Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
23. 10. 2012,
9.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Damir Skomina Juventus Chelsea

Torek, 23. 10. 2012, 9.39

8 let

Novo priznanje: Skomina sodi evropskemu prvaku

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski nogometni sodnik Damir Skomina bo po vročem obračunu v Ljudskem vrtu delil pravico še na derbiju lige prvakov med Šahtarjem in Chelseajem. Bo Danska dočakal nastop Nicklasa Bendtnerja?

Danski palček je navdušen. Prihaja evropski velikan, ki bo zagotovo napolnil štadion Parken. ''Juventus je fantastičen klub. Ni izgubil že 47 tekem v serie A, tudi v ligi prvakov v tej sezoni še ni izgubil. Najbolj uživam, ko spremljam predstavo Pirla. Zdaj bo seveda malce drugače, saj bo igral ravno proti nam. Nisem prvi trener, ki se ubada s tem, kako ga zaustaviti. Mislim, da bo to prezahtevna naloga. Tekme se veselim tako, kot se otrok razveseli božičnega večera,'' pred prihodom ''stare dame'' ne skriva navdušenja trener Kasper Hlujmand. Čeprav je s Chelseajem doma izgubil z 0:4, z igro ni razočaral. Če bi bili njegovi napadalci bolj učinkoviti, bi morda prekrižal načrte evropskemu prvaku. Jih lahko vsaj italijanskemu? ''Spoštujemo danskega prvaka. Igra privlačen nogomet. Ko ga je premagal Chelsea, je tri od štirih zadetkov prejel v končnici,'' opozarja Angelo Alessio, pomočnik kaznovanega Antonia Conteja. Danske novinarje je najbolj zanimalo, če bo priložnost na srečanju dobil tudi Nicklas Bendtner. ''Imamo veliko igralcev na izbiro. Pet napadalcev, tako da ne vem, kdo bo dobil priložnost,'' je bil skrivnosten predstavnik Juventusa, ki bo čakal na končno odločitev ''šefa'' Conteja.

Kdo bo manjkal? Pri Juventusu zagotovo Kwadwo Asamoah (gleženj) in Stephan Lichtsteiner (utrujenost), ki sta ostala v Torinu. Vratarja Gianluigija Buffona ni bilo na derbiju z Napolijem, a je poškodba mišice že odpravljena, tako da bo kandidiral za nastop na Danskem. Tako kot Mirko Vučinić, ki je imel težave z gripo. Manjše težave imata tudi Simone Pepe in Paolo de Ceglie. Pri gostiteljih sta vprašljiva le Ivan Runje in Mikkel Beckmann.

Vez med danskim nogometom in Juventusom predstavlja tudi mladi napadalec Nordsjaellanda Andreas Laudrup. Njegov oče Michael je v osemdesetih letih prejšnjega stoletja nosil dres ''zeber'' in odigral več kot sto tekem.

Šahtar, neporaženi ukrajinski velikan, Chelsea, vodilni angleški premierligaš in branilec evropskega naslova, ter Damir Skomina, najboljši slovenski nogometni sodnik, brez lažne skromnosti tudi eden izmed najboljših delivcev pravice v Evropi. V tem trenutku. Tako je spektakel na Donbass Areni drevi zagotovljen, spremljali ga boste lahko tudi na Planet TV. ''Prvič, odkar sem trener Šahtarja, igramo z branilcem evropskega naslova. To je velika čast za igralce, mesto in klub. Nočem veliko govoriti o njihovem sobotnem londonskem derbiju, a mislim, da smo močnejši od Tottenhama,'' je samozavesten Mircea Lucescu, ki ima na voljo vse igralce. Romunski lisjak se zaveda, da bo imel opravka z novim slogom Londončanov, kjer na sredini in v napadu prevladujejo zelo hitri in tehnično nadarjeni igralci, v obrambi pa visoki in fizično čvrsti. ''Spominjam se ga še iz Italije. Lucescu je vedno težil k temu, da ima njegova ekipa večjo posest žoge. Šahtar ima odlične in zelo hitre igralce,'' je poudaril Roberto di Matteo, ki naj bi se odločil za enako postavo, s katero je v soboto po sedmih letih priigral ''modrim'' zmago na White Hart Lane. ''Chelsea je klub, ki ga nosim v srcu. Vesel sem, da lahko delam z njim,'' je še pojasnil Italijan.

Chelsea se bo v Evropi sploh prvič pomeril z ukrajinskim klubom, Šahtar pa je doma od štirih tekem z angleškimi tekmeci dobil kar tri.

Ne spreglejte