Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 6. 2023,
18.55

Osveženo pred

10 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,63

Natisni članek

NK Radomlje Ester Sokler Ajdin Mulalić NK Domžale Prva liga Telemach 1. SNL serie A Roma Chris Smalling nogometna tržnica

Petek, 16. 6. 2023, 18.55

10 mesecev, 2 tedna

NOGOMETNA TRŽNICA, 16. junij

Domžale zapušča dolgoletni prvi vratar Mulalić

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,63
Ajdin Mulalić | Domžale po šestih letih v članski ekipi zapušča vratar Ajdin Mulalić. | Foto Grega Valančič/Sportida

Domžale po šestih letih v članski ekipi zapušča vratar Ajdin Mulalić.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Spremljamo dogajanje na nogometni tržnici. Angleški branilec Chris Smalling je podaljšal sodelovanje z italijansko Romo do 2025. NK Domžale pa po šestih letih v članski ekipi zapušča vratar Ajdin Mulalić. Radomlje pa so za rekorden znesek za ta klub prodale Esterja Soklerja.

Jude Bellingham
Sportal "To je najponosnejši dan v mojem življenju" #video

Po 156 tekmah in šestih sezonah v članski konkurenci NK Domžale po izteku pogodbe zapušča prvi vratar Ajdin Mulalić. Kariero bo nadaljeval pri FK Željezničar.

"Dolga leta smo bili skupaj, sedaj pa je čas za slovo. Pred mano je nov izziv, ki se ga zelo veselim, a preden oddidem se želim vsem zahvaliti za prekrasnih 13 let," je ob odhodu dejal 28-letni Mulalić, ki je za Domžale branil že v mladinski selekciji. "V Slovenijo sem prišel kot kadet. Z veliko dela, odrekanja in potrpljenja sem z leti uspel priti zelo daleč. Imel sem podporo staršev, prijateljev in kar je najpomembneje kluba. V Domžalah sem spoznal zares ogromno ljudi, ki so pozitivno vplivali na moj razvoj."

Joao Henriques NK Olimpija
Sportal Tako ambiciozen, da včasih pozabi na spanec, hrano, celo na družino

Sokler odhaja na Škotsko

Ester Sokler | Foto: Nik Moder/Sportida Ester Sokler Foto: Nik Moder/Sportida Ester Sokler se bo iz vrst Kalcerja Radomelj podal na Škotsko, kjer bo v prihodnjih sezonah nosil dres Aberdeena. Gre za rekorden posel v zgodovini Radomelj. Prestop je na spletni strani potrdil tudi škotski prvoligaš. Štiriindvajsetletni slovenski napadalec mora sicer po zapisu na Aberdeenovi spletni strani prestati še postopek za priseljevanje v Veliko Britanijo, preden bo podpisal triletno pogodbo z lani tretjeuvrščenim klubom škotskega državnega prvenstva. Aberdeen čakajo kvalifikacije za nastop v evropski ligi.

Sokler je v minuli sezoni za Radomlje dosegel deset golov na 30 tekmah in prispeval še tri podaje. "Zahvaljujem se klubu za priložnost in zaupanje. Na terenu sem vedno dal vse od sebe, od sedaj naprej pa bom za vedno ostal velik navijač Radomelj. Klubu želim veliko sreče v prihajajoči sezoni in da izpolni vse cilje, ki si jih je zadal," je dejal Sokler. Kariero je začel pri Krškem in nato zastopal še Brežice, preden je januarja 2021 prestopil k Celju. Tam je odigral 51 tekem in dosegel deset golov, pred 11 meseci pa je okrepil Radomlje. Skupaj je v članski konkurenci zbral 148 nastopov in dosegel 34 golov.

Smalling obljubil zvestobo Romi

"Tukaj preživljam najboljše obdobje svoje kariere, v Rimu uživa tudi moja družina," je med dejal 33-letni Anglež Chris Smalling, ki od leta 2019 igra za Romo. Pred prihodom na Apeninski polotok je igral za Fulham in Manchester United.

Ljudski vrt
Sportal Maribor pripeljal albanskega napadalca iz Metza
Ne spreglejte