Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
25. 6. 2015,
12.36

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

nogomet Argentina Irska Lionel Messi Lionel Messi Julio Grondona Sepp Blatter

Četrtek, 25. 6. 2015, 12.36

7 let, 12 mesecev

Nov škandal? "Deset tisoč zelencev vsakemu, samo ne poškodujte Messija."

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Argentinski časopis La Nacion je postregel z novim domnevnim škandalom med Irsko in Argentinsko nogometno zvezo. Prste pa naj bi pri vsem tem imela tudi Fifa in njen predsednik Sepp Blatter.

La Nacion poroča, da je bila prijateljska tekma organizirana na pobudo takratnega predsednika Argentinske nogometne zveze Julia Grondone, ki je bil v zelo dobrem odnosu s Seppom Blatterjem, vse z namenom, da Fifi pomaga pomiriti Irce, ki se po velikanski napaki sodnika v dodatnih kvalifikacijah proti Francozom niso uvrstili na svetovno prvenstvo v JAR 2010.

Prijateljska tekma z Argentino, na čelu z Lionelom Messijem in pet milijonov Fifinega denarja naj bi pomirila razjarjene Irce, vseeno pa bi se lahko pri tem pojavila velika težava za Grondono, če bi se na tej revijalni tekmi poškodoval Messi, ki bi v tistem času že moral biti na pripravah pri Barceloni.

V tem primeru bi morala argentinska zveza Barceloni plačati kar pet milijonov ameriških dolarjev, tega pa si zveza ni smela privoščiti. A tudi za to je imel nekdanji predsednik argentinske zveze, ki je bil na čelu kar 35 let, dober načrt. Argentinski časnik še poroča, da so irski nogometaši pred prijateljsko tekmo leta v Dublinu prejeli premije v višini deset tisoč dolarjev, vse z razlogom, da bi pazili pri štartih na prvega zvezdnika gavčev.

Irska zveza vse zanika

Irci so seveda vse obtožbe odločno zanikali. "Irska nogometna zveza (FAI) odločno zanika vse obtožbe La Naciona, ki so povsem neutemeljene. Tekma je bila dogovorjena že pred tistimi spornimi kvalifikacijami, tako da ni tukaj prav nobene povezave," so zapisali pri FAI in že aktivirali pravno službo, ki ji bo svetovala o nadaljnjih korakih glede obtožujočega članka.

Tekmo so takrat na Aviva štadionu dobili Argentinci po zadetku Angela di Marie, Messi pa je bil povsem zdrav in odličnem stanju zamenjan v 58. minuti.

Ne spreglejte