2015, 11.18

4 leta, 9 mesecev

Od Ljudskega vrta do Messijevega čudeža: kdo je bil najlepši?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V nedavno končani sezoni lige prvakov so ljubitelji nogometa izbrali deset Nissanovih golov tedna. Zdaj lahko glasujete za najlepši gol sezone in si prislužite nagrado.

Šest Nissanovih golov tedna je bilo izbranih v skupinskem delu, štirje pa še v izločilnem delu. Začelo se je prav v Ljudskem vrtu, kjer sta se Maribor in Sporting v uvodnem krogu razšla brez zmagovalca (1:1), Portugalec Nani pa je dosegel atraktiven zadetek in zbral največ glasov ter s tem postal prvi strelec Nissanovega gola tedna v tej sezoni.

Do konca skupinskega dela se mu je na seznamu pridružilo še pet stanovskih kolegov, med njimi je bil soigralec Jefferson, pa tudi zvezdniki takšnega kova kot najboljši nogometaš na svetu (v letu 2014) Cristiano Ronaldo, ki je tekmovanje v ligi prvakov končal kot najboljši strelec in si prvo mesto razdelil z dvema napadalcema Barcelone (Lionelom Messijem in Neymarjem, vsi so dosegli deset zadetkov), ter legendarni kapetan Rome Francesco Totti.

V petem krogu skupinskega dela je najlepši zadetek prispeval Mehičan v dresu Porta Hector Herrera, zadnji krog pa je zaznamoval evrogol Arsenalovega zveznega igralca Aarona Ramseyja.

Zadnji, ki je prepričal glasovalce, je bil Messi

Potovanje od prvega najlepšega zadetka tedna, ki je padel v oči žiriji Evropske nogometne zveze (Uefe) in Nissana, nato pa še ljubiteljem nogometa, ki so oddali glasove, se je končalo v Barceloni.

V mestu, kjer je doma novi evropski prvak, je na prvi polfinalni tekmi pričaral imenitno predstavo Lionel Messi. Argentinec je skoraj sam odpravil Bayern in poskrbel, da so si Katalonci zagotovili ogromno prednost za povratno srečanje na Bavarskem. Drugi zadetek Messija bo ostal zapisan kot eden od najbolj spektakularnih, kar jih je kdaj dosegel nogometaš Barcelone v ligi prvakov.

Pred njim so glasovalci za kralja četrtfinalnih tekem oklicali njegovega soigralca Luisa Suareza, ki je ponižal obrambo PSG, zlasti brazilskega branilca Davida Luiza in razžalostil francoskega prvaka, na povratnih dvobojih osmine finala je ostal ljubiteljem nogometa najbolj v spominu atraktiven zadetek "mariborskega" znanca. Schalke je premagal Real v gosteh s 4:3, Leroy Sane pa je na prekrasen način izenačil na 3:3.

V prvih tekmah osmine finala je največji aplavz dočakal Branislav Ivanović, ki je v "vsebranilski" akciji Chelseaja zatresel mrežo PSG. Na koncu ni zadoščal za napredovanje angleškega prvaka v četrtfinale.

Ne spreglejte