Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 9. 2020,
23.47

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,85

1

Natisni članek

Manchester United Manchester City Kalidou Koulibaly nogometna tržnica poletni prestopni rok

Sreda, 30. 9. 2020, 23.47

3 leta, 6 mesecev

Nogometna tržnica (30. september)

Konec v Sloveniji, zatišje pred viharjem pri najbogatejših?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,85

1

Josep Guardiola | Josep Guardiola je v nekaj letih pri Cityju za obrambne igralce in vratarje zapravil že več kot pol milijarde evrov. Noro. | Foto Reuters

Josep Guardiola je v nekaj letih pri Cityju za obrambne igralce in vratarje zapravil že več kot pol milijarde evrov. Noro.

Foto: Reuters

V Sloveniji se je končal poletni prestopni rok, ki se je zaradi koronavirusa premaknil globoko v jesen. Najbolj aktivni so bili Celjani, a bodo novice o zadnjih spremembah zagotovo v prihodnjih dneh še deževale iz slovenskih klubov. V zadnjem tednu so tudi v drugih evropskih državah, zato se napetost pred zaprtjem "trgovine" stopnjuje. Ne manjka novih govoric o odmevnih prestopih ...

23:41

Bayern še ni rekel zadnje?

20:42

Iz Italije v Francijo

16:14

Anglež se vrača na Otok

15:17

Maj Rorič v Celje

12:37

Iz Bayerna v Leeds

12:20

Mandžukić ne gre v Rusijo

12:06

Baum prevzema Schalke

12:02

West Ham želi Srba

11:49

Olimpija z novim vratarjem

11:45

Na posojo v Aston Villo

11:37

Če ste mogoče spregledali

10:28

Rüdiger ostaja?

10:19

Kot bi se delali norca ...

10:11

Dembele želi ostati

09:49

Spodrsljaj ali namig?

09:39

Dobro jutro ...

  • 23:50

    To je bilo vse za danes. Stiskajte pesti za Gorana Dragića v uvodni tekmi velikega finala lige NBA, v četrtek pa sledijo novi zapisi o dogajanju na pestri evropski tržnici. Lahko noč vsem! 

  • 23:41

    Bayern še ni rekel zadnje?

    Nogometna tržnica v sredo ni bila tako pestra, kakor bi pričakovali zaradi bližajočega se 5. oktobra, ko se bo za največje klube na svetu končal poletni prestopni rok. Govoric o prestopih, ki bi lahko do takrat polnili naslovnice, je ogromno. Nekaj svežih se je pojavilo tudi danes.

    Andrej Kramarić | Foto: Reuters Foto: Reuters

    Bayern München se je tako ogrel za hrvaškega napadalca Andreja Kramarića, nekdanjega Kekovega varovanca pri Rijeki, ki je na zadnji tekmi dvakrat zatresel mrežo evropskih prvakov (4:1). Bavarci se zanimajo tudi za Oblakovega soigralca Thomasa Lemarja. Francoz se v zadnji sezoni pri Atleticu ni naigral, znašel pa se je tudi na seznamu poletnih želja Kamplovega RB Leipziga.

    Po izpadu Benfice v kvalifikacijah za ligo prvakov bi lahko lizbonski velikan prodal tudi napadalca Carlosa Viniciusa, za katerega se po poročanju Football.London zanima Tottenham. Omenja se posoja Brazilca, nato pa bi Londončani lahko po koncu sezone kupili napadalca za okrog 40 milijonov evrov.

    Rafinha, Philippe Coutinho | Foto: Reuters Foto: Reuters

    Veliko je govoric tudi o usodi Rafinhe, ki ga novi trener Barcelone Ronald Koeman ni uvrstil med kandidate za četrtkovo prvenstveno tekmo. Bi lahko nadaljeval kariero pri Manchester Cityju? V obratno smer bi lahko šel mladi branilec Eric Garcia, za katerega se zelo zanimajo pri Barceloni. Na Camp Nouu bo v petek sicer kot nov igralec Barcelone predstavljen 19-letni Nizozemec Sergino Dest.

  • 20:42

    Iz Italije v Francijo

    Epizoda Lucasa Paquetaja z Milanom se je po dveh letih končala. 23-letni brazilski vezist je po 44 nastopih, enem zadetku in treh podajah zapustil Milan in serie A ter se preselil v Francijo, kjer je sklenil petletno pogodbo s klubom Olympique Lyonnais. Januarja 2019 se je Paqueta v Milano preselil za 39 milijonov evrov, francoski prvoligaš pa je zanj zdaj odštel 20 milijonov evrov.

  • 16:14

    Anglež se vrača na Otok

    V premier ligo se je iz bundeslige preselil nogometaš RB Leipziga Ademola Lookman. 22-letni nogometaš se je kot posojeni nogometaš preselil v vrste Fulhama. Angleški prvoligaš je zanj odštel dva milijona evrov. 

    Lookman je kariero začel pri Charltonu, leta 2017 pa se preselil k Evertonu, za katerega je zbral 48 nastopov v vseh tekmovanjih, preden je poskusil srečo v Evropi. Zdaj se je vrnil v Anglijo k Fulhamu, ki je izgubil uvodne tri tekme in je prikovan na dno angleškega prvenstva. 

  • 15:17

    Maj Rorič v Celje

    Slovenski nogometni prvak Celje je zadnji dan poletnega prestopnega roka izkoristil za prihod mladega zveznega igralca Maja Roriča. 20-letni Slovenec je prekinil sodelovanje z milanskim Interjem, ki se mu je pridružil leta 2016, a ni dočakal resnejše priložnosti v članski konkurenci. V zadnji sezoni je nabiral izkušnje na Slovaškem. Več tukaj.

    Maj Rorič | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

  • 12:37

    Iz Bayerna v Leeds

    Zdaj je že bolj kot ne jasno, da se bo Francoz Michaël Cuisance iz Bayerna preselil k Leeds Unitedu. Po nekaterih informacijah bo že danes opravil zdravniške preglede, sledil bo podpis petletne pogodbe. Vrednost prestopa ni znana, omenja se znesek med 20 in 30 milijoni evrov, Bavarci pa naj bi imeli možnost, da 21-letnega vezista, ki je lani poleti v München prišel iz Mönchengladbacha za 12 milijonov evrov, čez čas odkupijo nazaj.

     

  • 12:28

    Bosanski nogometaš Sead Kolašinac po letu 2017 zapušča Arsenal in se vrača v Nemčijo. Po Schalkeju bo zdaj branil barve Bayerja iz Leverkusna. Reprezentant BiH bo z lekarnarji podpisal petletno pogodbo, topničarji pa bodo prejeli 11 milijonov evrov in nekaj bonusov.

    Kolašinac je v treh sezonah za londonskega velikana zbral 104 nastope, dosegel pa je pet zadetkov.

    Sead Kolašinac Arsenal Chelsea | Foto: Reuters Foto: Reuters

  • 12:20

    Mandžukić ne gre v Rusijo

    Hrvaški zvezdnik Mario Mandžukić je bil tik pred tem, da podpiše pogodbo z moskovsko Lokomotivo, ki bu mu na leto prinesla 2,4 milijona evrov, a je posel v zadnjem trenutku propadel, saj so ga Rusi domnevno želeli ogoljufati, piše ruski novinar Nobel Arustajman, citirajo pa ga številni hrvaški mediji.

    Odvetniki Hrvata so tik pred podpisom pogodbe odkrili člen, da so Rusi hrvaškemu napadalcu želeli dajati plačo po tečaju 75 rubljev za en evro, kar bi nekdanjemu članu Bayerna in Juventusa na koncu na sezono naneslo veliko manj kot od obljubljenih 2,4 milijona evrov. En evro je namreč trenutno vreden skoraj 93 rubljev. Ko je Mandžukić to izvedel, je bil ogorčen, posel pa je padel v vodo, še piše ruski novinar.

  • 12:06

    Baum prevzema Schalke

    Selektor nemške selekcije do 20 let Manuel Baum bo novi trener Schalkeja, poročajo nemški mediji. Nekdanji trener Augsburga je že v Gelsenkrichnu, kjer ga čaka le še podpis pogodbe. Omenja se, da mu bo pri delu pomagal Brazilec Naldo, ki je kar 14 let igral v nemški bundesligi. Tri sezone tudi za Schalke.

  • 12:02

    West Ham želi Srba

    Italijanski mediji poročajo, da je West Ham trdno odločen svoje obrambne vrste zapolniti s Fiorentininim branilcem Nikolo Milenkovićem. Londončani Italijanom za Srba ponujajo 25 milijonov evrov, a zdi, da bodo Firenčani zahtevali še kakšen milijon več.

  • 11:49

    Olimpija z novim vratarjem

    Kot smo napovedali, je danes zadnji dan za slovenske klube, da še okrepijo svoje ekipe. Priložnost je izkoristila Olimpija in v svoje vrste pripeljala mladega vratarja Matevža Vidovška, ki je v zadnji sezoni igral za ciprsko ekipo Aiga Napa.

    Otrok Dravograda, ki se je v tujino podal leta 2016, ko je okrepil mladinske vrste Atalante, je z zmaji podpisal dveletno pogodbo. Več tukaj.

  • 11:45

    Na posojo v Aston Villo

    Član Chelseaja Ross Barkley bo eno sezono igral kot posojen nogometaš Aston Ville, sporoča ekipa iz Birminghama. Angleški reprezentant se je na Stamford Bridge preselil januarja 2018 iz Evertona, v treh sezonah pa je zbral več kot 80 nastopov in dosegel deset zadetkov.

  • 11:37

    Če ste mogoče spregledali

    Koper je v torek okrepil tudi Maks Barišić, ki je kanarčke zapustil leta 2013 in se preselil v Italijo. Po sedmih letih križarjenja po Apeninskem polotoku se desni bočni napadalec vrača domov. Več tukaj.

    Še nekdo se je vrnil domov, dobrodošel Maks Barišić 💛💙 #forzakoper

    Objavil/a FC Koper dne Torek, 29. september 2020
  • 10:28

    Rüdiger ostaja?

    Trener Chelseaja Frank Lampard je po izpadu iz angleškega ligaškega pokala - po streljanju enajstmetrovk je modre iz ligaškega pokala izločil Tottenham - dejal, da nimajo namena prodati branilca Antonia Rüdigerja.

    "Ne, v tem trenutku ne," je poudaril, a vprašanje je, kako se bo na vse skupaj odzval Nemec, ki niti približno ni več v prvem planu londonske ekipe. Na torkovi pokalni tekmi ga ni bilo niti na rezervni klopi. Nemec je že dalj časa velika želja PSG.

    Antonio Rüdiger | Foto: Reuters Foto: Reuters

  • 10:19

    Kot bi se delali norca ...

    Včeraj so Manchester United, ki je v tem poletju kupil le Donnyja van de Beeka iz Ajaxa in mu že krepko teče voda v grlo, povezovali z imeni, kot so Jadon SanchoEdinson Cavani, Luka Jović, Ousmane Dembele, Ismaila Sarr in Alex Telles, danes pa Sport 1 poroča, da se rdeči vragi zanimajo za otroka Arsenala Ainsleyja Maitlanda-Nilesa.

    Ne samo to, omenjeni medij poroča, da so dokumenti v 80 odstotkih že urejeni. Posel naj bi bil vreden okoli 20 milijonov plus bonusi. Navijači so navdušeni, United se več kot očitno igra z ognjem.

  • 10:11

    Dembele želi ostati

    Čeprav španski AS nikakor ni britanski The Sun, je z včerajšnjo zgodbo o selitvi Ousmaneja Dembeleja na Old Trafford spomnil nanj. Navijači Barcelone so že zagnali paniko, a brez potrebe, saj Francoz po poročanju nemškega Sky nima namena zapustiti Camp Noua.

    Hitronogi francoski napadalec, ki je imel v preteklosti veliko težav s poškodbami - v zadnjih dveh sezonah je odigral le 10 tekem -, je odločen končno pokazati, zakaj je Barcelona zanj leta 2017 odštela kar 138 milijonov evrov. 

    Ousmane Dembele | Foto: Reuters Foto: Reuters

  • 09:49

    Spodrsljaj ali namig?

    Mancherster City je v torek zvečer potrdil prihod Rubena Diasa, ki se je v Manchester iz Lizbone preselil za kar 68 milijonov evrov, ob tem pa naredil napako in pod Portugalčevo predstavitvijo pripel zavihek "vprašajte Kalidouja Koulibalyja".

    Nogometni navdušenci se sprašujejo, ali so se sinjemodri le zmotili - nogometaš Napolija je že dolgo želja Cityja - ali je le še vprašanje časa, kdaj se bo na Etihad preseli tudi senegalski branilec. Neapeljčani so pred dnevi sicer dejali, da bo robustni branilec skoraj zagotovo ostal v ekipi. Bomo videli.

  • 09:39

    Dobro jutro ...

    ... prijatelji nogometa. Mi smo spet tu, upamo, da ste pripravljeni na novo noro dogajanje na nogometni tržnici.

Kaj se je dogajalo včeraj:

Luka Krajnc
Sportal Še en nor nakup Cityja, pri Unitedu pripravljajo nekaj velikega

Do kdaj traja poletni prestopni rok?

30. september: Slovenija, Malta, Ukrajina
2. oktober: BiH
5. oktober: Španija, Nemčija, Francija, Italija, Turčija, Srbija, Avstrija, Grčija, Bolgarija, Poljska, Romunija, Slovaška, Danska, Anglija*
6. oktober: Portugalska
12. oktober: Švica
19. oktober: Hrvaška

*Angleški klubi iz premier league bodo lahko nadaljevali nakupovanje ali posojanje igralcev do 16. oktobra, a bodo lahko sklepali posle le z angleškimi klubi iz nižjih lig.

Trenutno najdražji nakupi v tem prestopnem roku:

nogometaš iz kluba v klub odškodnina
Kai Havertz Bayer Leverkusen Chelsea 80.000.000 evrov
Arthur Barcelona Juventus 72.000.000 evrov
Victor Osimhen Lille Napoli 70.000.000 evrov
Ruben Dias Benfica Manchester City 68.000.000 evrov
Miralem Pjanić Juventus Barcelona 60.000.000 evrov

Ekipe, ki so do zdaj za okrepitve zapravile največ:

klub vsota, zapravljena za okrepitve
Chelsea 247.200.000 evrov
Manchester City 156.800.000 evrov
Barcelona 103.000.000 evrov
Inter Milano 97.000.000 evrov
Tottenham 95.400.000 evrov
Ne spreglejte