Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 1. 2023,
16.30

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41

Natisni članek

Prva liga Telemach 1. SNL Vid Koderman FC Koper NK Maribor NK Maribor nogometna tržnica Southampton zimski prestopni rok Carlos Alcaraz Racing

Torek, 10. 1. 2023, 16.30

1 leto, 3 mesece

Nogometna tržnica, 10. januar

Po zahtevnih pogajanjih Koderman iz Maribora v Koper

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41
NK Maribor : NK Radomlje, 1. SNL, Vid Koderman | Vid Koderman | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Vid Koderman

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Pri državnih nogometnih prvakih, nogometaših Maribora, je prišlo do prve spremembe v zimskem prestopnem roku. Klub je zapustil mladi reprezentant, 19-letni Vid Koderman, ki bo kariero nadaljeval pri njihovem neposrednem tekmecu za najvišja mesta Kopru. "Vesel sem, da sem končno prišel. Upam, da bomo skušaj spisali dobre zgodbe. Se vidimo na Bonifiki," navijačem Kopra sporoča Koderman.

NK Maribor Josip Iličić
Sportal Maribor bo še občutno boljši, večja vloga za Iličića #video

"Vesel sem, da sem se pridružil Kopru, čas je za novo zgodbo. Koper je trenutno ena najboljših ekip v Sloveniji in deluje odlično, zato ni bilo nobenega dvoma, ko se je bilo potrebno odločiti za ta korak. Komaj čakam, da se ekipi pridružim na treningu," je na predstavitvi v Kopru povedal Vid Koderman, ki je podpisal do konca sezone 2025/2026. Športni direktor Kopra Ivica Guberac pa pravi: "Veseli me, da smo ta prestop dokončno izpeljali. Pripeljali smo mladega slovenskega reprezentanta, ki ima velik potencial, da postane eden naših ključnih igralcev v obrambni liniji. Izkoristil bi priložnost in se zahvalil Mariboru za odlično sodelovanje pri tem prestopu."

Vid Koderman je v aktualni sezoni zaigral samo na eni tekmi prve lige, v prejšnji pa na 21 in dal en gol. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Vid Koderman je v aktualni sezoni zaigral samo na eni tekmi prve lige, v prejšnji pa na 21 in dal en gol. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida "Želeli smo si, da bi Vid naslednji korak, ki verjamem, da ga zmore, naredil v Mariboru, toda želje se vedno ne uresničijo. Vid je izrazil željo po odhodu in se odločil za umik iz domačega okolja, kar je včasih v karieri lahko dobrodošlo. Pogajanja so bila zahtevna, vztrajali smo pri določenih zadevah, saj ne dvomimo v fantovo nadarjenost," je odločitev pojasnil športni direktor Maribora Marko Šuler in dodal, da v ekipi niso želeli nezadovoljnega igralca.

"Maribor bo vedno moj začetni klub, zahvaljujem se vsem, ki so mi pomagali po najboljših močeh in omogočili dosedanjo razvojno pot. Tukaj sem po igranju v mlajših selekcijah naredil prve korake v članski konkurenci, prišel v vijoličastem tudi do dresa mlade reprezentance. Debitantski nastop proti Bravu mi bo ostal v posebnem spominu, vse naslednje tekme, na katerih sem dobil priložnost, so pomenile dragocene izkušnje za nadaljnjo kariero. Toda odločil sem se, da sprejmem nov izziv. Prevladala je želja po vidnejši vlogi, večji minutaži, prav tako želja po spremembi okolja," pa je razloge za odhod obrazložil bočni igralec.

Svetniki po Hrvatu pripeljali še Argentinca

Angleški nogometni klub Southampton se v tej sezoni krčevito bori za obstanek v premier ligi. Pred dnevi je predstavil prvo okrepitev, 30-letnega hrvaškega reprezentanta Mislava Oršića, nato pa je sklenil sodelovanje še z 10 let mlajšim Argentincem. Zvezni igralec Carlos Alcaraz zapušča Racing, ki je postal bogatejši za 13,65 milijona evrov, ob tem pa bodo Argentinci dobili še 15 odstotkov od naslednjega prestopa.

Atletico Joao Felix
Sportal Najdražja okrepitev v zgodovini Atletica zapušča Simeoneja
Ruslan Malinovskyi
Sportal Marseille je prvo zimsko okrepitev našel pri Atalanti
Gareth Bale
Sportal Gareth Bale: Po tehtnem premisleku končujem kariero
Ne spreglejte