Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 8. 2024,
13.00

Osveženo pred

1 dan, 5 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,04
UEFA liga prvakov Bundesliga nemško prvenstvo Bayer Leverkusen Xabi Alonso Euro 2024 Euro 2024 nemška nogometna reprezentanca Real Madrid Toni Kroos

Natisni članek

Nedelja, 4. 8. 2024, 13.00

1 dan, 5 ur

Po izboru nemških športnih novinarjev

Kroos nogometaš sezone v Nemčiji, Alonso najboljši trener

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,04
Toni Kroos | Toni Kroos | Foto Guliverimage

Toni Kroos

Foto: Guliverimage

Toni Kroos, ki se je z Realom Madridom osvojil ligo prvakov, z reprezentanco Nemčije pa se po četrtfinalnem porazu na domačem euru tekmovalno upokojil, je bil izbran za najboljšega nogometaša minule sezone v Nemčiji. V glasovanju združenja nemških športnih novinarjev je nagrado za najboljšega trenerja prejel Xabi Alonso, ki je Bayer Leverkusen popeljal do namške lovorike.

Toni Kroos je zmagal v glasovanju za najboljšega nemškega nogometaša sezone, njegova zadnja tekma pa je bila četrtfinalni poraz na domačem evropskem prvenstvu proti Španiji minuli mesec. Za njim sta se po izboru Kickerja zvrstila nogometaša Bayerja, Florian Wirtz in Granit Xhaka. "Ta rezultat je lepa potrditev in veliko priznanje za to, kar sem dosegel v zadnjem letu," je dejal Kroos.

Xabi Alonso  | Foto: Reuters Xabi Alonso Foto: Reuters "In čeprav bom zadnjič izbran, je to čast, ki ne temelji na zahvali igralcu, ki končuje kariero. To ni tolažilna nagrada, nima nobene zveze s starostjo ali koncem kariere, ampak preprosto z učinkom na igrišču - vsaj upam, da je tako," je dodal nekdanji nogometaš madridskega Reala, s katerim je tik pred eurom osvojil šesti naslov v ligi prvakov. Kroos je bil nemški nogometaš leta že 2018.

Za najboljšega trenerja so novinarji prepričljivo izbrali Xabija Alonsa, ki je Bayer Leverkusen maja popeljal do naslova v nemškem prvenstvu bundesligi.

Ne spreglejte