Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
13. 2. 2012,
19.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Robert Koren slovenska nogometna reprezentanca

Ponedeljek, 13. 2. 2012, 19.55

8 let

Novaković potrdil reprezentančno slovo

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Selektorju Slovenije Slaviši Stojanoviću in ljudem z NZS se bojda ne javlja, v pogovoru za nemški medij Express pa je Milivoje Novaković potrdil, da v reprezentanci ne bo več igral.

Prihodnost članske nogometne reprezentance Slovenije je vse bolj jasna. Od treh nosilcev igre iz časov največjih uspehov zadnjega rodu - Roberta Korena, Milivoja Novakovića in Aleksandra Radosavljevića -, je v igri za izbrano vrsto le še slednji. V nedeljo je uradno slovo od reprezentančnega dresa naznanil prvi, v ponedeljek je postalo jasno, da se poslavlja tudi drugi. Z Nogometne zveze Slovenije so v ponedeljek dopoldne sporočili, da se izkušeni napadalec nemškega prvoligaša Kölna ni javljal selektorju Slaviši Stojanoviću, zato ga ta ni vpoklical za februarsko prijateljsko tekmo s Škotsko v Kopru.

A ker glavnega akterja te zgodbe v Sloveniji ni mogel priklicati nihče, je ostajal kanček možnosti, da v reprezentanci še igra. Zdaj so razblinjeni še zadnji dvomi. Novaković je v pogovoru za nemški Express potrdil, da v dresu Slovenije ne namerava več igrati in se bo posvetil le klubski karieri. ''Res je, prenehal bom z igranjem v dresu Slovenije,'' je izkušeni napadalec povedal v izjavi za omenjeni medij, ki je bil v zadnjem obdobju praktično edini kanal, prek katerega je bil Novaković dostopen tudi slovenski športni javnost.

Slovo je povsem pričakovano

Zdaj je jasno, da se po selektorju in kapetanu poslavlja še eden izmed glavnih akterjev uspešnega rodu, ki je vrhunec dosegel z uvrstitvijo na svetovno prvenstvo 2010 in uspešnimi igrami na zaključnem turnirju v Južnoafriški republiki. Novaković se od reprezentančnega dresa poslavlja s 54 nastopi in 19 zadetki, kar ga uvršča na drugo mesto večne lestvice strelcev Slovenije takoj za neulovljivim Zlatkom Zahovićem, ki je v reprezentanci zabil kar 35 golov. Novaković je v izbrani vrsti nastopal od februarja leta 2006, ko je debitiral pod vodstvom Branka Oblaka, do tekme z Italijo septembra lani. Zadnjo tekmo v izbrani vrsti je, podobno kot njegov prijatelj Koren, odigral v Firencah.

Ker je bil v času prve tekme Stojanovića na klopi Slovenije proti ZDA v Ljubljani poškodovan, vsaj navzven ni bilo videti, da v reprezentanci ne želi več igrati, a poznavalcem dogajanja v in okoli izbrane vrste je bilo jasno, da obstaja malo možnosti, da bo še naprej nastopal v dresu Slovenije, v katerem je bil izjemno učinkovit. S petimi goli v je bil najbolj učinkovit nogometaš Slovenije v kvalifikacijah za SP 2010, medtem ko se je v minulih kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2012 med strelce vpisal dvakrat. Prvič se je med strelce v reprezentančnem dresu vpisal na prijateljski tekmi proti Trinidadu in Tobagu v Celju maja leta 2006 pri zmagi s 3:1, in sicer kar trikrat. Nazadnje je zadel pred skorajda natanko letom dni, pri zmagi v Albaniji na prijateljski tekmi z 2:1 februarja lani.

Ne spreglejte