Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
22. 8. 2016,
13.32

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,13

2

Natisni članek

nogomet NK Maribor NK Maribor

Ponedeljek, 22. 8. 2016, 13.32

6 let, 7 mesecev

Miodrag Ješić na obisku zasebne narave

Milanič ostaja, zapisi o novem trenerju Maribora neresnični

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,13

2

Zlatko Zahović | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaše Maribora, ki so v nedeljo nepričakovano izgubili doma z Aluminijem iz Kidričevega z 0:2, bo še naprej vodil Darko Milanič. Mariborski klub je medijske zapise o menjavi na trenerski klopi, ki jih je sprožil bosanski portal Faktor, označil za neresnične.

Slovenski podprvak in pokalni zmagovalec ne razmišlja o menjavi trenerja. Nekdanji kapetan slovenske izbrane vrste Darko Milanič ostaja na vročem stolčku, v četrtek pa bo skušal navijačem Maribora prirediti veselje s prebojem v skupinski del lige Europa. Mariborski klub sporoča, da ga v Ljudskem vrtu zagotovo ne bo nasledil srbski trener Miodrag Ješić. V nedeljo se zadnji je resda mudil v mestu ob Dravi in se sestal s športnim direktorjem Zlatkom Zahovićem, a je bil to zgolj obisk osebne narave.

"Ob medijskih zapisih, da naj bi se Miodrag Ješić med obiskom v našem mestu sestal z Zlatkom Zahovičem in celo sklenil dogovor, s katerim naj bi postal novi trener našega moštva, NK Maribor pojasnjuje zgodbo, ki je dobila prostor v časopisih in spletnih portalih brez realne podlage," so Mariborčani zapisali v sporočilo za javnost, v katerem so medijske zapise o menjavi trenerja označili za neresnične.

Ne bo več prihajal na tekme, ker ni prinesel sreče

Dvoboj 6. kroga Prve lige Telekom Slovenije med Mariborom in Aluminijem si je v živo ogledal tudi nekdanji jugoslovanski reprezentant. Z Zahovićem in Milaničem se pozna že dolgo. V sezoni 1990/91 so skupaj branili barve beograjskega Partizana, v nedeljo pa so se srečali na štadionu pod Kalvarijo.

Darko Milanič se bo skušal v četrtek odkupiti navijačem za slabše predstave v zadnjem obdobju s prebojem v skupinski del evropske lige. | Foto: Vid Ponikvar Darko Milanič se bo skušal v četrtek odkupiti navijačem za slabše predstave v zadnjem obdobju s prebojem v skupinski del evropske lige. Foto: Vid Ponikvar

"Miodrag Ješić se je v Ljudskem vrtu sestal z Zlatkom Zahovičem in Darkom Milaničem, ampak v pogovoru zasebne narave. Šlo je za dogovorjeno srečanje našega trenerja z nekdanjim soigralcem, ki je tudi prijatelj športnega direktorja. Pred tekmo proti Aluminiju so se razveselili snidenja po dolgih letih, kot se med prijatelji v športu spodobi. Po končanem dvoboju pa je bil sklenjen dogovor, da Ješić kljub dolgoletnemu prijateljstvu ne prihaja več na tekme, ker ni prinesel sreče," so zapisali v mariborskem klubu in s tem dali vedeti, da ostaja Milanič trdno na trenerskem sedlu.

Maribor potrebuje izdatno zmago nad Qabalo

Maribor se po presenetljivem porazu s Kidričani, ki je niz zaporednih porazov povišal na tri (1:2 v Novi Gorici, 1:3 v Qabali in 0:2 z Aluminijem), pripravlja na pomembno četrtkovo srečanje. Na povratni tekmi zadnjega kroga kvalifikacij za uvrstitev v skupinski del lige Europa se bo pomeril s Qabalo.

Bodo navijači Maribora v četrtek proslavljali uvrstitev v skupinski del evropske lige? | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Bodo navijači Maribora v četrtek proslavljali uvrstitev v skupinski del evropske lige? Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Azerbajdžanski predstavnik si je na prvi tekmi priigral prednost s 3:1. Vijolice bodo za napredovanje potrebovale zmago z vsaj dvema zadetkoma razlike, pri čemer pa njihov tekmec zaradi pravila zadetkov v gosteh ne sme doseči več zadetkov kot jih je Maribor prejšnji teden na oddaljenem gostovanju v Azerbajdžanu.

Ne spreglejte