Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 8. 2020,
21.10

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

2

Natisni članek

Antoine Griezmann Lionel Messi Lionel Messi nogometna tržnica

Petek, 28. 8. 2020, 21.10

3 leta, 7 mesecev

Nogometna tržnica (28. avgust)

Konec ugibanj, Messi "se je odločil", Chelsea se ne ustavlja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

2

Ponekod so se prvenstva že začela, drugje še ne, skupni imenovalec vseh pa je, da bodo imele ekipe še kar nekaj časa, da spremenijo in izboljšajo svoje zasedbe. Prestopi, govorice in druge zanimive novice iz nogometnega sveta na enem mestu ...

09:48

Messi: Vesel sem, da sem tukaj

20:40

United pripeljal dva mladeniča

19:55

CSKA kupil Nigerijca

18:10

Kurtić ima novega trenerja

16:33

Messi je izbral City

13:34

Uradno: Silva pri Chelseaju

13:00

Šved ostaja v Milanu

12:17

Iz Maribora v Bravo

12:13

Crystal Palace zapravljal

10:21

Bartomeu ponuja svojo glavo

09:57

Chelsea še ni zaključil

09:47

Mourinho in Costa spet skupaj?

09:43

Iz Rome v Inter

09:39

Lisjaki iščejo novega branilca

09:31

Je to sploh mogoče?

  • 09:48

    Messi: Vesel sem, da sem tukaj

    Sobotni dan začnimo s potegavščino, ki so jo zakuhali hekerji brazilski ekipi Cruzeiro. Računalniški mojstri so udrli na njihovo uradno klubsko stran in objavili novico, da je zvezdnik Barcelone Lionel Messi postal brazilskega prvoligaša.

    "Vesel sem, da sem tukaj. V čast mi je, da bom lahko del ekipe Endersona Moreire. Kmalu se vidimo. Komaj čakam, da zaigram na štadionu Mineirao," je v lažni novici dejal argentinski zvezdnik.

    Cruzeiro je hitro sporočil, da gre za lažno novico in da je bila njihova spletna stran tarča hekerjev. Njihov varnostni sistem je hitro spletno stran povrnil v prvotno stanje, novico pa so hitro izbrisali.

  • 20:40

    United pripeljal dva mladeniča

    Nogometaši Manchester Uniteda v letošnjem prestopnem roku še niso dobili odmevne okrepitve, so pa dobili dva mladca španska nogometaša, 16-letnega Marca Jurada in 17-letnega Alvara Fernandeza Carrerasa, so objavili britanski mediji.

    Oba sta že v Manchestru, kjer čakata na podpis pogodbe. Trenutno sta v karanteni, ki je zaradi novega koronavirusa obvezna za vse, ki v Veliko Britanijo pridejo iz Španije.

    Jurado, desni bočni branilec, prihaja iz Barcelone, zanj bo United plačal milijon in pol evrov odškodnine, levi bočni branilec Fernandez Carreras pa je bil do zdaj član Real Madrida, v Manchester pa bo prestopil kot prost igralec.

  • 19:55

    CSKA kupil Nigerijca

    Za drugi najdražji nakup dneva je poskrbel moskovski CSKA, ki je iz nizozemskega Heerenveena za 12 milijonov evrov pripeljal Nigerijca Chidera Ejukeja. Napadalec, ki lahko gra tudi na levem krilu napada, bo v Moskvi igral vsaj do leta 2024.

  • 18:34

    Znani številki obeh okrepitev

    Man City se je v tem poletju okrepil s Ferranom Torresom in Nathanom Akejem, danes pa jim je nadel še številki. Španec bo nosil številko 21, Nizozemec pa 6. Sinjemodri so za oba odšteli skoraj 70 milijonov evrov.

  • 18:10

    Kurtić ima novega trenerja

    Parma je predstavila novega trenerja. To je Fabio Liverani, ki je z novim delodajalcem podpisal dvoletno pogodbo. 44-letni strokovnjak je še v pretekli sezoni vodil Žana Majerja pri Lecceju, zdaj pa bo poveljeval še Jasminu Kurtiću.

    Liverani je zamenjal odpuščenega Roberta D’Averso.

  • 16:33

    Messi je izbral City

    Francoski L'Equipe skrbi, da na nogometni tržnici ni dolgčas. Francozi trdijo, da se je Lionel Messi že odločil, kje bo nadaljeval kariero, to pa vedo zato, ker je Leov oče Jorge obvestil PSG, da se njegov sin seli k Manchester Cityju.

    Francoski športni časnik še piše, da je športni direktor Leonardo stopil v stik z Messijevim očetom ter mu dejal, da se Parižani zanimajo za zvezdnikove storitve, Jorge pa mu je na to prijazno odgovoril, da je odločitev že padla.

    Kot kaže, se argentinski čarovnik res seli na Otok, kjer bo znova združil moči z Josepom Guardiolo.

  • 13:34

    Uradno: Silva pri Chelseaju

    Brazilski nogometaš Thiago Silva je danes tudi uradno podpisal pogodbo z angleškim Chelseajem. Potem ko so angleški mediji pred dnevi poročali, da sta obe strani dosegli dogovor o sodelovanju, pa je 35-letni obrambni igralec danes kot prost igralec podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za leto dni.

    "Izjemno vesel sem, da sem se pridružil Chelseaju in da bom v novi sezoni del moštva, ki ga vodi Frank Lampard. To je zame izjemna čast, komaj čakam, da se predstavim gledalcem na Stamford Bridgeu," je ob podpisu pogodbe dejal Južnoameričan, ki je v zadnjih osmih letih igral za francoski PSG, pred tem pa je bil član AC Milana, moskovskega Dinama in Fluminenseja.

    To je že peta okrepitev Cheseaja pred novo sezono. Pred njim so v klub iz zahodnega dela Londona prišli še Anglež Ben Chilwell, Nemec Timo Werner in Maročan Hakim Ziyech in Francoz Malang Sarr, vse glasnejše govorice pa so, da bo v kratkem modri dres oblekel tudi veliki up nemškega nogometa Kai Havertz. Njegov prestop iz Bayerja Leverkusen v Chelsea je ovrednoten na 100 milijonov evrov.

  • 13:00

    Šved ostaja v Milanu

    Po pisanju italijanskih medijev je razvpiti švedski nogometaš Zlatan Ibrahimović uskladil zadnje podrobnosti pred enoletnim podaljšanjem pogodbe z AC Milanom. Zasedba iz lombardijske prestolnice bo 38-letnemu Švedu za novo enoletno pogodbo odštela sedem milijonov evrov. Ibrakadabra bo v novi sezoni namesto dosedanje številke 21 imel številko 11.

    "Kot sem že pred časom dejal, se šele ogrevam," je danes na družabnem omrežju objavil Ibrahimović in pripel še svojo fotografijo med sproščanjem s pripisom: "Zatišje pred nevihto."

    Razvpiti švedski nogometaš, ki bo oktobra dopolnil 39 let, je v minuli sezoni za "rossonere" na 20 tekmah dosegel 11 golov. Na Apeninskem polotoku je igral še za Juvenus in Inter Milano, v svoji dolgoletni karieri pa še za Malmö, Ajax iz Amsterdama, Barcelono, PSG, Manchester United in Los Angeles Galaxy. Za švedsko izbrano vrsto je na 116 tekmah dosegel 62 golov.

    AC Milan je v minuli sezoni zasedel šesto mesto, nova sezona v serie A pa se bo začela 19. septembra.

  • 12:17

    Iz Maribora v Bravo

    Po Ninu Žuglju se iz Maribora v Ljubljano podaja tudi Rok Maher. Devetnajstletni vezist bo do konca sezone dres Brava nosil kot posojeni igralec Maribora, so zapisali na spletni strani ljubljanskega nogometnega kluba.

    Rok Maher | Foto: Nk Bravo Foto: Nk Bravo Korošec je v mlajših selekcijah Maribora redno zbiral prvenstvene nastope, minute in zadetke. Lani je v skrajšanem prvenstvu na 14 tekmah mladinske lige zabil pet golov. V Ljubljano se podaja v lov na svoje prve članske izkušnje z željo po naslednjem koraku v svoji nogometni karieri.

    "V letošnji sezoni bi rad Bravu pomagal do čim boljših rezultatov. To leto bo zagotovo imenitna priložnost za nabiranje izkušenj v članskem nogometu. Fantje so me dobro sprejeli, veliko obrazov pa poznam že od prej. Veselim se novih izzivov," je ob prihodu v slovensko prestolnico dejal Maher.

  • 12:13

    Crystal Palace zapravljal

    Dvaindvajsetletni napadalec Eberechi Eze je najnovejša okrepitev angleškega nogometnega kluba v premier league Crystal Palace.

    Londonska zasedba je mestnemu tekmecu QPR zanj odštela 19,5 milijona funtov oziroma 21,7 milijona evrov, je zapisala francoska tiskovna agencija afp. Eze je na 112 odigranih tekmah za QPR dosegel 20 golov, v minulih letih pa je bil član angleške reprezentance do 20 in 21 let.

    Gre za enega od najdražjih prestopov v zgodovini Crystal Palacea. Londonska ekipa je doslej rekordni znesek za nakup novega igralca izpeljala pred štirimi leti, ko je za belgijskega napadalca Christiana Bentekeja odštela 30 milijonov evrov.

  • 10:21

    Bartomeu ponuja svojo glavo

    Kot se je pričakovalo, v primeru Lionel Messi ni še prav nič dokončnega. V Barceloni ga ne bodo kar tako izpustili iz rok, po poročanju Guardiana je predsednik kluba Josep Bartomeu pripravljen zapustiti svoj stolček, če bi to Argentinca prepričalo, da ostane pri Blaugrani. Ob takem scenariju bi navijači Barcelone skakali od sreče.

  • 10:00

    Rennes ima novega napadalca

    Rennes je iz Amiensa pripeljal Serhouja Guirassyja in z njim sklenil petletno pogodbo. Francoski prvoligaš je za 24-letnega francoskega napadalca plačal 15 milijonov evrov. Guirassay je za četo Luke Elsnerja v pretekli sezoni v prvi francoski ligi zadel devet zadetkov, Amiens pa se je kljub temu preselil v drugo ligo. 

  • 09:57

    Chelsea še ni zaključil

    Chelsea je v tem poletju za  Hakima Ziyecha, Tima Wernerja, Bena Chilwella in Malanga Sarra že zapravila več kot 140 milijonov evrov, a pričakuje se, da bo pripeljal vsaj še tri nova imena.

    Vsi čakamo na uradno potrditev in prihod Kaia Havertza, ki bi lahko po bonusih modre stal 100 milijonov evrov, pred vrati Chelseaja je tudi izkušeni branilec Thiago Silva, po poročanju Evering Standard pa si želi trener Frank Lampard še novega vratarja. Zamenjavo za Willyja Caballera. Lastnik Chelseaja Roman Abramovič kaže, da še ni prestar za zapravljanje milijonov.

  • 09:47

    Mourinho in Costa spet skupaj?

    Kot smo že pisali. Pri Atleticu očitno na Diega Costo ne računajo več, zato ga ponujajo naokoli. Zanj se je po poročanju Mirrorja ogrel njegov nekdanji trener pri Chelseaju Jose Mourinho in ga želi zvabiti v Tottenham. Mourinho in Costa sta v sezoni 2014/15 Chelsea popeljala do naslova angleških prvakov.

     

  • 09:43

    Iz Rome v Inter

    Izkušeni 34-letni srbski nogometaš Aleksandar Kolarov je blizu prestopa k Interju. Po poročanju italijanskih medijev naj bi bilo že vse dogovorjeno. To bi bil za Srba še tretji italijanski klub. Pred tem je bil Lazia, po povratku iz Otoka pa je zadnja leta branil barve Rome.

  • 09:39

    Lisjaki iščejo novega branilca

    Leicester City po prodaji Bena Chilwella v Chelsea (52,5 milijona evrov) išče njegovo zamenjavo na levi strani obrambe. Na njegovi listi sta nogometaša Ajaxa in Atalante Nicolas Tagliafico in Robin Gosens. Oba naj bi lisjake stala med 40 in 45 milijoni evrov, a za zdaj tako visoke vsote niso pripravljeni plačati.

  • 09:35

    Juventus si želi Suareza

    Potem ko se je Juventus odpovedal uslugam Gonzala Higuaina in potem ko ga je zavrnil Edinson Cavani, so Torinčani potipali še napadalca Barcelone Luisa Suareza. Urugvajec ima na mizi ponudbo, za zdaj pa še ni jasno, kako se zvezdnik odločil. Omenjalo se je tudi odhod v ZDA k Inter Miamiju. 

  • 09:31

    Je to sploh mogoče?

    Predsednik Barcelone Josep Maria Bartomeu je takoj za zajtrk nasmejal nogometni svet. Po poročanju španskega časnika Marca ponuja svojega zvezdnika Antoineja Griezmanna. In to kar njegovemu Atleticu, v zameno pa si želi portugalskega čudežnega dečka Joao Felixa, ki se v Madridu ni znašel.

    Marca dodaja, da bi Atletico z veseljem sprejel odličnega Francoza, ni pa naklonjen prodaji Felixa. V posel bi raje vključil Thomasa Lemarja in Diega Costo, a Barcelona ni naklonjeni taki rešitvi.

    Grizi se je iz Atletica lani poleti k Barceloni preselil za 120 milijonov evrov, medtem ko je Portugalec Atletico stal še šest milijonov več. Benfici je odštel 126 milijonov evrov.

     

Do kdaj traja poletni prestopni rok?

30. september: Slovenija, Malta, Ukrajina
2. oktober: BiH
5. oktober: Španija, Nemčija, Francija, Italija, Turčija, Srbija, Avstrija, Grčija, Bolgarija, Poljska, Romunija, Slovaška, Danska
6. oktober: Portugalska
12. oktober: Švica
16. oktober: Anglija
19. oktober: Hrvaška

Kaj se je dogajalo včeraj?

Lionel Messi
Sportal Prvi glas Messijevega tabora, oglasil se je njegov oče

Bo Havertz prva zvezda tega prestopnega roka?

V tem poletnem roku smo videli že kar nekaj bogatih prestopov. Najdražji do zdaj je bil Brazilec Arthur, ki je bil pri rošadi z Miralemom Pjanićem ovrednoten na 72 milijonov evrov. Za drugi najdražji nakup tega poletja je poskrbel Napoli, ki je za Nigerijca Victorja Osimhena Lillu nakazal norih 70 milijonov evrov.

Oba bo čez nekaj dni presegel nemški biser Kai Havertz, ki se bo iz Bayerja preselil v Chelsea. Modri bodo zanj – vsaj tako se piše – plačali 80 milijonov evrov, cena pa se lahko z bonusi povzpne vse do 100 milijonov evrov.

Najdražji nakupi v tem prestopnem roku:

1. Arthur (Barcelona ---> Juventus): 72 milijonov evrov
2. Victor Osimhen (Lille ---> Napoli): 70 milijonov evrov
3. Miralem Pjanić (Juventus ---> Barcelona): 60 milijonov evrov
4. Alvaro Morata (Chelsea ---> Atletico Madrid): 56 milijonov evrov
5. Timo Werner (RB Leipzig ---> Chelsea): 53 milijonov evrov
6. Ben Chilwell (Leicester City --->Chelsea): 50,2 milijona evrov

Ne spreglejte