Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 1. 2024,
15.30

Osveženo pred

3 mesece, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31

Natisni članek

1. SNL Prva liga Telemach Robert Koren NŠ Mura

Četrtek, 4. 1. 2024, 15.30

3 mesece, 3 tedne

Robert Koren

Legendarni reprezentant se vrača v prvoligaški nogomet

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31
Robert Koren | Robert Koren | Foto R. P.

Robert Koren

Foto: R. P.

Nekdanji slovenski reprezentant Robert Koren je novi športni direktor članske ekipe NŠ Mura. Ob tem bo še naprej vodil tudi razvoj mladih v nogometni šoli, je klub potrdil na svojih spletnih straneh. Mura, ki je po jesenskem delu prve lige šele na šestem mestu, je v četrtek začela s pripravami na spomladanski del prvenstva, ki se začne sredi februarja.

Robert Koren
Sportal Legendarni Slovenec, ki želi pošteno do vstopnic za Euro 2024

"Svoje neprecenljive igralske izkušnje je po karieri dopolnil s strokovnim delom v različnih klubih. V Muri je do zdaj vodil mladinsko šolo, kjer smo se že lahko prepričali, da njegovo delo daje rezultate. Tekmovalne selekcije so veliko bolj uspešne, hkrati pa je Mura je postala privlačna za mlade, talentirane igralce. Verjamem, da smo z Robertom dobili pravo rešitev in nam bo s svojim znanjem pomagal pri doseganju ciljev, ki smo si jih zastavili v letošnji sezoni," je podpis pogodbe z Robertom Korenom pokomentiral predsednik kluba Robert Kuzmič, ki je ob tem še enkrat poudaril, da cilj kluba v sezoni 2023/24 ostaja uvrstitev v evropska tekmovanja.

"Klubu bi se rad zahvalil za zaupanje. Izziva se zelo veselim, motivacije mi ne primanjkuje. Vizija kluba je bila jasna vseskozi in se ne spreminja. To je vključitev domačih nogometašev v člansko ekipo, kjer dobijo priložnost in postopoma tudi čim večjo minutažo. Smo v prestopnem obdobju, prihodi in odhodi so stalnost v nogometu, tudi mi bomo aktivni na nogometni tržnici," pa je povedal Koren.

Po Jurišiću odhaja še Morris

 Darick Morris | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Darick Morris Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Že v sredo je iz Mure prišla novica, da klub po pol leta zapušča branilec Roko Jurišić, ki se seli k Osijeku na Hrvaško. V četrtek je prva ekipa sicer začela s pripravami na spomladanski del prvenstva. Obenem pa so še sporočili, da se po letu in pol od Fazanerije poslavlja tudi branilec Darick Kobie Morris. Bil je član prve enajsterice, za Muro je zbral 44 nastopov v vseh tekmovanjih, ob tem se je trikrat vpisal med strelce. Pol leta pred iztekom pogodbe zapušča klub in se seli na Kitajsko, kjer bo branil barve ekipe Meizhou Hakka.

Sportal Mariborčani predstavili tujo moč
Ne spreglejte