Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 8. 2023,
20.48

Osveženo pred

8 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39

Natisni članek

Rennes Manchester City Jeremy Doku Deivid Washington Chelsea poletni prestopni rok nogometna tržnica

Četrtek, 24. 8. 2023, 20.48

8 mesecev, 1 teden

Nogometna tržnica, 24. avgust

Man City kupil Belgijca za 65 milijonov evrov, neverjetna poteza Maltežanov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39
Borussia Dortmund Chelsea | Chelsea je v poletnem prestopnem roku znova zelo aktiven. | Foto Guliver Image

Chelsea je v poletnem prestopnem roku znova zelo aktiven.

Foto: Guliver Image

Belgijski nogometaš Jeremy Doku je novi član Manchester Cityja. Mediji na Otoku poročajo, da je Manchester francoskemu Rennesu za 21-letnega nogometaša odštel 65 milijonov evrov odškodnine. Chelsea je kljub temu, da je za okrepitve v zadnjih 15 mesecih porabil že približno milijardo evrov, igralskemu kadru dodal še mladega brazilskega napadalca Deivida Washingtona. Malteški prvoligaš Sirens je iz ganskega kluba Medeama naenkrat pripeljal kar devet igralcev.

Belgijec Jeremy Doku je s Cityjem podpisal petletno pogodbo in je po Mateu Kovačiću (prej Chelsea) in Jošku Gvardiolu (Leipzig) tretja letošnja okrepitev zasedbe zvezdniškega trenerja Pepa Guardiole. Doku naj bi v klubu zapolnil vrzel po odhodu Riyada Mahreza v Savdsko Arabijo.

"Zame je to velik dan. Tako osebno kot poklicno. Manchester City je najboljša ekipa na svetu. Da sem lahko del tega, je zame in za mojo družino nekaj prav posebnega," so v klubu ob prihodu povzeli mladega nogometaša.

Chelsea kupil še enega Brazilca

Osemnajstletni Deivid Washington, ki je s Chelseajem podpisal sedemletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za eno leto, je nazadnje igral za Santos v Braziliji, ki je zanj po podatkih Transfermarkta dobil 16 milijonov evrov. Kariero je začel pri Gremiu, leta 2016 prestopil k Santosu, v članski ekipi je debitiral aprila letos.

Washington pa ni edini mladenič iz Santosa, ki ga je poleti Chelsea zvabil v svoje vrste, pred njim se je na Otok preselil tudi 18-letni krilni nogometaš Angelo z 15 milijonov.

Sicer pa je Chelsea poleti veliko zapravljal, med drugimi je pripeljal Moisesa Caiceda (116 milijonov evrov), Romea Lavio (62,1), Christopherja Nkunkuja (60), Axla Disasija (45), Nicolasa Jacksona (37), Lesleyja Ugochukwuja (27) in Roberta Sancheza (23).

V kratkem bo po poročanju številnih medijev podpisal še pogodbo s srbskim vratarjem Đorđejem Petrovićem, ki bo iz New England Revolutiona prišel za približno 16 milijonov evrov.

Iz istega kluba pripeljali kar devet Gancev

Nogometni klub Sirens FC, ki na Malti nastopa v prvi ligi, se je odločil za nenavadno potezo pri okrepitvah. Klub je v svoje vrste privabil kar deveterico ganskih nogometašev, ki so doslej igrali za tamkajšnji Medeama SC. Novico so potrdili tudi v ganskem klubu, podrobnosti prestopa pa niso znane. Neuradno naj bi na Malto prišla po dva branilca in vezna nogometaša ter kar peterica napadalcev, piše nemška tiskovna agencija.

Mediji na otoku pa pišejo o unikumu. A kot kaže, so pri Sirensu izkoristili pred nekaj tedni potrjeni pravilnik, ki klubom dovoljuje zaposlitev do 16 tujih nogometašev, pri čemer jih lahko 14 dejansko igra za klub, preostala dva pa mora ekipa posoditi komu drugemu.

Trojica novincev iz Gane, Medeama je osvojila naslov prvaka, bo posojena tekmecu v ligi, šesterica pa bo podpisala pogodbo z novim klubom. Vsi na Malti že trenirajo.

Ne spreglejte