Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
29. 9. 2015,
19.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Zavrč Miran Vuk Slavko Matić Prva liga Telekom Slovenije Albert Riera

Torek, 29. 9. 2015, 19.50

8 let

Nogometni oče Zavrča: Ne moremo se meriti z bogatejšimi

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometni klub Zavrč ima velike načrte. Pet zaporednih zmag ga je popeljalo do četrtega mesta, ki ga ne želi izgubiti. Prihod Alberta Riere še odmeva, presenetljivo pa ni več športnega direktorja.

V Zavrču v tej sezoni ni dolgočasno. Spremembe, prihodi in odhodi se vrstijo vse od začetka poletja, zdaj pa naj bi se kadrovanje le umirilo. ''Do 15. decembra ostajamo v postavi, ki jo imamo na voljo zdaj. Nekaj morebitnih okrepitev je še aktualnih, a bomo, ker zdajšnja ekipa igra zelo dobro, sklenili jesen v tej postavi,'' je napovedal Miran Vuk. Završki župan in nogometni ''oče'' prvoligaškega kluba, ki mu na svetu ni para, saj prihaja iz zaselka z manj kot stotimi prijavljenimi prebivalci, skrbi za finančno poslovanje kluba. Pred kratkim ga je zmotilo razmišljanje športnega direktorja Dušana Petkovića, ki je na vodstvo kluba naslovil prošnjo, da bi nogometašem v prihodnosti načrtno omogočili obsežnejše priprave v oddaljenih krajih.

Takšne prakse do zdaj v Zavrču niso bili vajeni, zaradi omejenih finančnih sredstev pa je ostalo le pri želji nekdanjega reprezentanta Srbije in Črne gore. Še več, pogleda sta bila tako različna, da se je Petković poslovil od mesta športnega direktorja.

Do konca jesenskega dela brez sprememb

Stolček z odgovorno nalogo sestavljanja kadrovske politike zdaj ostaja prazen, neformalni predsednik kluba Vuk pa pojasnjuje, da se do nadaljnjega nanj ne bo usedel nihče. ''Tako bo vse do 15. decembra, takrat pa bomo premislili, kako naprej.''

Jabolko spora tako niso bile želje po (pre)dragih in zvenečih okrepitvah, s katerimi je Zavrč v tej sezoni nekajkrat že opozoril nase, ampak zahteva po dražjih pripravah. Uvodni del naj bi Zavrčani opravili že v bližajočem se reprezentančnem premoru, konkretnejšega pa v zimskih dnevih, a bo ostalo pri tem, da se bo nogometni ponos Haloz pripravljal, tako kot vedno, doma.

''Težko bi sledili tem finančnim zahtevam. Ne moremo se meriti z bogatejšimi klubi in odhajati na priprave v Turčijo,'' je pojasnil Vuk.

Petković ostaja v službi Zavrča

S Petkovićem ostajajo prijatelji. Še več, Srb ostaja del Zavrča, a ne bo več opravljal vloge športnega direktorja, ampak bo kot svetovalec skrbel le še za prihod in prodajo igralcev. ''Iskal bo igralce in kupce za naše igralce, za katere vlada kar precej zanimanja. Imel bo manj obveznosti, bo pa še vedno delal za naš klub,'' je opisal način sodelovanja, s katerim je Zavrč ohranil vezi s Petkovićem.

Nekdanji športni direktor je dober prijatelj trenerja Slavka Matića, ki po prihodu v Slovenijo sploh še ni izgubil srečanja. ''Trener potrebuje dobro ekipo, da lahko dobro trenira, klub pa je tisti, ki odloča o financah in tem, kdo bo kaj delal in kdo česa ne bo delal,'' je Vuk prevzel odgovornost za zadnje spremembe v klubu.

Še vedno je pod vtisom dramatičnega srečanja z velenjskim Rudarjem, v katerem si je Zavrč izboril zmago v izdihljajih srečanja (3:2). ''Sreča je bila na naši strani, po tekmah nad Mariborom in Olimpijo smo bili zelo utrujeni. Veseli me odlična igra Riere. Dvakrat je čudovito podal in naredil veliko za ekipo. Trenira dvakrat na dan, zelo se trudi, tako da pričakujem kmalu še njegove boljše predstave. Po tekmi s Krko sledi daljši premor, kar bo za nas odlično, saj se lahko naša ekipa le še dvigne,'' načrtuje ob koncu jesenskega dela visoko mesto Zavrča.

Muslimović se vrača na igrišče

V Novem mestu v nedeljo pričakuje osvojitev vseh točk, po reprezentančnem premoru pa tudi konec črnega niza proti Gorici. ''Enkrat ji že moramo pokazati zobe,'' sporoča ''alfa in omega'' završkega nogometnega fenomena vrtnicam, tradicionalno neugodnemu tekmecu.

Za še boljšo voljo je poskrbel preboj med osem najboljših v pokalnem tekmovanju, kjer so Zavrčani v četrtfinalu dobili najlažjega mogočega tekmeca. Vsaj na papirju, saj se bodo pomerili z drugoligaško Dravo. ''Prepričan sem, da bomo prišli v polfinale. S tem pa smo že naredili veliko.''

V nedeljo bo lahko strateg Matić računal tudi na izkušenega zveznega igralca iz BiH. Zlatan Muslimović ne čuti več bolečin v mečni mišici, tako da se je pridružil prvi ekipi, ki je bila v sredo med pripravami na gostovanje na Dolenjskem v Varaždinu, tam je odigrala prijateljsko tekmo s hrvaškim nižjeligašem.

Ne spreglejte