Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 1. 2024,
17.00

Osveženo pred

3 mesece, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,46

Natisni članek

Aljaž Krefl NK Mura Darick Kobie Morris Marcos Leonardo Benfica Lizbona Lovro Štubljar nogometna tržnica NK Domžale

Petek, 5. 1. 2024, 17.00

3 mesece, 3 tedne

Nogometna tržnica, 5. januar

Celje pripeljalo branilca Olimpije, Kurtić v Südtirol

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,46
Aljaž Krefl Pedro Lucas | Aljaž Krefl bo nadaljeval nogometno pot v knežjem mestu. | Foto www.alesfevzer.com

Aljaž Krefl bo nadaljeval nogometno pot v knežjem mestu.

Foto: www.alesfevzer.com

Kaj se dogaja na nogometni tržnici? Jesenski prvaki iz Celja so sklenili dogovor z Aljažom Kreflom, donedavnim branilcem Olimpije. Jasmin Kurtić bo kariero nadaljeval v Italiji pri drugoligašu Südtirolu. Benfica je kupila mladega Brazilca Marcosa Leonarda in zanj Santosu odštela 18 milijonov evrov, v Domžale pa se kot posojeni vratar Empolija vrača mladi slovenski reprezentant Lovro Štubljar. 

 

Robert Koren
Sportal Legendarni reprezentant se vrača v prvoligaški nogomet

Celjani bodo v spomladanski del vstopili z ogromno prednostjo pred zasledovalci. Drugouvrščena Olimpija zaostaja za deset točk, jesenski prvaki pa so po novem bogatejši za nekdanjega levega bočnega branilca Aljaža Krefla. Nedavno je končal sodelovanje z zmaji, v Celje pa prihaja kot prosti nogometaš. Z vodilnim prvoligaškim klubom je sklenil pogodbo do 30. junija 2026.

Krefl spada med najbolj izkušene bočne branilce v 1. SNL, kjer je zbral še skoraj 200 nastopov. Največ jih je zabeležil pri velenjskem Rudarju, kjer je tudi začel svojo kariero. Po vmesni posoji pri Šmartnem je poleti 2015 okrepil Olimpijo. Po sezoni in pol v slovenski prestolnici se je prvič podal v tujino in drugo polovico sezone 2016/17 kot posojeni nogometaš odigral za Spartak Subotica. Po vrnitvi v Slovenijo je nato znova oblekel dres Rudarja, pred prihodom v Celje pa je poleg Olimpije igral še za Aluminij. V Celju bo nosil dres s številko 43. Novopečeni Grof se bo ekipi pridružil v ponedeljek, ko bodo varovanci Damirja Krznarja začeli z zimskim pripravljalnim obdobjem.

Kurtić odslej na Južnem Tirolskem

Jasmin Kurtić | Foto: www.alesfevzer.com Jasmin Kurtić Foto: www.alesfevzer.com Jasmin Kurtić bo kariero nadaljeval v Italiji pri tamkajšnjem drugoligašu Südtirolu. Kot je sporočil klub iz Bolzana, je Kurtić sklenil pogodbo do konca sezone. Kurtić je bil nazadnje član romunske ekipe Universitatea Craiova. Südtirol je na lestvici serie B trenutno na 15. mestu, zadnjem, ki še omogoča neposredni obstanek.

"Zelo se veselim, da bom nosil rdeče-beli dres. To so namreč tudi barve Vareseja, kjer se je moja kariera začela. Vesel sem tudi, da sem spet v Italiji. Presenetilo me je, kako lepo okolje za delo je tukaj, pa sem videl že veliko. Moj cilj bo dati vse od sebe na vsakem treningu in tekmi, da bomo izpolnili skupne cilje. Zavedam se, da je serie B močna liga, Südtirol pa sem spoznal v lanski sezoni, ko je izjemno presenetil," je dejal 34-letni slovenski reprezentant.

Kurtić je kariero v tujini začel pri Palermu, igral pa je še za Varese, Sassuolo, Torino, Fiorentino, Atalanto, Spal in Parmo, tako da je desetletje preživel v italijanski serie A. V najmočnejši italijanski ligi ima 289 nastopov, dosegel je tudi 29 golov. Julija 2021 se je preselil k solunskemu Paoku, pred letošnjo sezono pa v Romunijo.

Benfica kupila najboljšega strelca Santosa

Portugalski velikan Benfica je pripeljal 20-letnega Brazilca Marcosa Leonarda. Mladi južnoameriški napadalec je z lizbonskimi orli sklenil sodelovanje do leta 2029, Benfica pa bo zanj Santosu, ki je nedavno razočaral navijače z izpadom iz elitnega brazilskega prvenstva, plačala 18 milijonov evrov.

Leonardo je bil v zadnjih sezonah najboljši strelec Santosa, nekdanjega kluba Peleja in Neymara. Zbral je 154 nastopov in prispeval 54 zadetkov.

Mladi slovenski reprezentant se je vrnil v Domžale

Do konca sezone 2023/24 bo Domžalčanom kot posojeni nogometaš Empolija pomagal Lovro Štubljar. Rumeno družino je zapustil poleti 2022 in se podal na dokazovanje v Toskano, kjer je v tej sezoni v mladinski italijanski ligi zbral devet nastopov. Zdaj se bo pod vodstvom Dušana Kosića potegoval za čim več nastopov v 1. SNL.

"Vesel sem, da se vračam v klub, kjer sem se uveljavil. Pred mano je nov izziv, ki ga želim čim bolje izkoristiti. Ne manjka mi volje za trdo delo in pripravljen sem na vse preizkušnje. V Empoliju sem si zagotovo nabral nekaj novih izkušenj, ki jih selitev v tujino nedvomno prinese," je ob prihodu v Domžale dejal 19-letni slovenski reprezentant do 21 let. V Domžale je prvič prišel pred štirimi leti in pol, najbolj pa se veseli ponovnega igranja z Nickom Percem, Joštom Piškom in z ostalimi fanti, ki so skupaj odraščali v domžalski akademiji.

Nikola Kalinić
Sportal Nekdanji reprezentant bo za Hajduk igral praktično brezplačno
Ne spreglejte