Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 9. 2020,
22.45

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,25

Natisni članek

Miha Zajc Cristiano Piccini Ollie Watkins Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo poletni prestopni rok nogometna tržnica

Sreda, 9. 9. 2020, 22.45

3 leta, 7 mesecev

Nogometna tržnica (9. september)

Slovenec na rojstni dan ostal brez kluba, veselica v Milanu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,25
Luis Suarez Barcelona | Luis Suarez je tik pred podpisom pogodbe z Juventusom. | Foto Reuters

Luis Suarez je tik pred podpisom pogodbe z Juventusom.

Foto: Reuters

Za nami je sredino dogajanje v nogometnem svetu. Za najdražji nakup dneva je poskrbela Aston Villa, ki je celo podrla klubski rekord, dva Slovenca sta zapustila svoj klub in za zdaj ostajata brez, nekdanji član Olimpije pa je podpisal za Osijek. Veliko razloga za veselje ima tudi AC Milan, ki je za majhen denar v svoje vrste zvabil enega največjih italijanskih talentov Sandra Tonalija, ki ga večkrat primerjajo z legendarnim Andreo Pirlom.

22:34

Uradno: AC Milan ujel biser

22:26

Porto z novim Brazilcem

17:56

Jurčević k Osijeku

17:50

Vidal tik pred Interjem

17:22

Balkovec brez kluba

16:41

Danes odločilen sestanek?

15:38

Enej Jelenić zapušča Carpi

14:45

Po treh letih nazaj v domovino

14:01

Afriški zvezdnik na Danskem

13:40

Odhaja tudi Perišić

13:25

Rekorden nakup Aston Ville

11:34

Atalanta z novim branilcem

11:05

Zajc pred povratkom v Italijo

10:53

Alaba se še odloča

10:17

Hrvati želijo več

10:11

Ronaldo jim je pokazal vraga

09:16

Znana odškodnina za Suareza

09:08

Dobro jutro! Pa pojdimo ...

  • 08:01

  • 22:34

    Uradno: AC Milan ujel biser

    Tako kot smo pisali v preteklih dneh, se mladi talentirani italijanski nogometaš Sandro Tonali iz Brescie seli k AC Milanu. Komaj 20-letni vezist je bil želja mnogih evropskih velikanov, a izbral je klub, za katerega pesti stiska že od otroštva.

    Tonali bo prvo sezono v Milanu igral kot posojen nogometaš, vrednost posoje je okroglih deset milijonov evrov, po končani sezoni pa bodo Rossoneri mladeniča odkupili še za dodatnih 15 milijonov evrov. Milančani so Brescii obljubili tudi bonuse v vrednosti desetih milijonov evrov, kar pomeni, da bo Tonali, če nas matematika ne vara, Milančane na koncu lahko stal okroglih 35 milijonov evrov. Čeprav je star šele 20 let, se zdi vse skupaj odlična kupčija, navijači Milana pa imajo razlog za dobro voljo.

  • 22:26

    Porto z novim Brazilcem

    Portugalski velikan Porto je pozno popoldne oznanil novo okrepitev. Iz nižjeligaške brazilske ekipe Tombense je za 7,5 milijona evrov pripeljal 20-letnega napadalca Evanilsona. Brazilec je s Portom podpisal petletno pogodbo.

  • 17:56

    Jurčević k Osijeku

    Nekdanji bočni branilec Olimpije Mario Jurčević se prvič podaja v tujino. Z ambicioznim hrvaškim prvoligašem Osijekom je treniral že nekaj časa, zdaj pa so iz tega kluba, pri katerem bo treniral pod vodstvom nekdanjega uspešnega trenerja zagrebškega Dinama Nenada Bijelice, sporočili, da so z njim podpisali triletno pogodbo.

  • 17:50

    Vidal tik pred Interjem

    Po poročanju italijanskih medijev ni več nobenih ovir za povratek čilskega vezista Artura Vidala na Apeninski polotok. Nekdanji član Juventusa, pri katerem je med letoma 2011 in 2015 pustil globok pečat, naj bi včeraj zvečer z Barcelono prišel do dogovora o predčasnem odhodu iz vrst katalonskega velikana, s katerim ima pogodbo do leta 2018. Izkušeni 33-letni vezist ima tako proste roke za dogovor z milanskim Interjem, s katerim se spogleduje že nekaj časa. Prestop naj bi se zgodil še ta teden.

    Arturo Vidal | Foto: Reuters Foto: Reuters

  • 17:22

    Balkovec brez kluba

    Jure Balkovec, ki se je v zadnjem času v odsotnosti kapetana Bojana Jokića ustalil na levi strani obrambe slovenske reprezentance, je brez kluba. Pri Hellas Veroni so svoje navijače obvestili, da so z njim sporazumno prekinili pogodbo.

    Član italijanskega prvoligaša Hellasa je bil ta 26-letni slovenski branilec od avgusta 2018, a je zanj v tem času odigral vsega 17 tekem. V prejšnji sezoni je bil tako posojen k drugoligašu Empoliju, za katerega je odigral 34 tekem. Kje bo nadaljeval kariero, za zdaj ni znano, a je jasno, da bo imel zdaj prej manj dela z iskanjem novega delodajalca, saj bo imel pri pogovorih z njim proste roke. Srečno!

  • 16:41

    Danes odločilen sestanek?

    Že nekaj časa se govori o zanimanju Barcelone za nizozemskega vezista Georginia Wijnalduma. Čeprav se izkušeni nizozemski reprezentant v Liverpoolu počuti odlično, ga mika tudi odhod na nogometno svetišče Camp Nou. Odločitev naj bi Wijnaldum sprejel danes, ko se bo sestal s svojim trenerjem na Anfieldu Jürgenom Kloppom. Po tem sestanku bo glede njegove prihodnosti znanega precej več, pišejo španski mediji ...

    Georginio Wijnaldum | Foto: Reuters Foto: Reuters

  • 15:38

    Enej Jelenić zapušča Carpi

    Slovenski nogometaš Enej Jelenić po treh sezonah zapušča Capri. Potekla mu je pogodba. "Zapuščam mesto, kjer sem se imel lepo, srečal sem veliko čudovitih ljudi, s katerimi smo postali pravi prijatelji," je ob odhodu na Facebooku zapisal v Kopru rojeni 27-letni nogometaš. Kje bo nadaljeval kariero, za zdaj še ni jasno.

    Lascio una città dove sono stato bene ho incontrato tante belle persone che sono diventati amici e soprattutto lascio una città dove sono diventato papà! Un grosso in bocca al lupo 🍀🔴⚪️🔴⚪️🔴⚪️

    Objavil/a Enej Jelenic dne Sreda, 09. september 2020
  • 14:45

    Po treh letih nazaj v domovino

    Steve Mounie je novi član francoskega Bresta. Nogometaš iz Benina se je v Francijo za pet milijonov preselil iz angleškega Huddersfielda, podpisal pa je štiriletno pogodbo. Mounie se je v Anglijo preselil leta 2017 za 13,5 milijona evrov iz vrst Montpelliera.

  • 14:01

    Afriški zvezdnik na Danskem

    Ganski nogometni zvezdnik Michael Essien, ki je v najboljših letih pomagal Chelseaju do naslova evropskega prvaka, branil pa tudi barve Lyona in madridskega Reala, se seli na Dansko. Tam bo pri prvoligašu Nordsjaelland pomagal strokovnemu vodstvu in na treningih sodeloval z nogometaši.

    Nekdanji ganski reprezentant je še v prejšnji sezoni nastopal v Azerbajdžanu, kjer je nosil dres Sabaila, pri 37 letih pa se je očitno odločil, da se bo nogometa loteval na drugačen način in pomagal trenerjem.

  • 13:40

    Odhaja tudi Perišić

    Po Brazilcu Philippeju Coutinhu in Špancu Alvaru Odriozoli bo vrste evropskega prvaka zapustil tudi Hrvat Ivan Perišić. Trener Bayerna Hansi Flick je po poročanju nemškega časnika Abendzeitung potrdil, kako se bodo vsi trije nogometaši, ki so v prejšnji sezoni igrali za bavarskega velikana kot posojeni igralci Barcelone, Reala in Interja, vrnili k svojim klubom. Tako je med njimi tudi izkušeni Dalmatinec, ki se tako vrača v Lombardijo, kjer si je v preteklosti že delil slačilnico s Samirjem Handanovićem.

    Trener Bayerna je dodal, da še naprej računa na usluge Španca Thiaga Alcantare, ki se ga povezuje z mnogimi snubci v Angliji in Španiji, oziroma Avstrijca Davida Alabe.

  • 13:25

    Rekorden nakup Aston Ville

    Aston Villa je za rekordno odškodnino kupil napadalca Brentforda Ollieja Watkinsa. Plačali so kar 30,8 milijona evrov in postavili klubski rekord. Watkins, ki se je Brentfordu pridružil poleti 2017 iz Exeterja za dva milijona evrov, je z novim delodajalcem podpisal petletno pogodbo. Angleški napadalec je v štirih sezonah za Brentford na 143 tekmah dosegel 49 zadetkov.

  • 11:34

    Atalanta z novim branilcem

    Atalanta in Valencia sta si segli v roke in se dogovorili za prestop nogometaša. Josipu Iličiću in soigralcem bo na desnem boku obrambe pomagal Cristiano Piccini. 27-letni nogometaš bo v Bergamu eno sezono igral kot posojen nogometaš netopirjev.

  • 11:05

    Zajc pred povratkom v Italijo

    Številni italijanski mediji poročajo, da je slovenski reprezentant Miha Zajc tik pred tem, da se vrne v Italijo. V prihodnji sezoni naj bi kot posojen nogometaš Fenerbahčeja igral za Genoo, kjer že igra tudi nekdanji vratar Olimpije Rok Vodišek. Zajc bo ekipo iz Genove stal pol milijona evrov, po koncu sezone pa ga lahko odkupi za tri milijone.

    Zajc je januarja 2019 iz Empolija odšel k Fenerbahceju za 3,5 milijona evrov. Ob Zajcu naj bi Genoa, ki se je v pretekli sezoni za las izognila izpadu v drugo ligo, pripeljala še Ricka Karsdorpa iz Rome, Andreo Ranocchio iz Interja, Milana Badlja iz Lazia in Lennarta Czyborro iz Atalante.

  • 10:53

    Alaba se še odloča

    Avstrijski zvezdnik David Alaba še razmišlja, kje bo nadaljeval kariero. Bayern se trudi, da Alabo prepriča, da podaljša pogodbo in ostane v ekipi, a otrok bavarskega stroja se po navedbah Bilda še odloča. Ni izključeno, da Avstrijec ostane še eno sezono pri Bayernu, nato pa bi lahko po koncu sezone brez odškodnine odšel drugam.

  • 10:17

    Hrvati želijo več

    Branilec Dinama Joško Gvardiol ostaja na radarju Leeds United. Angleži Zagrebčanom za mladega branilca ponujajo 22 milijonov evrov in 20 odstotkov denarja pri naslednji prodaji, po besedah italijanskega Sky Sports želijo pri hrvaškem prvaku 25 milijonov evrov. Omenjajo še, da se poleg Leedsa za 18-letnega nogometaša zanima tudi lovec na mlade talente, RB Leipzig.

  • 10:11

    Ronaldo jim je pokazal vraga

    Po visoki zmagi Portugalske proti Hrvaški (4:1), ko Cristiano Ronaldo ni igral, so se mnogi oglasili, da so Portugalci celo boljši brez kapetana, a zvezdnik Juventusa je že nekaj dni zatem na tekmi proti Švedski pokazal, da še zdaleč ni za staro šaro. Ronaldo je z dvema zadetkom lastnoročno premagal Skandinavce in dosegel že svoj 100. in 101. zadetek v reprezentančnem dresu.

    "Nisem bral, kar se je pisalo, a vsak lahko pove svoje mnenje. Vedel sem, da če bom igral, bom pustil pečat, zato me provokacije niso niti malo ganile. Vse, kar sem do zdaj naredil v karieri, govori samo zase. Nikomur nimam česa dokazovati, govorim le na igrišču," je po novi sanjski predstavi dejal Ronaldo.

  • 09:16

    Znana odškodnina za Suareza

    Začnimo z zvezdo Barcelone, ki to dolgo več ne bo. Odhajajoči Luis Suarez je že dalj časa dogovorjen s Juventusom, a ekipi sta v zadnjih dneh usklajevali še odškodnino. Čeprav se je govorilo, da bodo Katalonci izplačali zadnje leto Urugvajčeve pogodbe, bo stara dama Barceloni vseeno odštela nekaj milijončkov.

    Tri takoj, 13 milijonov pa bo Barcelona dobili prek bonusov, vsaj tako trdi italijanski novinar Tancredi Palmeri

  • 09:08

    Dobro jutro! Pa pojdimo ...

    Dobro jutro, ljubitelji nogometa. Zavihajmo rokave in poglejmo, kaj se govori in dogaja v svetu nogometa!

Kaj se je dogajalo včeraj?

Abdoulaye Doucoure
Sportal Milijonski zaslužki drugoligašev, slovenski reprezentant pa v tretjo ligo
Phil Foden, Mason Greenwood
Sportal To sta lepotici, zaradi katerih sta iz reprezentance letela mlada Angleža #foto

Do kdaj traja poletni prestopni rok?

 30. september: Slovenija, Malta, Ukrajina
 2. oktober: BiH
 5. oktober: Španija, Nemčija, Francija, Italija, Turčija, Srbija, Avstrija, Grčija, Bolgarija, Poljska, Romunija, Slovaška, Danska
 6. oktober: Portugalska
 12. oktober: Švica
 16. oktober: Anglija
 19. oktober: Hrvaška

Trenutno najdražji nakupi v tem prestopnem roku:

nogometaš iz kluba v klub odškodnina
Kai Havertz Bayer Leverkusen Chelsea 80.000.000 evrov
Arthur Barcelona Juventus 72.000.000 evrov
Victor Osimhen Lille Napoli 70.000.000 evrov
Miralem Pjanić Juventus Barcelona 60.000.000 evrov
Alvaro Morata Chelsea Atletico Madrid 56.000.000 evrov

Ekipe, ki so do zdaj za okrepitve zapravile največ:

klub vsota, zapravljena za okrepitve
Chelsea 223.200.000 evrov
Barcelona 103.000.000 evrov
Juventus 87.000.000 evrov
Inter Milano 86.500.000 evrov
Benfica 80.000.000 evrov
Ne spreglejte