Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
10. 6. 2015,
21.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Kranj trening Srečko Katanec Nejc Pečnik Josip Iličić

Sreda, 10. 6. 2015, 21.05

8 let

Novaković blestel na treningu, Lazarević poskrbel za mojstrovino (foto)

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Za slovensko nogometno izbrano vrsto, ki jo v nedeljo v Stožicah čaka spektakel z veliko Anglijo, je še en uspešen trening, ki so ga opravili brez težav. Vsi so zdravi, kar je seveda najpomembnejše.

Po torkovem nevihtnem dnevu je slovenske reprezentante v Kranju pričakalo izjemno vroče in soparno vreme, vseeno pa so fantje zavihali rokave in začeli enega izmed zadnjih treningov pred nedeljskim obračunom s favorizirano Anglijo. Katančeva četa uigrava še zadnje podrobnosti pred pomembnim kvalifikacijskim obračunom.

Začeli so s tradicionalnim lahkotnim tekom, potem so sledile podaje s sprejemom, po "pepčkih" in osmicah pa smo prišli do najpomembnejšega dela treninga – igre 11 na 11. V domnevni prvi postavi in rdečih markirkah so bili Samir Handanović v vratih, branilsko vrsto so tvorili Boštjan Cesar, Branko Ilić, Andraž Struna in Mišo Brečko, v vezni liniji so bili Aleš Mertelj, Jasmin Kurtić, Valter Birsa in Andraž Kirm, v napadu pa sta zaigrala Josip Iličić in Milivoje Novaković.

Na drugi strani pa so bili Jan Oblak, Martin Milec, Bojan Jokić, Siniša Anđelković in Miral Samardžić, v vezni liniji Kevin Kampl, Dejan Lazarević, Nejc Pečnik, Benjamin Verbič, Rajko Rotman, v špici pa je sameval Robert Berić.

Pečnik edini, ki je premagal Handanovića

Selektor Srečko Katanec ni imel veliko pripomb, saj ni veliko prekinjal igre, nekaj komentarjev je imel le na postavitev Strune in Kirma. Tudi zadetkov vsaj na začetku ni bilo veliko. V "prvi postavi" je naprej zadel razpoloženi Novaković, ko je vse skupaj začel Jojo in po preigravanju lepo zaposlil Birso, ta pa je lepo našel vtekajočega Brečka, ki je na koncu podal še našemu najboljšemu napadalcu. Njemu nato ni bilo težko zadeti z neposredne bližine.

Tudi fantje v modrih markirkah so zadeli zaradi nepazljivosti obrambe na čelu s kapetanom. Handanovića je z odličnim strelom malce s strani premagal Pečnik.

Ilić brez rokavic nad Berića

Treba je poudariti, da smo videli kar nekaj moških štartov, čeprav je šlo le za uigravanje. Z močmi ni prav nič varčeval Ilić, ki je lepo pritiskal na Berića in napadalca Rapida povsem odrezal od igre.

Do konca prvega dela igralnega dela je Oblaka še enkrat premagal Novaković. Tokrat je šlo za fantastično podajo Brečka, vseeno pa je prvi strel odličnega napadalca zaustavil vratar Atletica, njegov odbitek pa je še enkrat do Novakovića spravil Birsa. Za konec prvega uigravanja je stoodstotno priložnost imel še Jojo, a je nogometaš Fiorentine žogo tudi zaradi dobro postavljenega Oblaka poslal mimo gola.

Lep zadetek Verbiča …

V drugem delu igre 11 : 11 je Katanec malce premešal karte in poskušal še druge možnosti. Pri rdečih je v vratih Handanovića, ki je že po prvem delu končal trening, zamenjal Nejc Vidmar, Kampl je zamenjal vlogo z Iličićem, Struna z Jokićem, v obrambi se je Cesarju pri rdečih pridružil Samardžić, zadnja pa sta ekipi zamenjala Mertelj in Rotman.

Če so v prvem delu prevladovali rdeči, so v drugem delu bili več pri žogi modri. Izstopala sta predvsem Pečnik in Jojo, ki mu je bilo praktično nemogoče vzeti žogo. Premoč so modri kronali tudi z zadetkom; po izjemno lepi akciji je odličen zadetek dosegel Verbič. Vidmar je bil povsem brez moči.

… še lepši Lazarevića

Za najlepši zadetek na treningu je s prostega strela poskrbel Dejan Lazarević, ki je tako modre popeljal celo v vodstvo s 3:2. Vidmar je lahko izjemen strel le pospremil z očmi. Prosti strel sta pri modrih izvajala še Iličić, ki je udaril čez gol, Pečnik je sprožil mimo zida, a Vidmar ni imel večjih težav. Rdeči pa, zanimivo, niso imeli nobene podobne priložnosti.

Za konec treninga, ko je zaradi peklenske vročine že vsem popuščala zbranost, so rdeči le izenačili na 3:3. Kampl je morda tudi s prekrškom odvzel žogo Mertlju in podal do Jokića, ta pa je lepo podal do drugega najboljšega slovenskega strelca vseh časov in zadel še tretji zadetek na treningu. Ko bi bilo tako tudi proti Angliji.

Po končanem treningu je nekoliko spregovoril še Katanec, potem pa so vsi odbrzeli na avtobus in odšli na večerjo.

Ne spreglejte