Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 2. 2013,
23.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Arsene Wenger Toni Kroos Lukas Podolski Mario Mandžukić

Torek, 19. 2. 2013, 23.12

8 let

Nova zaušnica Wengerju, Bayern praktično napredoval

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Arsenal je prvo tekmo osmine finala nogometne lige prvakov pred domačimi navijači proti Bayernu izgubil z 1:3 in je pred izpadom.

V prvenstvu je Arsenal možnosti za naslov zapravil že pred časom, potem je izpadel iz pokala FA. V teh dneh so Londončani zapravili še vse oziroma skorajda možnosti za lovoriko v preostalih dveh tekmovanjih, v katerih so nastopali. Najprej so pred domačimi navijači minuli konec tedna povsem nepričakovano klonili proti drugoligašu Blackburnu in se poslovili od ligaškega pokala, zdaj so tik pred izpadom iz lige prvakov. Že pred tekmo z Bayernom je bil trener Londončanov Arsene Wenger na udaru vse glasnejših kritikov. Da mu ni vseeno, je potrdil z manjšim izpadom na novinarski konferenci pred tekmo. Največji optimisti so vseeno verjeli, da lahko Arsenal premaga Bayern, dvakratnega finalista lige prvakov v zadnjih dveh sezonah, a so se pošteno ušteli. Arsenal je sicer bolje začel tekmo, a že po sedmih minutah igre je sledil hladen tuš za domače navijače na štadionu Emirates. Po desni strani je prodrl Thomas Müller in podal do Tonija Kroosa, ki je zadel z atraktivnim strelom z roba kazenskega prostora. Arsenal ni prišel k sebi po začetnem šoku, prevlado so prevzeli gostje in jo po 20 minutah igre še drugič unovčili. Po kotu je v kazenskem prostoru skočil Daniel van Buyten in po strelu z glavo še drugič matiral Poljaka Tomasza Wojciecha v vratih domačih. V prvem polčasu Londončani niso pokazali praktično nič, na odmor pa bi lahko odšli s še višjim zaostankom. V zadnji minuti je bil namreč le nekaj centimetrov od gola oddaljen Hrvat Mario Mandžukić, ki je streljal z glavo.

V drugem delu igre je Arsenal zaigral bolje in začel pritiskati proti vratom gostov. Premoč je unovčil že po desetih minutah igre, ko je po napaki sodnikov, ki so označili kot, ki ga sploh ni bilo, in vratarja Bayerna Manuela Neuerja zadel nekdanji zvezdnik Münchenčanov Lukas Podolski. Znižanje zaostanka je dalo Londončanom dodatno energijo in napadli so za izenačenje. Pritiskali so proti vratom gostov, najlepšo priložnost pa so imeli v 72. minuti, ko je streljal Olivier Giroud, ki je na igrišče prišel s klopi. Streljal je močno, a je bil Neuer na mestu. Potem pa že tokrat videno v nogometu. Česar niso znali izkoristiti Londončani, so na drugi strani kaznovali Münchenčani. Po desni strani je pet minut za veliko priložnostjo Girouda prodrl Philipp Lahm, podal pred vrata Arsenala, kjer se je najbolje znašel Mandžukić in spretno, predvsem pa srečno poskrbel za končni izid. Arsenal 1, Bayern 3. Do konca tekme bi gostje lahko zadeli še četrtič, a je bil rezervist Mario Gomez preveč sebičen in, namesto da bi podal, streljal ter zapravil stoodstotno priložnost. Kljub temu Bavarci Britanijo zapuščajo zadovoljni in so z eno nogo praktično že v četrtfinalu. Moral bi se zgoditi pravi čudež, da bi bilo drugače.

Ne spreglejte