Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 8. 2022,
20.50

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Marcos Alonso Marc Cucurella Ademola Lookman Atalanta Josip Iličić nogometna tržnica poletni prestopni rok

Petek, 5. 8. 2022, 20.50

1 leto, 8 mesecev

NOGOMETNA TRŽNICA, 5. AVGUST

Chelsea kupil Španca za 63,5 milijona evrov. Atalanta se krepi, kaj bo z Iličićem?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Josip Iličić, Atalanta | Bo Josip Iličić nadaljeval kariero v Bergamu ali se bo do konca prestopnega roka preselil drugam?  | Foto Guliverimage

Bo Josip Iličić nadaljeval kariero v Bergamu ali se bo do konca prestopnega roka preselil drugam?

Foto: Guliverimage

Poletni prestopni rok poteka s polno paro. Chelsea je sklenil dogovor s Špancem Marcom Cucurello, Brighton pa bo bogatejši za 63,5 milijona evrov. Iz Londona bi se lahko k Barceloni preselil njegov starejši rojak Marcos Alonso. Novo okrepitev je predstavila Iličićeva Atalanta, ki v tej sezoni ne bo nastopila v Evropi.

Josip Iličić, Atalanta
Sportal Velika prelomnica v karieri Josipa Iličića

Italijanski nogometni prvoligaš Atalanta v tej sezoni ne bo nastopil v Evropi. Svoje vrste je okrepil z nigerijskim reprezentantom Ademolo Lookmanom, za katerega bo nekdanjemu klubu RB Leipzig odštel 15 milijonov evrov in nekaj dodatnih bonusov. Afričan je podpisal pogodbo do junija 2026 z možnostjo enoletnega podaljšanja.

Z Atalanto ima še vedno sklenjeno pogodbo dolgoletni zvezdnik slovenskega nogometa Josip Iličić, ki se pred začetkom nove sezone spogleduje s selitvijo k Bologni. Lookman bo okrepil konkurenco pri Atalanti na položaju krilnih napadalcev. V zadnji sezoni je kot posojen nogometaš rdečih bikov iz Leipziga, kjer si je delil slačilnico tudi s Kevinom Kamplom, igral na Otoku za Leicester City. Na 42 nastopih je prispeval osem zadetkov in pet podaj.

Po prihodu Lookmana je postalo jasno, da bo Atalanta Rusu Alekseju Mirančuku dovolila odhod na zdravniške preglede k Torinu, kjer bo igral kot posojen nogometaš z možnostjo odkupa.

Benteke k Rooneyju v ZDA

Belgijski nogometni reprezentant Christian Benteke, ki je zadnjih deset let preživel v elitni angleški ligi, se seli v ZDA. Napadalec, nazadnje je igral za Crystal Palace, se bo pridružil DC Unitedu, ekipi iz Washingtona, katere vodenje je prejšnji mesec prevzel Wayne Rooney. Benteke je podpisal dveletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno sezono.

"Christian je vrhunski igralec, ki je dolgo igral na najvišji ravni. Njegove izkušnje in sposobnost doseganja golov ter pomoči ekipi bodo neprecenljive. Za ekipo in zame je vznemirljivo, da smo ga dobili. Naredil bo ogromno," je nad 32-letno okrepitvijo navdušen Rooney.

Cucurella k Chelseaju, Alonso v Barcelono?

Barcelona bi lahko kmalu predstavila novo okrepitev. Katalonci, ki so se v tem prestopnem roku okrepili kot že dolgo ne, so po poročanju vedno dobro obveščenega italijanskega novinarja Fabrizia Romana zelo blizu sklenitvi dogovora z 31-letnim španskim reprezentantom Marcosom Alonsom, sicer dolgoletnim branilcem londonskega Chelseaja. Zadnjo besedo bo imel nemški strateg Thomas Tuchel.

Ker je Chelsea prejel pomembno okrepitev, za 63,5 milijona evrov je namreč kupil 24-letnega Španca Marca Cucurello (Brighton), se nogometna javnost nagiba k mnenju, da bo trener Chelseaja prižgal zeleno luč odhodu Alonsa.

Marc Cucurella je lani na Euru do 21 let v Sloveniji izpadel v polfinalu. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Marc Cucurella je lani na Euru do 21 let v Sloveniji izpadel v polfinalu. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Prestop Cucurella spada med deset največjih vseh časov, ko je govora o branilcih. V karieri je nastopal za Barcelono, Eibar, Getafe in Brighton, lani pa je nastopil tudi v Sloveniji na evropskem prvenstvu do 21 let. Z modrimi je sklenil šestletno pogodbo

Carney Chukwuemeka Anglija
Sportal Chelsea ujel največji biser angleškega nogometa, Sanches v PSG

 

Ne spreglejte