Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 8. 2016,
21.49

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

9

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Olimpija NK Olimpija NK Domžale NK Maribor NK Maribor NK Gorica NK Koper NK Krško NK Celje NK Rudar NK Aluminij NK Radomlje

Nedelja, 21. 8. 2016, 21.49

6 let, 7 mesecev

Prva liga Telekom Slovenije, 6. krog

Šok in žvižgi v Mariboru: Aluminij je osvojil Ljudski vrt

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

9

Rok Kronaveter | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Nogometaši Olimpije so na derbiju šestega kroga Prve lige Telekom Slovenije s 3:1 premagali Domžale in skočili na prvo mesto prvenstvene lestvice, Maribor pa si je v Ljudskem vrtu privoščil boleč spodrsljaj proti Aluminiju (0:2). Krško je ugnalo Celjane, Gorica je osvojila Velenje, Koprčani pa so nadigrali Radomlje.

V derbiju kroga v mestu ob Kamniški Bistrici, le streljaj od Ljubljane, so aktualni prvaki po dveh krogih brez zmage stresli jezo nad do zdaj vodilnimi Domžalami in jo premagali s 3:1. Mrežo domačih je v prvem polčasu načel Miha Zajc, v drugem pa sta prednost Ljubljančanov okrepila še Rok Kronaveter in Julius Wobay. Poraz je malce omili zadetek Marka Alvira.

Sobotni spored se je začel v Kopru in Velenju. Kozlički so s 3:0 premagali Radomljane, ki jih ne vodi več Dejan Djuranović, ampak Jani Žilnik, v Velenju pa je Gorica, ki je v petem krogu vzela mero Mariboru, po zaostanku z 0:1 pripravila popoln preobrat in vknjižila nove tri točke. S tem je skočila pred Domžale in zdaj zaseda odlično drugo mesto.

Krško je premagalo Celjane in se na lestvici zavihtelo na šesto mesto. Zanimivo je, da se bosta tekmeca kmalu pomerila tudi v drugem krogu pokala Slovenije. Krčanom je zmago v zadnjih minutah prvega polčasa zagotovil mladi hrvaški napadalec Filip Dangubić.

Aluminij poskrbel za senzacijo kroga

Darko Milanič je nanizal že tretji zaporedni poraz na klopi Maribora.  | Foto: Vid Ponikvar Darko Milanič je nanizal že tretji zaporedni poraz na klopi Maribora. Foto: Vid Ponikvar Vijolice so v Ljudskem vrtu, ki se počasi pripravlja na četrtkovo evropsko tekmo s Qabalo, na zadnji tekmi kroga presenetljivo ostali praznih rok proti Aluminiju. Kidričani so dobili oba polčasa.

V 24. minuti je mrežo slovenskih pokalnih zmagovalcev zatresel Žiga Škoflek. Trener vijolic Darko Milanič je na začetku drugega dela v ogenj poslal Milivoja Novakovića in Marcosa Tavaresa, na klopi pa sta ostala Dino Hotić in Sunny Omoregie.

Mariborčani so želeli izenačiti, a so izostale zrele priložnosti. V 72. minuti jim je dokončno prekrižal načrte Josip Zeba in povišal vodstvo Aluminija na 2:0. Ostalo je pri zgodovinski zmagi drugoligaških podprvakov, prvi na gostovanju v Mariboru, odkar nastopajo v 1. SNL. Občinstvo v Ljudskem vrtu je nogometaše Maribora za bledo predstavo in že tretji zaporedni poraz (Gorica, Qabala in Aluminij) "nagradilo" s koncertom žvižgov.

 
Prva liga Telekom Slovenije, 6. krog:

Sobota:
Luka Koper : Radomlje 3:0 (2:0)
Andrejašič 4., Muslimović 41., Pučko 48.
Poročilo s tekme

Rudar : Gorica 1:2 (1:1)
Glavina 26.; Žigon 37., Kapić 78.
Poročilo s tekme

Domžale : Olimpija 1:3 (0:1)
Alvir 79.; Zajc 19., Kronaveter 63., Wobay 76.
Poročilo s tekme

Nedelja:
Krško : Gorica 1:0 (1:0)
Dangubić 41.
Poročilo s tekme

Maribor : Aluminij 0:2 (0:1)
Škoflek 24., Zeba 72.
Poročilo s tekme
Ne spreglejte