Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 9. 2020,
22.50

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,63

6

Natisni članek

Miralem Pjanić Jack Grealish Andres Vombergar Arturo Vidal Barcelona Real Madrid Lautaro Martinez Lionel Messi Lionel Messi poletni prestopni rok nogometna tržnica

Torek, 15. 9. 2020, 22.50

3 leta, 7 mesecev

Nogometna tržnica (15. september)

Navijači Arsenala slavijo, Suarezov prestop padel v vodo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,63

6

Pierre-Emerick Aubameyang | Gabonec Pierre-Emerick Aubameyang je podaljšal pogodbo z angleškim Arsenalom do leta 2023. | Foto Reuters

Gabonec Pierre-Emerick Aubameyang je podaljšal pogodbo z angleškim Arsenalom do leta 2023.

Foto: Reuters

Za nami je tudi torkovo dogajanje na nogometni tržnici. Veliko se ponovno dogaja pri Barceloni, ki po besedah predsednika Lyona "šteje kovance" za podpis pogodbe z Memphisom Depayem, Luis Suarez pa po velikem preobratu kariere ne bo nadaljeval v Torinu. Veliko boljše razpoloženje je pri Arsenalu. V ekipi so še za dodatne tri sezone zadržali napadalca Pierra-Emericka Aubameyanga.

22:51

Lahko noč!

22:16

Posel padel v vodo

21:49

Finančne težave Barcelone?

21:27

Bale še vedno ljubi Tottenham

20:52

Švedski napadalec v Köln

20:41

Ivanović se je vrnil na Otok

18:39

Hertha ima novega napadalca

18:03

Vesela novica za Arsenal

17:42

Uradno: Muriqi v Laziu

17:20

Schalke ujel Portugalca

15:07

Mandžukić v Turčijo?

14:58

Pjanić poziral z novim dresom

13:47

Angleški najstnik pri Bayernu?

13:45

27 milijonov za Belgijca

13:38

Vombergar tudi uradno

13:29

Argentinec v solzah odšel

13:28

Beli baletnik zavrnil Katarce

13:19

Grealish podaljšal za pet let

12:40

Jović v Inter, Martinez v Real

12:21

Džeko k Juvetu, Milik v Rim?

11:56

Mendy in Giroud?

11:48

Javi Martinez v Baskijo?

10:43

Ga bodo predstavili že danes?

10:16

Ni več šala ...

10:06

Bartomeuja je veliko v hlačah

10:00

Vidal že na poti v Milano

09:56

Dobro jutro!

  • 22:51

    Lahko noč!

    To je to za danes. Bil je dolg in zanimiv dan, dogajalo se je marsikaj, verjamemo, da bo tako tudi jutri. V akcijo se vrnemo že v dopoldanskih urah. Lep nogometni pozdrav in mirno noč.

  • 22:16

    Posel padel v vodo

    Nov preobrat v nogometnem svetu. Juventus in Barcelonin napadalec Luis Suarez naj bi se že o vsem dogovorila, mediji so že pisali o njegovi plači in dolžini pogodbe, a kot poroča katalonski radio, je prestop padel v vodo.

    Ker Urugvajec pred iztekom roka za prijavo ekipe za ligo prvakov ne more dobiti italijanskega državljanstva (lahko bi dal prošnjo, ker je njegova žena italijanska državljanka, op. p.), so se pogovori končali, Suarez pa za zdaj ostaja pri Barceloni.

    Juventus je hitro našel novo tarčo. To ni nihče drug kot napadalec Rome Edin Džeko.

    Luis Suarez | Foto: Reuters Foto: Reuters

  • 21:49

    Finančne težave Barcelone?

    Predsednik francoskega nogometnega kluba Lyon Jean-Michel Aulas je na Twitterju zapisal, da si Barcelona ne more privoščiti nizozemskega zvezdnika Memphisa Depaya, in tako zanikal navedbe nizozemskega časnika De Telegraaf, ki je trdil, da je posel že sklenjen.

    "Predsednik Barcelone mi je v nedeljo dejal, da klub trpi zaradi pandemije covid-19 in da niso bili sposobni oddati konkretne ponudbe," je Aulas zapisal na Twitterju.

  • 21:27

    Bale še vedno ljubi Tottenham

    To, da si Gareth Bale želi zapustiti Real, ni več novica, novica pa je, da se Valižan želi vrniti v Tottenham. Kako vemo? To je za BBC priznal njegov zastopnik Jonathon Barnett. "Gareth še vedno ljubi Tottenham. To je okolje, kjer želi biti. Pogovori potekajo," je dejal. 

    Bale je pred odhodom v Real šest sezon igral za Tottenham. Zbral je več kot 200 nastopov in dosegel več kot 50 zadetkov. Leta 2013 je na vrata potrkal beli balet in Londončanom za hitronogega napadalca odšel takrat rekordnih 100 milijonov evrov.

  • 20:52

    Švedski napadalec v Köln

    Köln je v Hertho prodal Jhona Cordobo, za 6,5 milijona evrov pa pripeljal Sebastiana Anderssona. Zdaj že nekdanji član Uniona iz Berlina je s kozlički sklenil triletno pogodbo.

  • 20:41

    Ivanović se je vrnil na Otok

    Znani srbski obrambni nogometaš Branislav Ivanović se je vrnil na Otok. Dolgoletni nosilec igre londonskega Chelseaja bo po treh letih in pol igranja pri ruskem Zenitu iz Sankt Peterburga kot prost igralec oblekel dres angleškega kluba v premier league West Bromwich Albiona, ki ga vodi nekdanji hrvaški selektor Slaven Bilić.

    "Premier league je najboljša na svetu in izjemno vesel sem, da bom spet zaigral v njej. Pripravljen sem na velik izziv," je med drugim dejal izkušeni obrambni igralec, ki je v dresu Chelseaja med letoma 2008 in 2017 trikrat slavil v elitnem angleškem ligaškem tekmovanju ter osvojil evropsko ligo prvakov v sezoni 2011/12.

  • 18:39

    Hertha ima novega napadalca

    Iz Nemčije prihaja vest o še enem nič kaj poceni nakupu. Berlinska Hertha je za 15 milijonov evrov kupila napadalca Kölna Jhona Cordobo. Kolumbijec, ki je z Berlinčani podpisal štiriletno pogodbo, je v treh sezonah pri Kölnu odigral 86 tekem in dosegel 37 zadetkov. 

  • 18:03

    Vesela novica za Arsenal

    Navijači Arsenala imajo razlog za veselje. Napadalec Pierre-Emerick Aubameyang je podpisal novo triletno pogodbo.

    "Podaljšanje pogodbe ni bilo nikoli pod vprašajem. Verjamem v Arsenal, skupaj lahko dosežemo velike stvari. Zgradili smo odlično ekipo, vem, da najboljše šele prihaja," je ob podpisu nove pogodbe za spletno stran topničarjev dejal 31-letni Gabonec, ki je v izjemni strelski formi.

  • 17:42

    Uradno: Muriqi v Laziu

    Zdaj je tudi uradno. Rimski Lazio je predstavil napadalca Vedata Muriqija, ki ga je za 17,5 milijona evrov pripeljal iz Fenerbahčeja. Reprezentant kosovske reprezentance je v zadnji sezoni v Istanbulu na 36 tekmah dosegel 17 zadetkov. Dodajmo, da mediji radi zapišejo, da bo Muriqi prvi nogometaš Kosova, ki bo zaigral v elitni ligi prvakov.

  • 17:20

    Schalke ujel Portugalca

    Nemški nogometni prvoligaš Schalke je na svoji spletni strani sporočil, da bo portugalski napadalec Goncalo Paciencio v prihodnji sezoni igral v Gelsenkirchnu. Portugalec je v preteklih dveh letih igral za Eintracht iz Frankfurta, na skupno 34 odigranih tekmah v bundesligi pa dosegel deset golov in pet podaj.

    Šestindvajsetletni Portugalec bo v Gelsenkirchnu igral kot posojen igralec, moštvo iz Porurja pa ima tudi pravico, da ga po koncu sezone 2020/21 odkupi.

  • 15:40

    Še en Hrvat pri Iličiću?

    Z Josipom Iličićem pri Atalanti že igra en hrvaški nogometaš, in sicer Mario Pašalić, zdaj pa naj bi bil blizu Bergama še en hrvaški nogometaš. Josip Brekalo, 22-letni krilni napadalec Wolfsburga, naj bi se pogovarjal z Atalanto in bil zelo zainteresiran za odhod h klubu, ki je bil hit prejšnje evropske sezone, a se zatika pri pogojih, pod katerimi bi v Bergamo prišel. Nemci menda vztrajajo pri 20 milijonih evrih odškodnine, medtem ko naj bi se Italijani nagibali k temu, da si Brekala za eno sezono najprej izposodijo, potem pa ga odkupijo čez eno leto, če bodo to želeli.

  • 15:07

    Mandžukić v Turčijo?

    Nekdanji zvezdnik Juventusa, Atletico Madrida in Bayerna Münchna Mario Mandžukić je od julija letos, ko je po vsega pol leta zapustil katarski Al Duhail, še vedno brez kluba. Izkušeni, 34-letni napadalec, ki je s Hrvaško leta 2018 osvojil naslov svetovnega podprvaka, je še vedno zelo zaželen na evropski nogometni tržnici.

    V zadnjih dneh so strelca 33 golov za reprezentanco Hrvaške, za katero ne igra več, povezovali z moskovsko Lokomotivo, pri kateri bi moči združil s še enim nekdanjim dolgoletnim hrvaškim reprezentantom Vedranom Ćorluko, a naj bi se zdaj zgodil zasuk. Po novem naj bi bil evropski prvak z Bayernom iz leta 2013 zelo blizu selitve v Turčijo. Zelo si ga želijo pri zdaj že nekdanjem klubu slovenskega reprezentanta Mihe Zajca Fenerbahčeju.

    mandžukić mario | Foto: Reuters Foto: Reuters

  • 14:58

    Pjanić poziral z novim dresom

    Barcelona je dogovor z Miralemom Pjanićem, izkušenim zvezdnikom iz Bosne in Hergovine, sklenila že pred tedni, danes pa ga je še uradno predstavila javnosti. Zdaj že nekdanji zvezni igralec Juventusa bo pri katalonskem velikanu nosil dres z igralno številko 8.

    V prejšnji sezoni jo je nosil Brazilec Arthur Melo, v preteklosti pa nekatera zelo znamenita imena, kot so Bolgar Hristo Stoičkov, Nizozemec Phillip Cocu, Francoz Ludovic Giuly in Španec Andres Iniesta. 30-letni Pjanić je osmico nosil že pri Metzu in Lyonu, pri Romi ga je pričakal dres s številko 15, pri Juventusu pa je njegov dres krasila petica.

    Katalonci so ga predstavili kot novega dirigenta Barcelone, ki z njegovim prihodom, v novi sezoni bo trener Nizozemec Ronald Koeman, vstopa v novo obdobje.

  • 13:47

    Angleški najstnik pri Bayernu?

    Evropski prvak Bayern München odpira vrata angleškemu najstniku Callumu Hudsonu-Odoiju, ki si je s predstavami pri Chelseaju prislužil zanimanje številnih evropskih velikanov. Poleg Bavarcev se zanj po poročanju Sky Sport zanimata tudi Juventus in RB Leipzig.

    Callum Hudson-Odoi | Foto: Reuters Foto: Reuters

    19-letni Anglež bi lahko tako nadaljeval sezono sprva kot posojen nogometaš modrih v Münchnu, nato pa bi imel Bayern možnost odkupa. Hudson-Odoi bi lahko zapolnil vrzel, ki je nastala pri Bayernu po napovedanem odhodu hrvaškega zvezdnika Ivana Perišića.

    Bayern se je za mladega Otočana zanimal že lani, ko je Chelseaju ponujal 45 milijonov evrov, a so Londončani zavrnili ponudbo. Modri so se v tem prestopnem roku okrepili s šestimi nogometaši. Prišla sta tudi Nemec Timo Werner in Maročan Hakim Ziyech, ki na položaju krilnega napadalca ogrožata 19-letnega Angleža, tako da bi se lahko Hudson-Odoi v želji po nabiranju igralnih minut odpravil drugam.

  • 13:45

    27 milijonov za Belgijca

    Atletico Madrid je pripravljen seči globoko v žep. Po poročanju Goal.com bo za Yannicka Carrasca, ki ga je leta 2018 prodal Kitajcem, plačal 27 milijonov evrov. Belgijski reprezentant je v spomladanskem delu prejšnje sezone nastopal za rdeče-bele kot posojeni igralec kitajskega kluba Dalian, v prihodnje pa bo ponovno polnopravni član madridskega velikana. Carrasco bo sklenil pogodbo z Atleticom do leta 2024 in si slačilnico delil s slovenskim vratarjem Janom Oblakom.

  • 13:38

    Vombergar tudi uradno

    Že včeraj so pri njegovem zadnjem klubu, ruski Ufi, potrdili, da se Andres Vombergar, argentinski napadalec slovenskih korenin, ki je pred letom in pol pustil globok pečat pri Olimpiji, vrača v Ljubljano, a v Stožicah tega takrat še niso uradno potrdili, tako da prestop še ni bil dokončno izpeljan.

    Zdaj je. Pri Olimpiji, pri kateri so pri komuniciranju z javnostjo v zadnjem času precej nerodni, sicer niso napisali, kakšno pogodbo je podpisal, prav tako ne, pod kakšnimi pogoji se je vrnil v Olimpijo. Na spletni strani Transfermarkt.com, ki je sicer specializirana za spremljanje nogometnih prestopov, so zapisali, da je z Ljubljančani podpisal triletno pogodbo, Olimpija pa naj bi na račun Ufe odštela 450 tisoč evrov odškodnine.

    "Občutki so krasni. Slovenija in predvsem Olimpija je zame moj drugi dom. Vesel sem povratka in toplega sprejema. Čeprav sem prispel šele danes in podpisal pogodbo, sem že v pričakovanju prvega treninga, da se srečam z ekipo in začnem trdo delo. V Ljubljani se namreč zares dobro počutim," je ob vrnitvi v Stožice povedal 25-letni napadalec, ki je za Olimpijo od avgusta 2017 do februarja 2019 odigral 34 tekem in zabil 15 golov. Leta 2018 je z Olimpijo osvojil dvojno krono.

    V Rusiji se ni izkazal. Ufo zapušča po vsega dveh golih, kolikor jih je zmogel v 31 nastopih.

  • 13:29

    Argentinec v solzah odšel

    Ever Banega, ki se je pred dnevi s solzami v očeh poslovil od Seville, za katero je v dveh obdobjih igral pet let, ima nov klub. Okrepil je Al-Shabab iz Riada v Savdski Arabiji, kamor se pri 32 letih odpravlja po masten zaslužek, ob tem pa se verjetno poslavlja od igranja na najvišji ravni, tudi v argentinski reprezentanci, za katero je od leta 2008 odigral 65 tekem in zabil šest golov. S svojim novim klubom je podpisal triletno pogodbo.

    Takole se je Ever Banega zlomil, ko se je poslovil od Seville:

  • 13:28

    Beli baletnik zavrnil Katarce

    Španski krilni napadalec Lucas Vazquez je po poročanju španske radijske postaje El Laguero zavrnil mikavno ponudbo iz Katarja. Španski reprezentant želi nadaljevati kariero pri madridskem Realu, s katerim ga veže pogodba do junija 2021. Čeprav vodstvo belih baletnikov ne razmišlja o tem, da bi podaljšalo sodelovanje z 29-letnim Vazquezom, ki je v prejšnji sezoni v la ligi zbral 18 nastopov, ga to ne bo ustavilo pri nameri, da se dokaže Zinedinu Zidanu.

  • 13:19

    Grealish podaljšal za pet let

    Aston Villa je podaljšala sodelovanje z novopečenim angleškim reprezentantom Jackom Grealishem do leta 2025. S tem so se končale govorice o tem, da bi lahko 25-letni zvezni igralec zapustil Villa Park in se pridružil kateremu izmed otoških velikanov, ki so se zanimali zanj.

    "To je moj klub, moj dom. Zelo sem srečen tukaj," je dejal 25-letni Anglež po sklenitvi sodelovanja. Ta mesec je debitiral v dresu treh levov in nastopil v ligi narodov proti Danski, v nadaljevanju sezone pa bo tako še naprej nosil kapetanski trak pri Aston Villi.

  • 12:40

    Jović v Inter, Martinez v Real

    Italijanski Sport Meadiset trdi, da je vse odločeno. Napadalec Reala Luka Jović se seli v Inter, v Madrid pa prihaja sijajni Lautaro Martinez, ki si ga je v svojih vrstah dolgo želela tudi Barcelona. Zagotovo si ga še zdaj, a denarja zanj niso imeli, zagato sovražnikov pa je izkoristil Real in Argentinca Kataloncem speljal pred nosom.

    Italijani pišejo, da je dogovor vreden 100 milijonov evrov. Real bo Interju dal 60 milijonov evrov in srbskega napadalca Jovića, ki se v španski prestolnici ni znašel. Martinez naj bi pri belem baletu dobil osem milijonov evrov na leto.

    Vse skupaj jemljimo malce z zadržkom, saj je Inter še pred kratkim dejal, da argentinski biser ni na prodaj in da bo zagotovo ostal. V prihodnjih dneh bo jasno, ali imajo Italijani prav.

    Zinedine Zidane | Foto: Reuters Foto: Reuters

  • 12:21

    Džeko k Juvetu, Milik v Rim?

    V Italiji napovedujejo dva zveneča prestopa. Juventus, ki po odhodu Gonzala Higuiana išče novega napadalca, bi lahko v Torino zvabil Edina Džeka. Zvezdnik iz Bosne in Hercegovine je v prejšnji sezoni tresel mreže v dresu Rome, zdaj pa je po poročanju Gianluce Di Marzia, dobro obveščenega novinarja Sky Sport, tik pred sklenitvijo sodelovanja z italijanskim prvakom, kjer bi v napadu združil moči s Cristianom Ronaldom.

    Džeko naj bi bil že dogovorjen za prestop, čaka le še dogovor med Romo in Napolijem, saj želijo sinovi volkulje odhod Džeka nadoknaditi s prihodom Poljaka Arkadiusza Milika (Napoli), za katerega so pripravljeni odšteti 25 milijonov evrov.

    Če se bo Poljak strinjal s selitvijo, bi torej 34-letni Džeko v prihodnje nosil črno-beli dres in z Juventusom napadal evropsko krono. Stara dama se je to poletje zelo ogrela za prihod Urugvajca Luisa Suareza (Barcelona), a se stvari niso razpletle v njen prid, tako da bo morala napad okrepiti z drugim kandidatom. Roma bi v primeru prihoda Džeka zaslužila okrog 12 milijonov evrov.

  • 11:56

    Mendy in Giroud?

    Chelsea, ki je v tem poletnem prestopnem roku za okrepitve zapravil največ denarja izmed vseh klubov, bi lahko v kratkem v London pripeljal še enega (dragega) novinca. Želi okrepiti konkurenco na položaju vratarja, tako da se je ogrel za nakup 28-letnega Edouarda Mendyja, ki brani za reprezentanco Senegala in Rennes.

    Francoski klub, ki bo letos nastopil v skupinskem delu lige prvakov, je za prvega čuvaja mreže po poročanju francoskega športnega dnevnika L'Equipe sprva od Chelseaja zahteval kar 40 milijonov evrov in še napadalca Olivierja Girouda, ki bi se preselil v domovino kot posojen igralec modrih.

    Giroud, ki so ga mediji pred dnevi selili tudi k Juventusu, naj ne bi bil navdušen nad idejo. Želi ostati zvest Chelseaju, ki bo moral po novem za Mendyja plačati vsaj 28 milijonov evrov.

  • 11:48

    Javi Martinez v Baskijo?

    Evropski prvak Bayern po besedah častnega predsednika Ulija Hönessa ne bo povzročal težav občasnemu španskemu reprezentantu Javiju Martinezu, ki je v zadnji sezoni zaradi močne konkurence na svojem igralnem položaju večkrat obsedel na klopi in v prvenstvu zbral la 16 nastopov.

    32-letni Španec naj bi prejel številne ponudbe iz Kitajske, Katarja in ZDA, kjer bi lahko nadaljeval kariero v ligi MLS, a je najbolj verjetna možnost, da bi se vrnil domov in ponovno oblekel dres Athletica iz Bilbaa, kjer je igral med letoma 2006 in 2012. Če se bo vrnil v Baskijo, bo moral sprejeti občutno znižanje plače v primerjavi s tisto, na katero je lahko računal na Bavarskem v zadnjih osmih letih.

  • 10:43

    Ga bodo predstavili že danes?

    Barcelona in Lyon sta se dogovorila za prestop Memphisa Depaya. Vrednost prestopa je 30 milijonov evrov, poroča nizozemski Telegraaf, ki se ponavadi ne moti.

    Za Katalonce bo Depay že peta okrepitev tega poletja. Pred njim so v Barcelono prišli še Miralem Pjanić, Trincao, Matheus Fernandes in Pedri. Skupaj so zanje plačali 103 milijone evrov.

    Memhips Depay | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

  • 10:16

    Ni več šala ...

    Manchester United je, kot se je pisalo, očitno res obupal nad nakupom mladeniča iz Borussie Jadona Sancha, zato pospešeno išče alternative. Še najbolj jim diši odpisani Realov zvezdnik Gareth Bale, ki je po nekaj slabih sezonah spet pripravljen pljuniti v roke in se nehati smiliti samemu sebi.

    Rdeči vragi so Valižanu pripravljeni dati kratkoročno pogodbo, še raje pa bi videli, če bi šlo za enoletno posojo. 

    Na prvi pogled se prihod Bala na Old Trafford sliši sanjsko, a ljudje pozabljajo, da 31-letni napadalec ni več tak kot še pred nekaj sezonami. Gareth Bale | Foto: Reuters Foto: Reuters

  • 10:06

    Bartomeuja je veliko v hlačah

    Vsi vemo, kaj se je dogajalo v preteklih tednih. Lionel Messi je bil z eno nogo že pri Manchester Cityju, a so ga pri Barceloni uspešno pregovorili, tako da bo Argentinec vsaj še eno leto nosil dres svojega priljubljenega kluba.

    A sage še ni konec in kmalu lahko spet poči. Vsaj če gre verjeti poročanju Deportes Cuatro, ki piše, da bo predsednik Barcelone Josep Maria Bartomeu prvemu zvezdniku predlagal znižanje plače. Po vsem, kar se je dogajalo, je težko verjeti, da se bo Messi le nasmehnil in prikimal, zato bi lahko v prihodnjih dneh spet zavrelo.

  • 10:00

    Vidal že na poti v Milano

    Začnimo pri Barceloni, kjer se veliko dogaja in se še bo. Po več tednih pogovorov sta se Barcelona in Inter končno dogovorila za prestop Artura Vidala, ki bo po nekaj letih spet združil moči s trenerjem Antoniem Contejem.

    Milančani bodo po poročanju katalonskega radia za Čilenca plačali, reci in piši, pol milijona evrov, toliko bo, na primer, Olimpija plača za Andresa Vombergarja, Barcelona pa bo Vidalu morala plačati tudi del plače, ki bi jo prejel v zadnjem letu pogodbe.

    Vidal je že na poti v Milano, kjer bo, vsaj tako se piše, podpisal dveletno pogodbo.

    Arturo Vidal Lionel Messi | Foto: Reuters Foto: Reuters

     

  • 09:56

    Dobro jutro!

    Dobro jutro ali, če želite, dober dan. Mi smo nazaj, tukaj pa so že nove novice iz norega nogometnega sveta.

Kaj se je dogajalo včeraj:

Mohamed Salah
Sportal Drzen načrt Barcelone, preplah v Liverpoolu #video

Do kdaj traja poletni prestopni rok?

 30. september: Slovenija, Malta, Ukrajina
 2. oktober: BiH
 5. oktober: Španija, Nemčija, Francija, Italija, Turčija, Srbija, Avstrija, Grčija, Bolgarija, Poljska, Romunija, Slovaška, Danska
 6. oktober: Portugalska
 12. oktober: Švica
 16. oktober: Anglija
 19. oktober: Hrvaška

Trenutno najdražji nakupi v tem prestopnem roku:

nogometaš iz kluba v klub odškodnina
Kai Havertz Bayer Leverkusen Chelsea 80.000.000 evrov
Arthur Barcelona Juventus 72.000.000 evrov
Victor Osimhen Lille Napoli 70.000.000 evrov
Miralem Pjanić Juventus Barcelona 60.000.000 evrov
Alvaro Morata Chelsea Atletico Madrid 56.000.000 evrov

Ekipe, ki so do zdaj za okrepitve zapravile največ:

klub vsota, zapravljena za okrepitve
Chelsea 223.200.000 evrov
Barcelona 103.000.000 evrov
Inter Milano 86.500.000 evrov
Benfica 80.000.000 evrov
Man City 78.800.000 evrov
Ne spreglejte