Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 9. 2020,
22.44

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,67

Natisni članek

Borja Valero Sergio Reguilon Tottenham Dele Alli Memphis Depay Ronald Koeman poletni prestopni rok nogometna tržnica

Sreda, 16. 9. 2020, 22.44

3 leta, 7 mesecev

Nogometna tržnica (16. september)

Messi se je "vrnil" v slogu, Bale vse bližje povratku v London

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,67
Lionel Messi | Lionel Messi je zabil prvi gol za Barcelono, odkar je pred tedni naznanil, da jo želi zapustiti, a si potem premislil. | Foto Reuters

Lionel Messi je zabil prvi gol za Barcelono, odkar je pred tedni naznanil, da jo želi zapustiti, a si potem premislil.

Foto: Reuters

Za nami je še en dan na poletni nogometni tržnici, ki ni prinesel bombastičnega prestopa, a je nakazal, da se kakšen lahko zgodi kaj kmalu. Pestro je predvsem na relaciji med Real in Tottenhamom, h kateremu utegne iz Madrida priti Gareth Bale. Iz Barcelone prihaja vest o prvem golu Lionela Messija, odkar se je "vrnil" in preklical svoj odhod.

22:44

To je to za danes

21:09

Messi se je vrnil v slogu

19:21

Mourinho v svojem slogu

17:26

Iz Rome v Leicester City?

16:13

Podrobnosti posla za Bala

15:56

Velik nakup Kölna

15:47

Od Iličića k Zajcu

13:31

Villarreal kupil Ekvadorca

13:15

Inter kupil Švicarja

13:09

Povratnik razveselil Firence

12:57

Španec zapušča Real, a ...

11:48

Cirkus pri Barceloni

11:38

Aston Villa predstavlja ...

11:08

Na posojo v Španijo

11:06

Ostaja zvest Eintrachtu

11:02

Tottenham ponuja Allija

10:57

Gabonec bo obogatel

10:47

Poljak novi oven

10:33

Arteta dela čistko

10:14

Najprej morajo koga prodati

10:13

Dober dan!

  • 13:30

    Suarez pred vrati Atletica

    Španski Mundo Derportivo poroča, da sta Luis Suarez in Atletico blizu dogovora. Barcelona za zadnje leto pogodbe Urugvajcu ponuja sedem milijonov evrov, kar pomeni, da bi ga Madridčani dobili brezplačno. V istem stavku se omenja tudi Alvaro Morata, ki bi se lahko vrnil nazaj k Juventusu. Vse skupaj se govori tako glasno, da se zagotovo nekaj dogaja. Bomo videli.

  • 22:44

    To je to za danes

    Počasi se za danes poslavljamo. Kakšnega bombastičnega prestopa nismo dočakali, a se to utegne spremeniti že kmalu, zato vas jutri spet vabimo v našo družbo, do takrat pa - lahko noč!

  • 21:09

    Messi se je vrnil v slogu

    Ni ravno prestopna novica, a glede na to, da je bil Lionel Messi glavni akter letošnje poletne nogometne tržnice, potem ko je naznanil, da želi oditi v Barcelono, pa si potem premislil in ostal, je zagotovo pomembna.

    Sloviti Argentinec je namreč prvič, odkar se je "vrnil" v Barcelono in preklical svojo željo po odhodu, zabil gol. Za Barcelono je sicer zaigral že pred petimi dnevi na prijateljski tekmi proti nižjeligašu Gimnasticu ob zmagi s 3:1, ko je nastopil v prvem polčasu, a takrat ni zadel. Danes je zaigral še na prijateljski tekmi proti Gironi, tudi ta se je končala z zmago Barcelone s 3:1, in prispeval dva gola. Enega v zadnji minuti prvega polčasa za 2:0, drugega pa na začetku drugega dela igre, ko je postavil končni izid. Mojstrovina je bila predvsem njegov prvi gol. Oglejte si ga. Ni kaj, Leo se je vrnil v slogu.

     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

    GOLAZO 🚀 @leomessi

    A post shared by FC Barcelona (@fcbarcelona) on

  • 19:21

    Mourinho v svojem slogu

    Glede zveneče okrepitve, ki se mu obeta pri Tottenhamu, Garetha Bala, se je oglasil tudi njegov trener Jose Mourinho. "Je igralec Reala, tako da o njem ne bom govoril. O igralcih drugega kluba ne želim govoriti," je v svojem slogu povedal sloviti Portugalec, a medtem z Otoka prihajajo vse jasnejši signali, da je posel tik pred sklenitvijo. Valižan, ki ima z Madridčani še dveletno pogodbo, naj bi se v London preselil kot posojen nogometaš Reala.

    Jose Mourinho | Foto: Reuters Foto: Reuters

  • 17:26

    Iz Rome v Leicester City?

    Italijanski mediji pišejo, da je angleški Leicester City blizu potrditve okrepitve, ki bo prišla iz Rima. Roma naj bi 23-letnega turškega krilnega napadalca Cengiza Underja, za katerega je leta 2017 Basaksehirju plačala 14 milijonov evrov odškodnine, v Leicester posodila do konca sezone, potem pa ga prodala za 25 milijonov evrov. Under, sicer turški reprezentant, je za Romo do zdaj odigral 88 tekem, zabil 17 golov in prispeval 12 asistenc. Cengiz Under | Foto: Reuters Foto: Reuters

     

  • 16:13

    Podrobnosti posla za Bala

    Pisali smo že o tem, da je Gareth Bale zelo blizu prestopa iz Reala v londonski Tottenham, zdaj pa so na dan prišle podrobnosti posla, v katerem bi se iz Madrida vrnil nazaj v London, kjer je pred kar 101 milijonov evrov vrednim prestopom leta 2013 igral. Potem je bil danes 31-letni valižanski krilni napadalec zelo pomemben člen Reala, za katerega do zdaj v 251 nastopih zabil 105 golov in prispeval še 68 asistenc, se z njim štirikrat razveselil zmage v ligi prvakov, a v zadnji sezoni padel v nemilost trenerja Zinedina Zidana.

    Gareth Bale | Foto: Reuters Foto: Reuters

    Bale naj bi v Tottenham prišel kot posojen nogometaš Reala, torej brez odškodnine, a naj bi se Londončani strinjali, da bodo prevzeli celotno breme njegove bajne plače, ki jo dobiva v Madridu, znese pa kar 650 tisoč evrov na teden! Z Realom ima pogodbo sicer do leta 2022.

    Bale je za Tottenham med letoma 2007 in 2013 odigral 203 tekme, zabil 56 golov in zbral še 58 asistenc. Ne bo pa izkušeni reprezentant Walesa edini nogometaš Reala, ki bo pristal pri Joseju Mourinhu v Tottenhamu.

    Sergio Reguilon | Foto: Reuters Foto: Reuters
    Zelo blizu podpisa pogodbe z Londončani naj bi bil še en nogometaš Reala, za katerega so se prav tako zanimali pri Manchester Unitedu, in sicer mladi bočni branilec Sergio Reguilon, ki je v prejšnji sezoni kot posojen nogometaš Reala navdušil v Sevilli.

    Tega 23-letnika, ki se je prebil tudi do članske reprezentance, naj bi pri Realu v Tottenham posodili za eno sezono z možnostjo odkupa in vrnitve nazaj v Madrid. Prav to naj bi bil pogoj, ki ga niso sprejeli pri Manchester Unitedu, zato se je prihodnost Reguilona zdaj usmerila proti Londonu.

  • 15:56

    Velik nakup Kölna

    Okrepil se je tudi nemški prvoligaš Köln in v svoje vrste za sedem milijonov evrov pripeljal slovaškega ofenzivnega vezista Ondreja Dudo, za katerega je berlinski Herthi odštel sedem milijonov evrov. To je tretji najdražji prestop v zgodovini Kölna, v katerem sta pred leti globok pečat pustila nekdanja slovenska nogometaša Milivoje Novaković in Mišo Brečko.

    Duda, nekdanji nogometaš Košic, varšavske Legie, Norwicha in berlinske Herthe, je do zdaj v prvi nemški ligi odigral 59 tekem, zabil 12 golov in prispeval sedem asistenc.

  • 15:47

    Od Iličića k Zajcu

    Italijanski prvoligaš Genoa, h kateri je pred dnevi prišel slovenski reprezentant Gorazd Zajc, je danes dobil novi okrepitvi.

    V Genovo se seli mladi, 21-letni vezist Atalante, pri kateri si garderobo deli z Josipom Iličićem, Filippo Melegoni, ki bo imel do konca sezone status posojenega nogometaša Atalante.

    Precej več izkušenj z igranjem na najvišji ravni pa ima 31-letni hrvaški vezist Milan Badelj, prav tako najnovejša okrepitev Genoe, ki pa je z njo podpisal triletno pogodbo.

    Badelj v Genovo prihaja iz Lazia, v prejšnji sezoni pa je imel status posojenega nogometaša pri Fiorentini. Hrvaški reprezentant, ki je na svetovnem prvenstvu leta 2018 v Rusiji Hrvatom pomagal do srebra, je v Italiji že šest let. Za Fiorentino in Lazio je do zdaj v prvi italijanski ligi odigral 153 tekem in zabil osem golov.

    Milan Badelj | Foto: Reuters Foto: Reuters

  • 13:31

    Villarreal kupil Ekvadorca

    Rumena podmornica je pripeljala drago okrepitev. Iz Watforda se v špansko la ligo seli 22-letni ekvadorski reprezentant Pervis Estupinan. Levi bočni branilec je zavrnil ponudbo Brightona, ki mu je za zvestobo ponujal še več denarja kot Villarreal, a se je Južnoameričan vseeno odločil za nadaljevanje kariere v Španiji, kjer bo z zasedbo, ki jo vodi Unai Emery, igral tudi v Evropi.

    Watfordu se je pridružil leta 2016, nato pa ga je angleški klub posojal španskim klubom. Najprej je igral za Granado, nato Almerio, po Mallorci pa je v prejšnji sezoni nosil dres Osasune. Zdaj bo okusil še čar igranja v dresu Villarreala, Watford pa bo bogatejši za 15 milijonov evrov.

  • 13:15

    Inter kupil Švicarja

    Milanski Inter se je odločil za nakup mladega Švicarja srbskih korenin Dariana Malesa. Prihaja iz kluba Luzern, rojen je leta 2001, z Interjem pa je sklenil petletno pogodbo.

    Mladi švicarski reprezentant naj bi sprva nabiral izkušnje v serie A kot posojen igralec milanskega velikana pri Genoi, kjer bi lahko sodeloval z dvema slovenskima legionarjema, Miho Zajcem in Rokom Vodiškom. Inter je Luzernu za prihod 19-letnega napadalca nakazal štiri milijone evrov.

  • 13:09

    Povratnik razveselil Firence

    Fiorentina se je okrepila z znancem iz Španije. Izkušeni zvezni igralec Borja Valero, ki pri 35 letih še zdaleč ne namerava reči zadnje v serie A, se po treh sezonah pri Interju vrača v Toskano.

    V času, ko si je delil slačilnico s kapetanom Samirjem Handanovićem, je vknjižil 100 nastopov in se podpisal pod pet zadetkov. Pogodba s črno-modrimi mu je potekla, tako da se med vijolice, za katere je nastopal med letoma 2012 in 2017 ter zbral 212 nastopov, vrača kot prost igralec. Pri Fiorentini bo nosil dres z igralno številko 6.

  • 12:57

    Španec zapušča Real, a ...

    Španski branilec Sergio Reguilon, ki je v prejšnji sezoni kot posojen levi bočni branilec navduševal pri Sevilli in z njo osvojil ligo Europa, se očitno seli na Otok. Vse več je španskih in otoških medijev, ki namigujejo, da bo 23-letni Španec v kratkem predstavljen kot nogometaš Tottenhama. Madridski in londonski klub naj bi dosegla dogovor, po katerem bo angleški prvoligaš belim baletnikom plačal okrog 35 milijonov evrov, v pogodbi pa je tudi zapisano, da ima Real v prihodnjih dveh sezonah pravico do povratnega odkupa, a za malce višji znesek, nekje med 35 in 45 milijoni evrov.

    Zaradi tega dodatka v pogodbi je posel glede nakupa Reguilona z Realom zavrnil Manchester United. Pri Tottenhamu bi lahko to poletje močno okrepili levo igralno stran, saj je v igri za prihod k moštvu, ki ga vodi Jose Mourinho, še en nogometaš Reala, hitronogi, a tudi zelo drag Valižan Gareth Bale.

  • 11:48

    Cirkus pri Barceloni

    Komu verjeti? Očitno nikomur. Imamo nov cirkuški preobrat. Še bolj kot Lionel Messi je za nekdanjega Barceloninega igralca veljal Luis Suarez, a po bizarno propadlem prestopu k Juventusu - Urugvajec naj ne bi šel na test za pridobitev italijanskega državljanstva - vse kaže, da bo napadalec po vseh burleskah ostal v ekipi.

    Suarez je Barceloni močno otežil zadeve, saj želi celotno plačo zadnjega leta pogodbe, ob vsem tem pa za njegov obstanek v ekipi navija tudi njegov prijatelj Messi, poroča španski AS.

    Saurez sicer odlično trenira, kar je opazil tudi trener Ronald Koeman, ki naj bi Urugvajcu že dejal, da bo nanj resno računal, če ostane v ekipi.

  • 11:38

    Aston Villa predstavlja ...

    ... novega vratarja Emiliana Martineza. Argentinski čuvaj mreže je bil kar deset let član Arsenala, a za topničarje zbral zgolj in samo 38 nastopov.

    V tem poletju je prišel čas za selitev, Villa je Londončanom plačala malo manj kot 22 milijonov evrov. Martinez je podpisal štiriletno pogodbo.

  • 11:08

    Na posojo v Španijo

    Tukaj je še en Japonec. Član Newcastla Jošinori Muto odhaja na enoletno posojo k španskemu Eibarju.

  • 11:06

    Ostaja zvest Eintrachtu

    Japonski napadalec Daiči Kamada se je z Eintrachtom dogovoril za novo pogodbo. V Frankfurtu bo igral vsaj do poletja 2023.

  • 11:02

    Tottenham ponuja Allija

    V torek zvečer je zastopnik Garetha Bala priznal, da njegov varovanec še vedno ljubi Tottenham in da je ravno londonska ekipa tista, kjer želi nadaljevati kariero. Spursi naj bi po poročanju britanskega Telegrapha v zameno galaktikom ponujali še Deleja Allija, ki pod vodstvom Joseja Mourinha nima več prihodnost. Portugalec je angleškemu zvezdniku dejal, da je lenuh, ta pa mu je to zameril. Spor se za zdaj zdi nerešljiv.

  • 10:57

    Gabonec bo obogatel

    Čeprav se govori, da je Pierre-Emerick Aubameyang z Arsenalom podaljšal zgolj in samo zaradi trenerja Mikela Artete, je treba zapisati, da je bil ob njegovi odločitvi velik dejavnik tudi denar, ki ga bo prejemal vse do leta 2024. Na leto bo dobil blizu 20 milijonov evrov, kar ga po poročanju The Times uvršča na prvo mesto najbolje plačanih igralcev v ligi. Treba je priznati, da je Gaboncu padla sekira v med, sploh če vemo, da ima napadalec že 31 let.

    Arsenal Aubameyang | Foto: Reuters Foto: Reuters

  • 10:47

    Poljak novi oven

    Angleški drugoligaš Derby County je v svoje vrste zvabil krilnega napadalca Kamila Jozwiaka. 22-letni Poljak je z ovni sklenil štiriletno pogodbo, Lech iz Poznanja pa bo svoj bančni račun napolnil s 4,3 milijona evrov.

  • 10:33

    Arteta dela čistko

    Pri Arsenalu je s prihodom trenerja Mikela Artete zavel nov veter. Vajenec Pepa Guardiole je topničarje na hitro popeljal do dveh lovorik, zdaj pa še uspešno kadruje. O podaljšanju pogodbe je prepričal najboljšega strelca pretekle sezone v premier league Pierra-Emericka Aubameyanga, zdaj pa se želi znebiti še odvečnega balasta oziroma, kot rečejo Angleži, mrtvega lesa. Pod to rubriko spadajo Sead Kolašinac, Matteo Guendouzi in Lucas Torreira, poroča Mirror.

    Bosanec bi lahko odšel v West Ham, Guendouzi v Španijo, Torreira pa v Italijo. Veliko se v zadnjem času govori tudi o Hectorju Bellerinu, ki ga povezujejo s PSG, a Londončani se mu ne nameravajo odpovedati.

    Mikel Arteta | Foto: Reuters Foto: Reuters

     

  • 10:14

    Najprej morajo koga prodati

    Trener Barcelone Ronald Koeman je potrdil besede predsednika Lyona, ki je dejal, da Barcelona nima 30 milijonov evrov za nakup Memphisa Depaya. Pisalo se je, da je Depay že član katalonskega giganta, a Lyon očitno res ni prejel nobene ponudbe. "Najprej moramo koga prodati, da se bomo lahko pogovarjali o novih okrepitvah," je dejal nizozemski strokovnjak.

    Dodatne težave za Barcelono pomeni tudi propadli prestop Luisa Suareza v Juventus, še vedno se čaka tudi na odhod Artura Vidala v Inter. Milančani se ne morejo znebiti Diega Godina, zato so se ohladiti tudi pogovori z Vidalom. Ni kaj, pri Barceloni ni dolgčas.

  • 10:13

    Dober dan!

    Pozdravljeni, ljubitelji nogometa. Mi smo spet za tipkovnico, pred nami je nov zanimiv dan. Začeli bomo kar pri Barceloni, kjer že več tednov ni niti malo dolgčas.

Kaj se je dogajalo včeraj:

Pierre-Emerick Aubameyang
Sportal Navijači Arsenala slavijo, Suarezov prestop padel v vodo

Do kdaj traja poletni prestopni rok?

 30. september: Slovenija, Malta, Ukrajina
 2. oktober: BiH
 5. oktober: Španija, Nemčija, Francija, Italija, Turčija, Srbija, Avstrija, Grčija, Bolgarija, Poljska, Romunija, Slovaška, Danska
 6. oktober: Portugalska
 12. oktober: Švica
 16. oktober: Anglija
 19. oktober: Hrvaška

Trenutno najdražji nakupi v tem prestopnem roku:

nogometaš iz kluba v klub odškodnina
Kai Havertz Bayer Leverkusen Chelsea 80.000.000 evrov
Arthur Barcelona Juventus 72.000.000 evrov
Victor Osimhen Lille Napoli 70.000.000 evrov
Miralem Pjanić Juventus Barcelona 60.000.000 evrov
Alvaro Morata Chelsea Atletico Madrid 56.000.000 evrov

Ekipe, ki so do zdaj za okrepitve zapravile največ:

klub vsota, zapravljena za okrepitve
Chelsea 223.200.000 evrov
Barcelona 103.000.000 evrov
Inter Milano 86.500.000 evrov
Benfica 80.000.000 evrov
Man City 78.800.000 evrov
Ne spreglejte